Weekendplanner Kaartjes

De Brenner Autobahn (A13/E45) door Tirol in Oostenrijk.

De snelweg door de Alpen in Tirol loopt van Innsbruck naar Brenner. Bij Brenner bent u op de grens van Oostenrijk met Italië. De A13/E45 wordt ook wel de Brenner Autobahn genoemd.

Langs de Brenner Autobahn staan enkele goede motels en er zijn leuke bergdorpen waar u onderweg kunt overnachten.

Hotel Wipptaler Hof (A13).

pub Salisbury

Dit hotel bij het dorp Matrei am Brenner heeft een afrit op de Brenner Autobahn.

De Brenner Autobahn (A13/E45).

Via de Brenner Autobahn (A13/E45) rijdt u vanuit Innsbruck door Oostenrijk naar Italië. Op de grens van Oostenrijk en Italië komt u dan in de Brennerpas. Hier gaat de A13/E45 over in de Italiaanse autoweg A22/E45. De Brenner Autobahn is zowel in Oostenrijk als in Italië een tolweg.

De Brenner Autobahn loopt dwars door Tirol. Onderweg heeft u vanaf de snelweg een mooi uitzicht op de Alpen.

Bij lange ritten kunt u overnachten in motels of hotels in o.a. plaatsen als Innsbruck, Igls, Matrei am Brenner, Steinach am Brenner en Gries am Brenner.

Overnachten in Tirol.

Overnachten

Overnachten langs de snelweg.

Langs de Brenner Autobahn vindt u een aantal uitstekende motels en hotels. Het beste neemt u een hotel in één van de plaatsen aan de snelweg.

Dichtbij de snelweg A13 liggen plaatsen als Innsbruck, Igls, Matrei am Brenner, Steinach am Brenner en Gries am Brenner. Dit zijn leuke plaatsen waar u in de avond ook gemakkelijk een restaurant kunt vinden.

Brenner Autobahn

De tol en het vignet voor de Autobahn in Oostenrijk

Bij Innsbruck passeert u de tolpoortjes. Als u vanuit Italië komt passeert u de tolpoortjes bij Brenner. De tolweg is niet duur, ongeveer € 10,- voor een personenwagen. In Oostenrijk heeft u voor uw auto een vignet nodig maar die kunt u in Oostenrijk in een pompstation of wegrestaurant aanschaffen.

Anders dan voor de snelwegen in Zwitserland hoeft u in Oostenrijk geen vignet voor een heel jaar aan te schaffen. Een vignet voor tien dagen of een maand is ook mogelijk.

De autosnelwegen van Oostenrijk.

Onderweg in Oostenrijk

Autobahn rond Innsbruck

overnachten Oostenrijk

overnachten

De Europabrücke ligt vlakbij Matrei am Brenner.

De hotels in Innsbruck voor onderweg.

Insbruck ligt aan het begin van de Brenner Autobahn. Langs de Autobahn zijn verschillende gemakkelijk te bereiken hotels te vinden.

Ook een overnachting in het centrum van Innsbruck is een mogelijkheid want de stad is voor auto's heel toegankelijk. Als u een hotel neemt in de buurt van het station kunt u parkeren in de parkeergarage en loopt u in een paar minuten naar het centrum.

Het AC Hotel in Innsbruck heeft regelmatig aanbiedingen, is gemakkelijk bereikbaar en u kunt veilig in de parkeergarage onder het hotel parkeren.

Overnachten in Innsbruck