Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Vakantie in de Eifel
De Eifel: hotels, kuuroorden, wintersport en bergwandelen

De Eifel ligt ongeveer 150 km onder Venlo en is dan ook een populaire bestemming voor een weekend weg. Het hele jaar door is er van alles toe doen.

In de winter kunt u er langlaufen of een dagje skiën, in het voorjaar en najaar kunt u kuren in één van de kuuroorden in het Ahrdal of bijvoorbeeld gaan bergwandelen, golfen of mountainbiken.

     
Eropuit > Duitsland > De Eifel
Kuuroorden in Duitsland Monschau Even weg naar de Ardennen
De hotels in de Eifel. Over thermen, kuuroorden en bergen.
 
 
 
 
kaart van eifel
 
zoeken
 
 
Reserveringen
 
 
kaart van eifel
 
 
Kaart van de Ardennen
 
 
koffers
 
 
zoeken
Een weekend in de Eifel

De Eifel ligt niet ver van Zuid-Limburg aan de Belgische grens. Het landschap van de Eifel bestaat uit middelgebergte en heuvels, doorsneden door kleine rivieren en beekjes, met oude stadjes.

Reserveer een hotel in de Eifel Een weekend naar Trier.
Monschau
Foto: Het populaire plaatsje Monschau ligt in de Eifel.

Kuren in de Eifel

De bodem van de Eifel was ooit bedekt met actieve vulkanen. De typische ronde meren van de Eifel geven de plaatsen aan waar ooit een vulkaan gestaan heeft.

In en rond de Eifel zijn veel thermen te vinden. De thermen van Aken en Keulen zijn hiervan voorbeelden. Bekende kuuroorden in de Eifel zijn Bad Bertrich, Bad Neuenahr-Ahrweiler.

Bad Bertrich

Uit de thermen van Bad Bertrich komt zout bronwater van ongeveer 32 C..

Kurhotel Furstenhof in Bad Bertrich ligt midden in het Kurpark en beschikt over een eigen thermaal bad met Glauberzout.

Reserveer één van deze hotels in de Eifel

Bad Neuenahr

Bad Neuenahr is een bekend kuuroord in het Ahrdal. Specialiteit zijn de thermen van 36 C. en de vulkanische grond, Fango. Fango gemengd met warm bronwater is goed voor een heerlijk modderbad.

In het Steigenberger Hotel Bad Neuenahr kunt u zich met een dergelijk warm modderbad laten verwennen. Het hotel beschikt over een eigen wellness centrum en een Beauty Farm. Het casino van Bad Neuenahr ligt naast het hotel.

De hotels in Bad Neuenahr

Als u alleen voor de thermen naar Bad Neuenahr komt dan kunt u het kuurcomplex Ahr-Termen bezoeken.

Toegang kost nog geen 20 euro en u heeft dan o.a. de beschikking over sauna's, whirlpools, hydrojet-massages, lichttherapie en een prachtig buitenbad.

Ahr Thermen: tel. 0049-2641801200.

Kasteel bij Trier
Hierboven ziet u het middeleeuws kasteel in Elzt in Münstermaifeld. Het kasteel is één van de best bewaard gebleven kastelen in Duitsland en het ligt in een prachtig landschap. Het kasteel is een bezoek zeker waard.

Adres: Burg Eltz, D-56294 Münstermaifeld (in de buurt van Koblenz).

Wintersport in de Eifel

In de Eifel kunt u een dagje skiën bij bijvoorbeeld de plaats Prüm (max. 698), Hellenthal (max. 690 m.), bij het stadje Daun bij de Mauseberg (max. 650 m.) of bij Monschau.

De mogelijkheden van deze winterportgebieden zijn klein. Langer dan 1000 meter zal een afdaling niet zijn. Maar het is wel de gelegenheid om dichtbij huis weer eens op echte sneeuw te skiën. In deze wintersportgebieden vindt u ook loipes waar u langlaufen.

Trier aan de Moezel

De stad Trier heeft een historisch centrum. Het marktplein behoort tot de mooiste pleinen van Duitsland. De stad ligt aan de rivier de Moezel.

Veel toeristen zakken met de auto, fiets of rondvaartboot de Moezel af. Er liggen mooie dorpen langs de Moezel waar u wijn kunt proeven.

De omgeving van het mooie Trier

Monschau

Informatie voor uw weekend naar Duitsland of naar de Ardennen

© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media