Weekendplanner Kaartjes

Uitgaan in Aken: Restaurants, cafés en theaters.

Aken is een studentenstad dus u kunt er goed uitgaan. Er zijn veel restaurants en cafés en als de zon ook maar een beetje schijnt zitten de terrasjes in de binnenstad vol.

De vele mogelijkheden om uit te gaan maken Aken een leuke weekendbestemming.

De binnenstad van Aken.

Aken

Uitgaan in Aken.

Het oude centrum van Aken staat bekend om de mooie pleinen en de vele terrasjes. Zomers kan het in het weekend op de terrasjes erg druk zijn. Aken is een studentenstad en er zijn dan ook veel goede maar goedkope eethuizen en cafés.

De thermen van Aken zorgen er voor dat Aken een goede bestemming is voor een verwenweekend.

In het centrum en in de buurt van het kuurpark bij de Carolus Thermen is het niet moeilijk een goed restaurant te vinden.

uitgaan Aken

De terrasjes en cafés op de Hof.

In het centrum van Aken, vlakbij de Dom, de markt en de straat Büchel, vindt u het plein de Hof. Er liggen aan dit plein veel gezellige eethuizen en cafés en het is er dan ook altijd erg druk. Het plein ligt beschut en als de zon ook maar een beetje schijnt zitten de vele terrasjes op het plein vol.

De Romeinse zuilen die op het plein staan zijn gereconstrueerd aan de hand van de opgravingen die hier verricht zijn.

Het viersterrenhotel Aquis Grana City Hotel en het driesterrenhotel Mercure Hotel Aachen Am Dom liggen vlakbij dit gezellige plein.

attracties

"Theater Aachen" aan de Theaterplatz (vlakbij de Elisenbrunnen).

Klenkes

Bij KlenkesTicket kunt u kaartjes kopen. Adres: Kapuzinergraben 19.

Aken uitgaan

Op het pleintje de Hof in de Alstadt zijn leuke terrasjes.

attracties

De Romeinse zuilen op het pleintje de Hof.

De restaurants en cafés bij de Dom.

In het oude centrum van Aken zijn altijd veel toeristen. Vooral rond de Dom kan het erg druk zijn. Uiteraard zijn er rond de kathedraal veel cafés en restaurants te vinden.

De markt tegenover het stadhuis

De markt tegenover het 14de-eeuwse stadhuis van Aken is altijd gezellig druk. Er zijn in de zomer vaak evenementen en met Kerst is hier en in de omliggende straatjes de sfeervol verlichte kerstmarkt van Aken.

brasserie

De marktplein van Aken.

In Café Restaurant Tapas Besitos in de Kapuziner Karree.

Als u lekker en niet te duur wilt eten dan kunt u o.a. naar het Café Restaurant Tapas Besitos aan de Kapuzinergraben 19. Hier bestelt u lekkere kleine Spaanse gerechten en maakt zo een hele maaltijd. Het restaurant is centraal gelegen, vlakbij de theaters en de Elisenbrunnen.

Het restaurant is gevestigd in een groot gebouw met een met glas overdekte binnenplaats. Hier kunt u dus ook in de winter "buiten" drinken en eten. Dit gebouw heet de Kapuziner Karree.

Bij de Dom

Vlakbij de Dom zijn veel gezellige restaurants.

restaurant Aken

Café Restaurant Tapas Besitos in de Kapuziner Karree.