Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen naar Drenthe.

Drenthe heeft veel moois te bieden zoals natuurlijk de uitgestrekte bossen en heidevelden waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen.

In Emmen vindt u één van de mooiste dierentuinen van Nederland, het Noorder Dierenpark. Ook het Nationaal Park Dwingelderveld is een bezoek waard.

De vakantiehuizen, campings en hotels in Drenthe.

Bossen en heidevelden.

bossen

Een boswandeling.

Een weekendje Drenthe.

In Drenthe liggen drie steden: Assen, Meppel en de vestingstad Coevorden. In het midden van Drenthe liggen de bekende zandgronden. Hier zijn de heidevelden, bossen en de mooie dorpen waar Drenthe bekend om staat.

In het midden van Drenthe kunt u heerlijk fietsen of wandelen. U kunt shoppen in de steden Groningen, Assen en Zwolle.

Bekende toeristische trekpleisters in Drenthe zijn het brinkdorp Zuidlaren en de dierentuin van Emmen. Vlakbij Emmen ligt vakantiepark De Huttenheugte van Center Parcs.

Overnachten in Drenthe.

Overnachten

Overnachten in Assen.

Het viersterrenhotel Van der Valk Hotel Assen ligt aan de A28 tussen Groningen en Zwolle. Vanuit dit hotel zijn het TT-circuit en de golfbaan gemakkelijk te bereiken. Ook kunt u hier in de omgeving uitstekend fietsen. U kunt in het hotel fietsen huren. In 20 minuten bent u met de auto in Groningen.

Als u in het centrum van Assen wilt overnachten kunt u kiezen voor het Best Western Hotel de Jonge. Als u kinderen heeft is Vakantiepark Witterzomer een aanrader. De chalets liggen maar een paar kilometer van het centrum van Assen.

In de bosrijke omgeving bij Assen vindt u hotels en B&B's in oude boerderijen in pittoreske dorpen als Norg, Diever en Dwingeloo.

Drenthe en Groningen

De hunebedden van Drenthe.

In Drenthe liggen ongeveer 52 hunebedden. Vlakbij Assen liggen een paar hunebedden bij Ballo en Loon. De meeste hunebedden liggen echter op de Drentse Hondsrug bij de N34, de Hunebed Highway.

Het grootste hunebed van Drenthe staat bij het plaatsje Borger. Naast dit hunebed ligt het Hunebedcentrum met achter het museum een gereconstrueerd prehistorisch dorp. Rond Borger liggen overigens wel zes hunebedden.

De hunebedden van Borger en Exloo.
Borger ligt ongeveer 17 km van Assen

Een paar dagen naar Emmen.

De belangrijkste attractie van Emmen is het dierenpark, Wildlands Adventure Zoo Emmen. De dierentuin van Emmen is ruim opgezet en zowel de dieren als de bezoekers hebben veel ruimte.

Het historische Stads Hotel Boerland ligt in het rustige centrum van Emmen. Vanuit het hotel loopt u in vijf minuten naar Bospark de Emmerdennen.

Wildland Adventure Zoo Emmen.

De attracties van Emmen.

Diever

Het Shakespearetheater in de bossen bij Diever is een bekend openluchttheater.

Twee mooie natuurgebieden.

  • Het Nationaal Park Drents-Friese Wold:
    Dit mooie natuurgebied ligt bij Appelscha in Friesland en bij de dorpen Doldersum, Diever, Hoogersmilde en Vledder in Drenthe.
    In de bossen van nationale park.
  • Nationaal Park Dwingelderveld:
    Dit natuurgebied bestaat uit heidevelden, vennen en zandheuvels. In de buurt van Nationaal Park Dwingelderveld liggen de dorpen Dwingeloo en Ruinen. In deze dorpen zijn enkele leuke hotels en er zijn vakantieparken en campings.
    Nationaal Park Dwingelderveld.

De natuurgebieden van Drenthe.

De omgeving van Meppel en Steenwijk.

Giethoorn

Meppel en Steenwijk liggen vlakbij
Giethoorn en Nationaal Park de Weerribben.

Een weekend in Meppel.

Het mooie dorp Zuidlaren.

Het mooie brinkdorp Zuidlaren ligt niet ver van de stad Groningen. Zuidlaren is bekend door de jaarlijkse paardenmarkt in oktober.

Het dorp ligt aan de rand van Nationaal Park Drentsche Aa en vanuit het dorp is de stad Groningen gemakkelijk te bereiken.
Een goed hotel in Zuidlaren is het Brinkhotel Zuidlaren.

Uitstapjes net over de grens.

Het vakantiepark bij Groningen

In Eelderwolde, in Drenthe maar aan de rand van de stad Groningen, ligt het vakantiepark Het Scandinavisch Dorp. Het bungalowpark ligt aan het Paterswoldse Meer.

Overnachten in Groningen.

De attracties vlakbij Drenthe in Overijssel.

In Slagharen, net over de grens met Drenthe, vindt u het bekende attractiepark Slagharen. U kunt vlakbij het attractiepark overnachten in het bijbehorende bungalowpark.

Een weekend naar Coevorden (Drenthe).