Weekendplanner Kaartjes

De hotels en motels aan de Tauern Autobahn (A10) in Oostenrijk.

De Tauern Autobahn (A10) tussen Salzbrug en Villach in Oostenrijk is een belangrijke route voor vakantiegangers naar Italië en Slovenië. De lange files in de zomer staan voor de Tauerntunnel en de Katschbergtunnel op de A10.

Als u voor de tunnels wilt overnachten kunt u een hotel nemen bij Salzburg. Aan de andere kant van de tunnels is een hotel in Villach ook een goede keuze.

De A10, Tauern Autobahn.

pub Salisbury

De Tauern Autobahn (A10) en de Tauerntunnel.

De Tauern Autobahn (E55/A10) is een populaire route voor vakantiegangers richting Noord-Italië, Kroatië en Slovenië. De autosnelweg loopt van Salzburg (Autobahn A1) naar knooppunt Villach (Autobahn A2). De Autobahn A10 is bijna 200 kilometer lang en onderweg passeert u veertien tunnels.

De Tauern Autobahn is een belangrijke snelweg voor vakantieverkeer uit Duitsland naar Italië en er staan in de zomer op zaterdag dan ook vaak urenlange files.

U kunt o.a. in de buurt van de knooppunten Salzburg (A1) en Villach (A2) overnachten.

Overnachten onderweg.

Overnachten

Overnachten bij de grens met Duitsland.

Veel vakantiegangers op weg naar de Tauern Autobahn kiezen voor een hotel tussen München (800 km van Utrecht) en Salzburg (950 km van Utrecht) in een plaats aan de Duitse Autobahn A8.

Vooral de motels in de omgeving van München zijn populair voor een overnachting onderweg. Langs de ringweg van München liggen veel hotels en zelfs een groot deel van de binnenstad van München is met de auto gemakkelijk bereikbaar.

Vooral rond de Duitse plaats Rosenheim, ongeveer 870 km van Utrecht, vindt u gemakkelijk een hotel net voor de grens met Oostenrijk.

Tauern Autobahn

Overnachten bij Salzburg (940 km van Utrecht).

Salzburg ligt op de grens tussen Duitsland en Oostenrijk en het knooppunt Salzburg ligt aan het begin van de 200 km lange Tauern Autobahn (A10) door Oostenrijk.

Salzburg is een mooie stad die het hele jaar door veel bezoekers trekt. Daar komen dan ook hotelgasten bij die in de zomer onderweg zijn naar hun vakantiebestemming. Er zijn in Salzburg echter veel hotel die gemakkelijk met de auto te bereiken zijn en waar u veilig kunt parkeren.

Ook aan de Duitse kant van de grens vindt u in de plaats Freilassing een aantal gemakkelijk te bereiken hotels.

De Tauern Autobahn.

tunnels

De Tauern Autobahn heeft veertien tunnels.

De hotels bij Salzburg en Freilassing.

Golling an der Salzach.

Het kleine plaatsje Golling ligt aan de A10, ongeveer een half uur rijden van Salzburg. Vanuit Duitsland gezien ligt Golling vlak voor de eerste rij tunnels aan de A10.

Als u in Golling overnacht kunt u vroeg in de ochtend de tunnels passeren om eventuele files te vermijden.

Golling ligt ongeveer 960 km van Utrecht.

De hotels en motels in Golling.

bagage

Hotels langs de Tauern Autobahn bij Villach.

Villach ligt ongeveer een half uur rijden van de grens van Italië en Slovenië. Het is een mooie stad met een prachtig historisch centrum.

Hoewel de historische binnenstad grotendeels voetgangerszone is zijn de meeste hotels zelfs hier met de auto te bereiken. Let er wel op bij het boeken van een hotel in de binnenstad naar de mogelijkheden voor het parkeren bij het hotel.

Vanuit Villach is het ongeveer 1100 kilometer rijden naar Utrecht.

Overnachten

Tol op de Tauern Autobahn.

In Oostenrijk heeft u voor het gebruik van de snelwegen een vignet nodig. U kunt een vignet aanschaffen voor tien dagen. Bij de grens en in de meeste wegrestaurants langs de Autobahn kunt u onderweg in Oostenrijk een vignet kopen. Als u van tevoren een vignet voor de snelwegen in Oostenrijk wilt kopen kan dat bij de ANWB.

Voor het gebruik van de Tauerntunnel en de Katschbergtunnel moet u tol betalen bij de tolstations op de Tauern Autobahn voor de tunnels. U betaalt als tol ongeveer 10 euro.

Autobahn in Oostenrijk

Een alternatief voor de Tauerntunnel.

In het hoogseizoen is het in het weekend nogal druk voor de Tauerntunnel. Vooral op zaterdag kunnen er lange files staan. De autotrein tussen Böckstein en Mallnitz is een alternatief voor personenwagens zonder LPG.

Andere routes naar Italië.

De Tauern Autobahn is samen met de Inntal Autobahn/Brenner Autobahn de belangrijkste route door Oostenrijk richting Italië