Weekendplanner Kaartjes

Bad Nieuweschans en de thermen van Fontana.

Nederland kent maar vier kuuroorden met een eigen bron voor warm water.

In Noord-Nederland ligt het wellness resort Fontana in Bad Nieuweschans, Groningen. Het gezonde kuurwater komt van diep onder de grond.

De hotels en B&B's in Bad Nieuweschans.

Kuuroord Fontana Resort Bad Nieuweschans.

Het kuuroord Fontana Resort Bad Nieuweschans in Groningen is één van de vier kuurcentra in Nederland met een eigen natuurlijke warmwaterbron. Het kuurcentrum kreeg al meerdere malen het predikaat Netherlands Leading Spa Resort.

Het bruisende bronwater in Fontana Bad Nieuweschans komt van een diepte van 630 meter. Het warme water bevat fluor en jodium en heeft een hoge concentratie ijzer, calcium en sulfaat ionen. De warmwaterbaden worden gebruikt tegen stress en hart en vaatziekten.

Bad Nieuwschans

De vesting Bad Nieuweschans.

Bad Nieuwschans

Het stadje Bad Nieuweschans.

Bad Nieuwschans

In de oude loods voor de locomotieven is Grand Café LocLoods 1877 gevestigd.

Overnachten in Bad Nieuweschans.

Overnachten

Hotel Fontana Resort Bad Nieuweschans.

Als u zich een weekend wilt laten verwennen in het warme bronwater van Bad Nieuweschans kunt u overnachten in het viersterrenhotel Fontana Resort.

Het gastvrije viersterrenhotel Fontana Resort Bad Nieuweschans is verbonden aan het kuuroord. Als u een arrangement boekt heeft u bij uw overnachting gratis toegang tot de wellness ruimtes. Vanuit uw kamer kunt u in uw badjas zo naar het kuurcentrum lopen.

Alle kamers in het Fontana hotel hebben een balkon of terras. Er is een uitstekend restaurant waar u lekker en gezond kunt eten en als nog even gezellig in de lounge wilt zitten kan dat in bij de open haard. In het hotel is een kleine bioscoop waar u gratis iedere avond een andere film kunt zien.

Het heilzame water van Bad Nieuweschans

Het kuurcentrum beschikt o.a. over een thermaalbad van 36°C met onderwaterstraalmassage en whirlpools.

Naast een kuurbehandeling in het heilzame water kunt u hier terecht voor een thalassotherapie, massage en huid- en haarverzorging.

Fontana

Adres en openingstijden.

Fontana Resort Bad Nieuweschans is de hele week, dus ook in het weekend, geopend van 9.00 uur - 23.00 uur.

Adres: Fontana Resort Bad Nieuweschans, Weg naar de Bron 3-9, 9693 GA Bad Nieuweschans, Tel.: 0597 - 527777.

Een B&B in Bad Nieuweschans..

Nieuweschans

Een paar dagen in Bad Nieuweschans.

Bad Nieuweschans is een vestingstadje in Oost-Groningen. In de 17de en 18de eeuw zijn hier vestingwerken aangelegd. Het stadje oogt nog steeds als een garnizoenstad.

Met de trein reist u rechtstreeks naar de stad Groningen of naar het stadje Leer over de grens in Duitsland.

Bad Nieuweschans is omringt door akkers, bossen en natuurgebieden. De twee fietsroutes NAP-route (LF9) en de Waddenzeeroute (LF10) beginnen hier.

Er zijn in Bad Nieuweschans meerdere hotels, B&B's en vakantiehuizen waar u kunt overnachten als u voor de thermen of gewoon voor een weekendje fietsen in Oost-Groningen verblijft.