Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen of een weekend naar München.

München heeft een prachtig centrum met veel bezienswaardigheden, terrasjes en restaurants. De stad is dan ook een populaire bestemming voor een weekendje weg.

In de Altstadt van München zijn zeer luxe hotels maar ook appartementen en goedkope hostels te vinden.

Als u onderweg bent naar de Alpen kunt u onderweg bij München overnachten. Langs de Autobahn A9/E45 en aan de A8 bij München zijn een aantal uitstekende motels.

De hotels en appartementen in München.

Hotel am Markt.

Hotel am Markt

Hotel am Markt ligt op één van de mooiste plekjes in München, dichtbij Marienplatz en de Viktualienmarkt.

Overnachten in het centrum van München.

Als u een hotel zoekt voor een korte vakantie of weekendje weg kunt u het beste een hotel nemen in het historische centrum van München, Altstadt-Lehel. U bent hier vlakbij de beroemde Marienplatz, de Viktualienmarkt en de Englischer Garten.

Het vijfsterrenhotel Mandarin Oriental dichtbij Marienplatz heeft een restaurant dat bekroond is met een Michelin ster. Een goedkoper hotel bij Marienplatz is het sfeervolle driesterrenhotel Hotel Schlicker.

Als u een hotel zoekt in de buurt van het centraal station van München dan is het Sofitel Munich Bayerpost of het driesterrenhotel Hotel Metropool een uitstekende keuze.

Overnachten in München.

Overnachten

Overnachten in de buurt van de Autobahn bij München.

Tijdens de vakanties kan het op de snelwegen en ringwegen van München nogal eens druk zijn met vakantiegangers. Vandaar dat er in de plaatsen langs de Autobahn in de buurt van München veel hotels en motels te vinden zijn.

Voorsteden van München als Garching bei München, Ismaning en Unterschleißheim. Ook de buitenwijken München-Schwabing en Unterföhrin zijn gemakkelijk vanaf de Autobahn A9/E45 bereikbaar en met de metro bereikt u snel het plein Marienplatz in het centrum van München.

De hotels in Ismaning zijn ook populair bij beursgangers omdat Ismaning tussen het vliegveld van München, de Messe (de beurs) en het centrum van München ligt.

De hotels bij de noordelijke ringweg van München.
(Autobahn richting Ingolstadt en Neurenberg)

NH Hotel.

NH Hotel

Het NH Hotel ligt vlakbij Hauptbahnhof
(centraal station).

De Autobahn A8 van München richting Salzburg en Kufstein.

Als u vanuit München langs de Autobahn A8 richting Salzburg en Kufstein wilt overnachten is een hotel in Rosenheim een goede keuze.

Rosenheim ligt ongeveer een uur rijden van München op het knooppunt van de A8 richting Salzburg en de E45/A93 naar Kufstein.

De hotels langs de Autobahn A8 bij Rosenheim

Overnachten bij de oostelijke ringweg en de beurs

Ook bij de oostelijke ringweg vindt u een aantal voorsteden en buitenwijken met gemakkelijk bereikbare hotels. In de buurt van de voorstad Riem ligt de Neue Messe (ICM). De beursterreinen van de Messe liggen niet ver van de oostelijke ringweg A9/E45.

Bij de hotels die hier liggen kunt u gemakkelijk parkeren. U kunt vanaf de Messe via metrostation Messestadt-Ost naar het centrum van München.

De hotels bij de oostelijke ringweg en de Messe.
(tussen München en Insbruck)

Rocco Hotel

Het vijfsterrenhotel Rocco Forte The Charles Hotel ligt vlakbij het centraal station van München.

De hotels bij het vliegveld van München.

Het Kempinski Hotel Airport München ligt bij Terminal 1 van het vliegveld van München, niet ver van de A9/E45. U kunt vanuit het hotel in 5 minuten naar de terminal lopen.

Vanuit het hotel rijdt u met de S-Bahn in 40 minuten naar het centrum van München.

De hotels bij het vliegveld van München.

Rocco Hotel

Het luxueuze Hotel Vier Jahreszeiten Kempinski ligt in de chique winkelstraat Maximilianstrasse.

Het Rocco Forte Charles Hotel in München.

Hoewel het Rocco Forte The Charles Hotel in het centrum van München ligt is het hotel met de auto gemakkelijk te bereiken. U kunt onder het hotel parkeren in de parkeergarage.

Het hotel beschikt over een groot binnenzwembad, sauna en wellnesscentrum. Vanuit het hotel loopt u in ongeveer 10 minuten via brede winkelstraten naar Marienplatz.