Weekendplanner Kaartjes

Aken: hotels, kuurcentra en bezienswaardigheden.

Aken is een levendige stad waar u heerlijk kunt uitgaan, shoppen en om te genieten van de wellness centra.

De stad beschikt over vele luxe viersterrenhotels en vijfsterrenhotels en enkele gastronomische restaurants. Aken is echter ook een studentenstad dus er zijn ook veel goedkope hotels en betaalbare restaurants te vinden.

De binnenstad van Aken.

Aken Duitsland

De hotels en appartementen van Aken.

Aken is een stad met een natuurlijke warmwaterbron en heeft dus als kuuroord relatief veel luxe hotels.

Als u een luxe kuurhotel in Aken zoekt, is het Pullman Aachen Quellenhof een aanrader. Het hotel ligt 10 minuten lopen van het centrum van Aken aan de rand van de Monheimsallee en de Carolus Thermen Bad Aachen.

Aken is echter ook een studentenstad dus er zijn ook goedkope budget hotels en hostels.

De hotels en appartementen van Aken.

Overnachten in Aken.

Overnachten

Shoppen in Aken.

Een groot gedeelte van het centrum van Aken is een voetgangerszone. Dit is het deel van de stad waar u het beste kunt winkelen. Goed shoppen kunt u in de straten rond Adalbertstraße en Großkölnstraße in de binnenstad. Op donderdag en zaterdag is er een markt bij de kathedraal op het Marktplein.

De openingstijden van winkels in Aken zijn van maandag tot zaterdag van 9.00 uur tot 18.00 uur. In het centrum van Aken hebben winkels toestemming om tot 20.00 uur open te zijn. Bijna alle winkels in Aken zijn op zondag gesloten.

De winkelstraten en warenhuizen van Aken.

Een hotel in het centrum.

Centrum Aken

Hotel Am Dom ligt bij de Dom van Aken.

Aken bron

De gratis toegankelijke Elisenbrunnen

De bronnen van Bad-Aken.

In het centrum van Aken, tegenover het "Stadttheater", is één van de bronnen (Elisenbrunnen ) vrij toegankelijk. Het sterk naar zwavel ruikende warme water (54° C) spuit hier uit twee bronnen uit een muur en u kunt het drinken.

Niet al te ver van het centrum van Aken ligt het kuurcentrum Carolus Thermen.

Voor een verwen weekendje weg: Wellness hotel Pullman Aachen Quellenhof in Aken (voorheen Sofitel). Dit hotel ligt bij de Carolus Thermen.

De thermen van Aken.

brasserie

Het bronwater stroomt in de Elisenbrunnen uit de muur.

De bus uit Heerlen stopt voor de Elisenbrunnen.

De Carolus Thermen in Aken

De sauna's zijn verdeeld over vier thema's: een Japanse saunatuin, er zijn Baltische sauna's, er is een Oosters gedeelte en, alleen toegankelijk voor vrouwen, een Feminarium. U kunt in het kuurcentrum ook massages krijgen als TAO, aroma, Hot Stone of originele Haman Massage.

De Carolus Thermen in Aken is dagelijks geopend van 9.00 tot 23.00 uur. Dus ook in het weekend.

Adres: Carolus Thermen, Stadtgarten/Passstraße 79. 52070 Bad Aachen. Tel. 0241-18274-0

Aken bron

De bus stopt voor de Elisenbrunnen

Aken centrum

Het centrum van Aken

Uitgaan in Aken.

In het centrum van Aken kunt u goed uitgaan. Rond de markt en bij de Elisenbrunnen vindt u veel betaalbare cafés en restaurants. Aken is naast een stad met veel wellness centra ook een studentenstad dus veel winkels, cafés en restaurants zijn gericht op studenten.

Tegenover de Elisenbrunnen vindt u een theater waar interessante concerten gehouden worden. Hier vindt u een overzicht van concerten en theater in Aken en kunt u plaatsen reserveren.

Vlakbij Hotel Pullman Aachen Quellenhof en de Stadtgarten vindt u een casino en onder de bomen van de Stadtgarten is een biertuin.

Uitgaan in Aken.

Zuid-Limburg kuuroorden
Eifel