Weekendplanner Kaartjes

Leuke bestemmingen voor dagtrips.

Vanuit Groningen kunt u binnen anderhalf uur naar een aantal leuke steden, kuuroorden en stranden reizen. Met de auto of met de trein bent u er zo.

Zo kunt u vanuit de stad Groningen naar de stranden van Schiermonnikoog en Borkum reizen. De kuuroorden aan de Duitse kust in Oost-Friesland liggen bijna om de hoek.

Vanuit Groningen gaat er een trein naar de Duitse stad Leer. Ook de steden Oldenburg en Meppen liggen vlakbij de grens.

Uitstapjes vlakbij de Duitse grens.

grensgebied groningen

Vanuit de stad Groningen reist u binnen anderhalf uur naar deze plaatsen.

Een dagje naar Leer.

Vanuit Groningen rijdt er twee keer per uur een trein of een vervangende bus naar Leer. De stad Leer ligt net over de grens in Oost-Friesland. Hier kunt u overstappen op een trein naar bijvoorbeeld Emden en Oldenburg.

Leer heeft een mooie historische binnenstad en een historische haven. Op zaterdag gaan veel Nederlanders hier winkelen.

De attracties van de stad Leer.

Overnachtingen voor een weekend weg.

Overnachten

Naar de studentenstad Oldenburg.

De stad Oldenburg ligt ongeveer 110 km van de stad Groningen. De 20.000 studenten in de stad zorgen voor veel levendigheid en een groot winkelaanbod. Oldenburg heeft een mooie binnenstad met veel fietspaden.

Een weekend in Oldenburg.

De attracties van Oldenburg.

Een dagje naar Papenburg.

Papenburg is de stad van turfwinning en scheepsbouw. U kunt in de omgeving fietsen en wandelen. Het is een stad met Idyllisch tuinen en grote parken. In de parken kunt u picknicken. Op de scheepswerf worden reusachtige cruiseschepen gebouwd.

Overnachten in Papenburg.

Een dagje naar Emden.

Vanuit de havenstad Emden kunt u met een snelle veerboot naar het waddeneiland Borkum varen. De stad heeft zelf ook veel attracties. Het is een stad met grachten en kanalen. U kunt in Emden een boot of een fiets huren om de stad te verkennen.

De attracties van Emden.

Een dagje naar Borkum.

Op het waddeneiland Borkum ligt een mooi stadje met een groot strand met zeehonden. Er is een zwembad waar u in warm zeewater kunt zwemmen. Dus ook leuk in de winter.

De attracties van Borkum.

Bijzondere havens in Noord-Duitsland.

Noord-Duitsland

De havens, badplaatsen en kuuroorden.

Naar de Duitse kuuroorden en badplaatsen.

Langs de Duitse kust liggen leuke havenplaatsen met een veerboot naar één van de Waddeneilanden. Bijna iedere plaats is zowel een badplaats, havenplaats en is een erkend kuuroord.

Vanuit de havens van Oost-Friesland kunt u naar de mooie Waddeneilanden varen.

Uitstapjes in Friesland.

Friesland watersportplaatsen

Naar de Duitse Waddeneilanden.

De eilanden Borkum en Norderney zijn vanuit Groningen gemakkelijk bereikbaar. Er varen per dag meerdere veerboten en de overtocht gaat redelijk snel. let op: het kleine eiland Juist is alleen bij hoogwater met de boot bereikbaar.

De Duitse waddeneilanden Juist en Borkum zijn autovrij. Op Norderney zijn wel auto's toegestaan maar er zijn weinig wegen.

Naar de Duitse winkelstad Meppen.

Het stadje Meppen ligt maar 18 kilometer van de grens ter hoogte van Emmen. Het is een mooie stad waar twee riviertjes en een kanaal de Ems in stromen. U kunt in de omgeving kanovaren en fietsen.
Veel inwoners van Drenthe doen hier in het weekend inkopen. Er zijn zelfs regelmatig koopzondagen. In december is er in Meppen een leuke kerstmarkt met een ijsbaan.

Een weekend naar de stad Meppen.

De mooiste wandelroutes in Duitsland.

Uitstapjes in Drenthe.

Drenthe

Leuke plaatsen in Drenthe.

Drenthe ligt bijna aan de grens van de stad Groningen. Hier zijn leuke weekendbestemmingen als u van wandelen, fietsen en mooie landschappen houdt.