Weekendplanner Kaartjes

Naar de stad Luxemburg, reist u met de auto, trein, bus of het vliegtuig?.

De gemiddelde reistijd naar Luxemburg per vervoermiddel.

  • Met de auto rijdt u in ongeveer vier en half uur van Amsterdam naar de stad Luxemburg.
  • Met de trein reist u vanuit Amsterdam en Rotterdam in vijf en een half tot zes en een half uur naar Luxemburg stad.
  • Met de directe bus van Flixbus bent u vanuit Amsterdam ongeveer zes en half uur onderweg.
  • Met het vliegtuig vliegt u in een uur met KLM van Schiphol naar Luxemburg (LUX).

Leuke plaatsen in Luxemburg.

Luxemburg

Met de auto naar Luxemburg.

Vanuit Amsterdam en Utrecht is het ongeveer 350 km naar de stad Luxemburg. U rijdt dan over Den Bosch, Eindhoven, Maastricht en Luik. De hele autorit duurt zonder pauzes ruim vier uur.

Doordat Luxemburg lage accijnzen heft op brandstof kunt u er goedkoper tanken dan in Nederland. Gemiddeld is benzine of diesel in Luxemburg ongeveer 20% goedkoper.

Vind een accommodatie in Luxemburg.

Overnachten

Met de trein naar Luxemburg.

Vanuit Amsterdam CS kunt u in ongeveer vijf en een half of zes en een half uur naar Luxemburg stad reizen. U moet dan wel één of twee keer overstappen. Een enkele reis kost vanaf ongeveer 40 euro.

Vanuit Amsterdam en Rotterdam reist u met de Intercity Brussel of de Thalys naar Brussel. Hier stapt u over op de trein naar Luxemburg. Er is ook een route met de ICE door Duitsland maar ook hier moet u overstappen.

In Luxemburg is reizen met de trein gratis. Als u een kaartje koopt bij NS-International wordt daar rekening mee gehouden.

Met de trein naar Luxemburg.

Met de bus naar de stad Luxemburg.

Vanuit Amsterdam Sloterdijk rijden er bussen van Flixbus direct naar Luxemburg stad. U hoeft in de directe bussen onderweg niet over te stappen. De bussen zijn ongeveer zes en half uur onderweg en hoeven niet meer te kosten dan 25 euro. Onderweg kunt u ook instappen in Eindhoven, Maastricht en Luik.

De bussen van Flixbus brengen u in Luxemburg meestal bij de busparkeerplaats P+R Bouillon. U moet hier dan de stadsbus nemen naar de binnenstad van Luxemburg.

Met de bus naar stad Luxemburg.

Luxemburg oude stad

Bron: djedj via Pixabay

Met het vliegtuig naar Luxembourg-Ville.

U kunt iedere dag met KLM rechtstreeks vanaf Schiphol naar Luxemburg (LUX) vliegen. Een vlucht duurt ongeveer een uur.

U moet uiteraard een paar uur voor vertrek inchecken op Schiphol en u moet van het vliegveld nog naar uw bestemming in Luxemburg reizen.

Met het vliegtuig naar Luxemburg.

Een weekend in de stad Luxemburg.

KLM op Schiphol.

Schiphol

Vervoer vanaf het vliegveld (LUX Airport).

Het vliegveld van Luxemburg, Aéroport de Luxembourg (LUX), ligt ongeveer 7 km buiten de stad. U kunt vanaf het vliegveld met een bus of een taxi naar de binnenstad reizen. Met de auto bent u ongeveer 20 minuten onderweg.

Er vertrekt vanaf het vliegveld op werkdagen iedere 10 minuten een bus naar de stad Luxemburg. Op zaterdag en op zondag is er iedere 20 minuten en 30 minuten een bus.

De bus stopt o.a. in het centrum en op het treinstation. Als u in de oude binnenstad moet zijn stapt u uit bij halte Hamilius.

In Luxemburg is openbaar vervoer gratis dus u hoeft geen kaartje te kopen voor de bus.

Reizen met een vliegtuig naar Luxemburg.