Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Luxembourg-Ville.

In het historische centrum van Luxembourg Ville staan het fort en de torens en er zijn veel kleine straten. In Luxembourg Ville ligt ook het zakelijke district, Plâteau du Kirchberg.

Het meest centrale plein van Luxembourg Ville is Place d' Armes. In de buurt van dit plein zijn veel leuke terrasjes, restaurants en bars.

De hotels in Luxemburg-stad: aanraders.

kaart Luxemburg

Een weekend in Luxemburg Stad.

Luxemburg Stad is een leuke weekendbestemming. De stad ligt niet zover van Nederland en België maar komt erg buitenlands over.

Het oude historische centrum van Luxembourg-Ville ligt op een heuvel. In het oude centrum van Luxemburg stad zijn veel luxe winkels en exclusieve boetieks te vinden. Als u van uitgaan en shoppen houdt is het centrum de beste plaats om te overnachten.

Overnachten in Luxemburg.

Overnachten

Uitgaan in Luxemburg.

Uitgaan in Luxemburg Stad kan op en rond het plein Place d'Armes in de binnenstad. Hier vindt u veel cafés, terrasjes en restaurants. Bij de rivier de Alzette zijn in de wijk Grund veel cafés en restaurants. Met een lift gaat u vanuit het centrum van de stad naar Grund. De ingang van de lift ligt in Fëschmaart.

In Grund ligt in de straat Rue Münster het culinair restaurant Mosconi. Dit restaurant heeft twee Michelin sterren. Op zondag en maandag is het restaurant helaas gesloten. Een ander goed restaurant is Clairefontaine op de Place de Clairefontaine. Dit restaurant heeft één Michelin ster.

De omgeving van Luxemburg-Stad

Ongeveer 30 km ten noorden van Luxemburg Stad liggen de plaatsen Beaufort en Larochette. Beide dorpen hebben een kasteel.

Ook steden als Clervaux, Vianden en Echternach liggen dichtbij en zijn een bezoek waard.

Leuke plaatsen in Luxemburg.

Golfbanen bij Luxemburg-Stad.

Het Müllerthal

In dit gebied, het Müllerthal, zijn steile berghellingen met veel kleine paden, heldere beekjes en dichte bossen met kronkelige paden. Het Müllerthal wordt ook wel het Gemano-Luxembourg National Park genoemd.

Iedere dag vertrekken er bussen naar het Müllertal vanaf het station van Luxemburg.

Het Müllertal (20 km).

Enkele attracties in Luxemburg.

  1. Naast de binnenstad van Luxemburg moet u ook het idyllische stadsdeel Grund bezoeken.
  2. De winkelstraat Grand Rue.
  3. De vele terrassen op het plein Place d'Armes.
  4. In het museum Musee National d'histoire et d art ziet u de geschiedenis, cultuur en kunst van Luxemburg.
  5. Het openbaar vervoer van Luxemburg is gratis. Laat u rondrijden met de tram door de binnenstad.
  6. De glazen lift van stadsdeel Pfaffenthal naar Pescatore Park. Onderweg heeft u een mooi uitzicht op stadsdeel Pfaffenthal. De lift is gratis.
    Adres: Rue du Pont.

tickets Koop alvast uw kaartjes online.

Leuke plaatsen in Luxemburg