Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen in Echternach in Luxemburg.

Echternach is een kleine stad in het oosten van Luxemburg aan de Duitse grens. De stad maakt deel uit van de Luxemburgse Ardennen en grenst aan de Duitse Eifel.

De prachtige omgeving wordt Petit Suisse, Klein Zwitserland, genoemd. In de omgeving van Echternach ligt een landschap met bossen, rotsen, beekjes en zelfs watervallen.

De hotels en vakantiehuizen in Echternach.

Het centrum van Echternach is voetgangerszone. Als u een hotel in het centrum zoekt zult u de auto wat verder weg moeten parkeren.

Een leuk familiehotel aan de Markt in het centrum van Echternach is Hotel Le Petit Poete. Ook hostellerie Gruber is een aanrader. Beide hotels worden door hun gasten goed beoordeeld. Bij Hostellerie Gruber kunnen gasten een mountainbike huren.

De hotels en appartementen in Echternach.

Overnachten in Echternach.

Overnachten

Het centrum van Echternach.

Het centrum van Echternach is grotendeels autovrij. De stad is populair bij toeristen en dat is te merken aan de vele restaurants, terrasjes, cafés en hotels in het historische centrum.

Op het marktplein van Echternach zijn veel restaurants en terrassen.

Echternach trekt veel toeristen door de schoonheid van de binnenstad, de watersportmogelijkheden van het meer Lac d'Echternach en de mogelijkheid om te wandelen en te fietsen in de omliggende heuvels.

rivier Sure

De rivier de Sure is de grensrivier tussen Duitsland en Luxemburg.

winkelstraat Echternach

Een winkelstraat in Echternach.

Echternach

Echternach

Het marktplein van Echternach.

Het plein speelt nog steeds een centrale rol in de stad. De vele terrassen domineren het plein.

Op het plein worden jaarmarkten en andere evenementen gehouden. Tijdens het weekend en in het hoogseizoen is het gezellig druk op straat.

Na 23.00 uur wordt het echter stil in het centrum van Echternach en is er niet veel te doen.

overnachten

Het marktplein

De omgeving van Echternach.

Door de vele rotsen, kleine watervallen en bossen wordt het gebied rond Echternach Klein Zwitserland genoemd. Bij het toeristenbureau zijn kaarten met wandelroutes te krijgen.
Het Müllerthal is een aanrader.

Tijdens de wandelroute van Echternach naar Sigelbaach, Labyrinthe, Pérécop en Berdorf loopt u door een mooi maar ruig landschap. De route voert in ongeveer tweeënhalf uur langs: Echternach, Trooskneppchen, Wolfsschlucht, Paulsplatte, Hohllay en Berdorf.

centrum Echternach

Een winkelstraat in Echternach

waterval Mullerthal

Waterval in het Müllerthal in het kanton Echternach.

De omgeving van Echternach.

De wegen in kanton Echternach hebben veel bochten en dat trekt veel motorrijders en fietsers. Ongeveer 25 km van Echternach ligt de mooie stad Vianden.

De rivier de Sure (de Sauer) stroomt langs het centrum van Echternach. U kunt hier kanovaren en vissen. Als u in het centrum wilt zijn zult u uw auto waarschijnlijk op het parkeerterrein bij de promenade langs de rivier parkeren.

De rivier de Sure is de grensrivier tussen Duitsland en Luxemburg. Op de Duitse oever ligt een camping.

Hotel Eden au Lac.

Een luxe hotel in Echternach is Hotel Eden au Lac. Het is een hotel met uitgebreid wellness centrum. De faciliteiten van dit hotel zijn o.a. een jacuzzi, sauna en wellness, tennisbanen, binnen- en buitenzwembad, fitness centrum en u kunt er een fiets of mountainbike huren.

Het hotel heeft 93 kamers en een eigen parkeerterrein.

hotel in Echternach

Fietsverhuur in Echternach.

  • Motothek, Rue Ermesinde 17, tel. 726475
  • Trisport, Route de Luxembourg 31, tel. 720086