Weekendplanner Kaartjes

Een citytrip naar Leer, Duitsland.

Vanuit de stad Groningen kunt u met de auto,trein of de bus rechtstreeks naar de Duitse stad Leer reizen. De stad ligt net over de grens bij Nieuweschans en is dus gemakkelijk te bereiken.

De binnenstad van Leer is niet zo groot en de winkelstraten en bezienswaardigheden zijn vanaf het treinstation lopend goed te bereiken.

De hotels en vakantiehuizen in Leer.

Uitstapjes net over de Duitse grens.

Over de Duitse grens

Uitstapjes net over de Duitse grens.

De attracties van de stad Leer.

  • Ga wandelen in de mooie Altstadt van Leer
  • Bezoek de Haven Leda in de binnenstad van Leer maakt deel uit van de rivier de Leda. Er is een museumhaven met enkele mooie historische schepen.
  • Slot Evenburg uit de 17de eeuw ligt in een mooi park. Adres: Am Schlosspark 5, Leer-Loga. Op maandag is het kasteel gesloten.
  • Het theemuseum.

Overnachten in de stad Leer.

Overnachten

Overnachten in Leer.

Een goed en mooi gelegen hotel in Leer is Hotel Hafenspeicher. Het is een viersterrenhotel in de binnenstad aan de haven. Het hotel is gevestigd in een voormalig pakhuis, vlakbij het station en het voetgangersgebied. U kunt bij het hotel parkeren.

Ook het 60 Grad Hotel & Bar is erg goed en beslist niet duur. Het hotel ligt in de binnenstad. Volg de bordjes Hotel Am Markt. U kunt er niet ontbijten maar er is een bakker tegenover het hotel.

Verder zijn er in Leer veel appartementen en vakantiehuizen van particulieren die u door de week of voor een weekend kunt huren.

De hotels en vakantiehuizen in Leer.

Met de trein naar Leer.

Vanaf de stations van Groningen en Nieuweschans vertrekken treinen naar Leer. Helaas zijn er tot 2024 werkzaamheden aan een spoorbrug op de route. Er rijdt tot die tijd een snelbus tussen Groningen en Leer. Er vertrekt iedere twee uur een bus van het station in Groningen rechtstreeks naar Leer.

Reizen met de trein naar Leer en Oldenburg.

Haven Leer

Foto: Petra Boekhoff via Pixabay.
De Haven Leda in de binnenstad van Leer

Met de auto naar Leer.

Als u in de binnenstad van  Leer wilt winkelen kunt u in de buurt van de Mühlenstrasse parkeren. Hier bent u dichtbij de haven, de winkelstraten en de bezienswaardigheden in de Altstadt.

Enkele parkeergarages in de Altstadt van Leer zijn:

  • Parkhaus Frisia Center.
  • Contipark Parkhaus Leffers-City.
  • Parkplatz Vaderborg.
overnachten

Winkelen in Leer.

Iedere zaterdag komen er veel inwoners van Groningen inkopen doen in de Duitse grensstad Leer. In de binnenstad ligt een lange voetgangerszone met veel winkels. Deze voetgangerszone ligt tussen de pleinen Mühlenplatz, Denkmalsplatz en de Ernst-Reuter-Platz. De meest populaire winkelstraat in Leer is de Mühlenstrasse.

Aan de rand van Leer ligt een winkelcentrum, het Emspark. Het Emspark is iedere dag geopend tot 20.00 uur. Op zondag zijn ook in het winkelcentrum de winkels gesloten. U kunt bij Emspark parkeren.
Adres: Emspark, Nuttermoorer Strasse 2, Leer.

Op zondag zijn de winkels in Leer, net zoals in de rest van Duitsland, gesloten.

Fietsen in de omgeving van Leer.

Leer ligt in een mooie omgeving als u wilt fietsen. Fiets bijvoorbeeld naar Leer-Loga en bezoek het kasteel en het kasteelcafé.

Er zijn ook mooie fietsroutes in de omgeving van Leer. De Deutsche Fehnroute en de Internationale Dollard Route lopen bijvoorbeeld langs Leer.

attractie Leer

Foto: Insa Osterhagen via Pixabay.
Slot Evenburg in Leer