Weekendplanner Kaartjes

Uitgaan, shoppen en overnachten in Trier.

Trier ligt dichtbij Nederland, ongeveer 330 km van Utrecht, het ligt aan de Moezel, Trier heeft een prachtig historisch centrum en u kunt er goed uitgaan en shoppen.

In Trier zijn een aantal hele goede hotels waarvan sommigen met een goed restaurant, zwembad en wellness center. U kunt er ook overnachten in een comfortabel appartement of vakantiehuis.

De hotels en appartementen in Trier.

Luxemburg.

kaart Luxemburg

Trier ligt vlakbij Luxemburg.

Een weekendje in Trier.

Trier ligt op de rechteroever van de rivier de Moezel. Het is een prachtige stad met een mooi bewaard gebleven historisch centrum. In Trier staan enkele fraaie hotels.

Het romantische hotel Eurener Hof bijvoorbeeld is een luxe viersterrenhotel in Trier. Het hotel is zeer geschikt voor een culinair weekend weg. In het restaurant eet u gerechten uit de Eifel en de Hunsrück. Het hotel beschikt over een zwembad en een wellness center.

Andere leuke hotels in Trier zijn o.a. Residenz Hotel am Zuckerberg (met sauna, massage en whirlpool), Hotel Villa Hügel en het Park Plaza Trier Hotel.

Overnachten in Trier.

Overnachten

Enkele bezienswaardigheden in Trier.

Trier is een stad met een lange geschiedenis. Kelten, Romeinen en Franken lieten er hun sporen na. De meest bekende bezienswaardigheden in Trier zijn:

  • De Porta Nigra is een goed bewaard gebleven Romeinse poort.
  • De drie Romeinse badhuizen.
  • De Dom van Trier.
  • Het Romeinse amfitheater.
  • De Romeinse brug.
Eifel

De wijn van Trier.

De regio Trier staat bekend om haar wijn. De wijngaarden op de vruchtbare hellingen van de Moezel leveren de befaamde Moezelwijnen. Wijnproeven in één van de vele wijnkelders in het centrum van Trier is één van de attracties.

Ook de appelwijn van Trier, de Viez, is populair. In september en oktober is de appelwijn vers en zonder alcohol, later komt er alcohol bij. In cafés is Viez in het seizoen een goedkope en frisse drank.

De winkelstraten van Trier.

Als u wilt shoppen in Trier kunt u bij de Romeinse poort Porta Nigra beginnen. Bij de Porta Nigra begint de voetgangerszone en belangrijkste winkelstraat.

Fietsen in de omgeving van Trier langs de Moezel.

Trier en de omgeving langs de Moezel is goed per fiets te verkennen. Bij het station in Trier kunt u fietsen huren.

De wijnproeverijen en wijnfeesten aan de Moezel.

Aan de Moezel bij Trier wordt al meer dan tweeduizend jaar druiven geteeld. Als u bij Trier langs de Moezel fietst passeert u veel wijngaarden. U kunt aan de Moezel genieten van de natuur, de wijn en de vele streekgerechten.

Overnachten kunt u onderweg in kleine hotels in de wijngebieden rond de Moezel.

Half september zijn er in de plaatsen aan de Moezel wijnfeesten en het hele jaar door worden er wijnproeverijen gehouden.

Overnachten in de wijngebieden rond de Moezel.

Rondvaarten op de Moezel

Als u wilt kunt u in de zomer een rondvaart over de Moezel maken.

Vanaf aanlegsteiger "Zurlauben" (bus 2) kunt u over de Moezel naar het nabijgelegen Romeinse paleis Pfalzel varen.

Ook zijn er boottochten naar dorpen in Luxemburg.

attractie Trier

De Romeinse poort uit het jaar 190.

Rondvaarten en rondritten in Trier.

De binnenstad van Trier is grotendeels voetgangerszone dus u kunt de meeste attracties lopend bereiken. Met de Hop-on Hop-off bussen komt u ook in de heuvels rond Trier.

tickets voor de Hop-on Hop-off bussen in Trier.