Weekendplanner Kaartjes

Overnachten in Innsbruck, Oostenrijk.

Innsbruck ligt in een dal in de Alpen van Tirol en vanuit de fraaie historische binnenstad van Innsbruck heeft u uitzicht op de bergen rondom de stad. De A12, die langs de rand van de stad loopt, passeert bij Innsbruck-Süd de A13/E45, de Brenner Autobahn.

Innsbruck is dan ook zowel in de winter als in de zomer een vakantiebestemming maar u vindt er ook een hotel voor een overnachting onderweg.

De hotels en appartementen in Innsbruck.

Hotel Goldener Adler

Hotel Goldener Adler in het historische centrum.

Overnachten in het centrum van Innsbruck.

Innsbruck ligt op een knooppunt van wegen en al in de middeleeuwen hebben reizigers op hun weg door de Alpen in de stad overnacht.

In de oude binnenstad van Innsbruck, de Altstadt, zijn nog enkele bijzondere hotels uit die tijd te vinden.

De meest historische locatie in de Altstadt van Innsbruck is de Herzog Friedrich Strasse. Hier zijn o.a. de middeleeuwse hotels Hotel Goldener Adler en Gasthof-Hotel Weisses Kreuz.

Overnachten in Innsbruck.

Overnachten

De hotels in Innsbruck voor onderweg.

Innsbruck ligt aan de drukke Brennerpasroute naar Italië op zo'n 900 km van Nederland. De A12 (de Inntal Autobahn) en de A13/E45 (de Brenner Autobahn) komen in Innsbruck samen.

Plaatsen langs de snelweg in de buurt van Innsbruck zoals Hall in Tirol en Igls zijn populaire plaatsen om in te overnachten.

Innsbruck heeft zelf ook geschikte hotels en motels voor een overnachting onderweg. Zelfs hotels in het compacte centrum zijn met de auto gemakkelijk bereikbaar. Aan de rand van de voetgangerszone zijn verschillende parkeergarages waar u kunt parkeren.

Leuke hotels en motels voor onderweg.

Landhotel Reschenhof bij de Autobahn.

Landhotel Reschenhof

Dit hotel ligt vlakbij de Autobahnen A12 en A13.

Gasthof-Hotel Weisses Kreuz

Rechts ligt Gasthof-Hotel Weisses Kreuz (uit 1464).

Tram in Innsbruck

Met de tram kunt u ook naar bergdorpen in reizen.

Het AC Hotel by Marriott en Hotel Ibis.

Hotels als het AC Hotel by Marriott en Hotel Ibis Innsbruck staan aan de rand van de Altstadt en zijn toch gemakkelijk bereikbaar met de auto. Dat is handig als u met uw auto onderweg bent naar de Brennerpas.

Het AC Hotel by Marriott heeft een parkeergarage onder het hotel.

Ook het driesterrenhotel Hotel Ibis Innsbruck naast het station heeft een ruime parkeergarage waar u goedkoop kunt parkeren.

wintersport Tirol Bergen Innsbruck

De hotels voor de wintersport in Innsbruck.

In Innsbruck zijn al twee keer de winterspelen gehouden. De stad is dan ook een populaire bestemming voor een wintersportvakantie.

Enkele buitenwijken van Innsbruck zoals Seegrube, Igls en Hall in Tirol zijn populaire wintersport resorts met leuke hotels en goede wintersportvoorzieningen.

U kunt echter voor een wintersportvakantie ook in het centrum van Innsbruck overnachten.

Igls

Enkele hotels in Igls, een bergdorp bij Innsbruck.

Herzog-Friedrich-Straße

De Herzog-Friedrich-Straße in de binnenstad.

Het historische Hotel Goldener Adler.

Hotel Goldener Adler is één van de oudste hotels in Europa. Het hotel staat aan de Herzog-Friedrich-Straße in het historische centrum van Innsbruck.

Beroemde gasten van het hotel waren Keizer Karel V (1552), Aartshertog Ferdinand II van Tirol, keizer Joseph II en Mozart (1773). Goethe overnachtte zelfs meerdere malen in dit hotel.

Tegenwoordig is Hotel Goldener Adler een hotel van de hotelketen Best Western. Het 600 jaar oude hotel is volledig gerenoveerd en biedt alle comfort dat u van een modern hotel mag verwachten.

Gasthof-Hotel Weißes Kreuz.

Driesterrenhotel Gasthof-Hotel Weisses Kreuz is een historisch hotel uit 1464. Het hotel ligt in het mooiste gedeelte van het historische centrum, de Herzog Friedrich Strasse.

In dit hotel hebben verschillende historische figuren in de loop der eeuwen overnacht. Zo waren Mozart en zijn vader in 1769 in dit hotel en schreven erover in een brief naar huis.

Vier jaar later reserveerde vader Mozart echter toch een kamer in Hotel Goldener Adler.

Innsbruck

Het uitzicht vanuit een kamer op de zevende verdieping in het AC Hotel by Marriott.

In de winter met de bus naar de skipistes.

In de winter rijden er vanuit Innsbruck shuttlebussen naar de vele wintersportresorts en skipistes rond de stad.

De bus rijdt diverse routes tussen Innsbruck, de vakantiedorpen en de skigebieden van de Olympia SkiWorld Innsbruck. Vanuit een hotel als het AC Hotel by Marriott bent u dus snel op de skipiste.

En voor de après ski kunt u terecht in de prachtige historische binnenstad van Innsbruck.