Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Clervaux in Luxemburg.

Clervaux is een kleine stad in het noorden van Luxemburg. Het stadje is door haar fraaie ligging populair om de lange wandelroutes en fietstochten in de heuvels.

Clervaux beschikt over de mooiste golfbaan van Luxemburg. Opvallend is dat veel hotels in Clervaux uitgebreide beauty & wellness faciliteiten hebben.

De hotels, vakantiehuizen en campings in Clervaux.

Kaart van Luxemburg.

kaart Luxemburg

De hotels in Clervaux.

Er zijn in Clervaux een aantal leuke hotels die voor een weekend in Luxemburg veel te bieden hebben. Hotels zoals Hotel des Nations, Hotel Koener en Hotel International bieden een uitgebreid pakket wellness faciliteiten. Zo hebben veel hotels een jacuzzi, een Turks bad, hamam en een binnen zwembad. Het is zelfs mogelijk om in sommige hotels een massage of een Thalgo arrangement met schoonheidsbehandeling te krijgen.

Het viersterrenhotel Hotel International beschikt ook nog over een gastronomisch restaurant, een brasserie en een pianobar. Het hotel heeft kamers met een eigen jacuzzi.

Overnachten in Clervaux.

Overnachten

Een weekend in Clervaux.

Clervaux ligt in het dal van de Clerve. De heuvels rond Clervaux behoren tot de hoogste van Luxemburg. De rivier de Clerve slingert door de groene heuvels rond de stad. Clervaux is het startpunt van vele interessante wandelroutes.

Het centrum van Clervaux is voetgangerszone. Hier liggen veel leuke terrasjes, restaurants en winkels.

Tip: Een dagkaart voor een treinrit van Clervaux naar Luxemburg-Ville, de hoofdstad van Luxemburg, kost maar 6 euro inclusief bus. De rit duurt ongeveer 45 minuten en onderweg passeert de trein 19 tunnels. Bij het station van Clervaux is voldoende parkeergelegenheid.

Clervaux

Clervaux ligt in het dal van de Clerve.

autoweg Clervaux

De toegangsweg naar Clervaux.

Mullerthal

Het natuurgebied Mullerthal ligt ongeveer 50 km van Clervaux.

Clervaux als weekendbestemming.

Clervaux ligt vlakbij de Belgische plaatsen Vielsalm en Sankt-Vith, net over de grens in de Belgische Ardennen.

Leuke plaatsen in de buurt zijn:

kasteel Clervaux

Het kasteel van Clervaux

Het kasteel van Clervaux.

Het kasteel van Clervaux stamt uit de 12e eeuw en ooit woonden hier de machtige graven van Clervaux.

In het kasteel is het Museum over het Ardennenoffensief gevestigd. De stad heeft veel geleden tijdens de Slag om de Ardennen in 1944/45.

Op maandag is het Museum over het Ardennenoffensief gesloten. Tussen november en 30 april alleen in het weekend geopend.

De golfbaan in Clervaux.

In Clervaux ligt een van de mooiste golfbanen van Luxemburg. Het is een 18 holes, Par 72 baan. De golfbaan ligt vlakbij de abdij van Clervaux. Vanaf de golfbaan heeft u een mooi uitzicht over de omgeving.

Als u wilt golfen kunt u sommige hotels bij boeking vragen om uw Greenfees te regelen. Hotel des Nations en Golf Hotel le Claravallis regelen dit bijvoorbeeld graag. Bij boeking van het hotel kunt u hierom verzoeken.

Adres: Clervaux Golf Club, Mecherwee L -9748, tel. 00352 929395.

De golfbanen van Luxemburg.