Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Larochette in Luxemburg.

Aan de rand van het Mullerthall ligt de plaats Larochette, in Luxemburg ook Fiels genoemd. Dit plaatsje, aan de voet van de ruïne van een kasteel, leeft van het toerisme.

Vooral in de zomer is het ieder weekend druk met dagjesmensen die voor de rust, de mooie natuur en de restaurants naar Larochette komen.

De hotels en vakantiehuizen in Larochette.

De hotels in Larochette.

In het centrum van Larochette bevindt zich een groot plein, Place Bleech. Hier liggen een aantal goede en toch betaalbare hotels.

Auberche op der Bleech is een markant gebouw met terras en café. U ziet het licht paarse gebouw hieronder op de foto.

Hôtel de la Poste is een ander gezellig familiehotel aan de Bleech. Dit hotel beschikt over familiekamers en heeft van haar gasten goede beoordelingen gekregen.

Overnachten in Larochette.

Overnachten

De omgeving van Larochette.

Larochette ligt in het centrum van Luxemburg aan de rand van het sprookjesachtige natuurgebied het Müllerthal. Vanuit Larochette zijn met de auto of motor alle plaatsen in Luxemburg gemakkelijk te bereiken. Larochette heeft zelf geen station maar met de bus kunt u in ongeveer 20 minuten naar het treinstation van Mersch rijden.

De vele scherpe bochten in de wegen rond Larochette en de mooie rotsachtige en beboste natuur maken het gebied rond Larochette tot een populaire bestemming voor een weekend motorrijden of fietsen. De markt van Larochette staat op een mooie zondag rond de restaurants dan ook vaak vol met motors en fietsen.

centrum Larochette

Het kasteel van Larochette

Larochette centrum

Het plein Place Bleech in het weekend.

restaurtant Larochette

Larochette

attracties

Hotel Auberge op Place Bleech met terras en café.

De kastelen bij Larochette

Hoog boven de stad toornt de ruïne van het een 11e-eeuwse kasteel uit.

Ongeveer drie kilometer ten westen van Larochette ligt een tweede kasteel, het kasteel van Meysembourg. Dit kasteel is particulier bezit dus u kunt hier dus niet naar binnen.

Larochette

De campings bij Larochette.

Langs de weg naar Mersch, aan de rand van Larochette, liggen een camping en een zwembad.

In totaal liggen er bij Larochette drie campings. Op camping Birkelt kunt u voor minimaal 3 dagen een stacaravan huren.

De campings van Luxemburg.

overnachten

Eetcafé Fielser Stuff.

Het centrum van Larochette.

Place Bleech is het marktplein in het centrum van Larochette. De cafés en restaurants aan het plein hebben op een zonnig weekend niet te klagen over een gebrek aan klanten.

Langs Larochette lopen verschillende wandelroutes, fietsroutes en routes voor motorrijders.

Tip: Ga eens eten in restaurant Café Fielser Stuff aan de Rue de Mersche. Dit eetcafé heeft in de zomer een grill op het terras staan. Het eten in dit cafe is vers, smakelijk en zeer betaalbaar. Het eetcafé ligt aan de voet van de rots met het kasteel.