Weekendplanner Kaartjes

De bezienswaardigheden van München: Marienplatz.

Marienplatz is al sinds de Middeleeuwen het belangrijkste plein in het centrum van München.

Er zijn geen hotels of B&B´s op Marienplatz gevestigd maar aan de nabijgelegen Viktualienmarkt vindt u twee uitstekende hotels.

Marienplatz.

metro

Het Neues Rathaus gezien vanuit de ramen van modewinkel Benetton.

Overnachten in de buurt van Marienplatz.

Marienplatz is een populaire locatie om te overnachten. Het plein ligt in het midden van het historische centrum van München en er is een metrostation voor U-bahn en S-bahn waarmee u snel alle andere bezienswaardigheden van München kunt bereiken.

Op Marienplatz zijn wel veel restaurants en cafés maar geen hotels. Op een paar minuten lopen van Marienplatz zijn echter wel enkele hotels te vinden.

Enkele goede hotels vlakbij zijn Hotel Louis en Hotel am Markt bij de Viktualienmarkt en Hotel Platzl bij het oude plein Platzl.

restaurant

De achterzijde van het Nues Rathaus.

winkelstraat

De winkelstraat Kauflingerstrasse

Centrum München

Het centrum van München
met de ringweg

De Autobahn bij München

De Autobahn bij München

Het klokkenspel van de toren op Marienplatz.

Munchen attractie

tickets voor proeverijen en rondleidingen in München.

Het plein Marienplatz in München.

Marienplatz is als sinds de twaalfde eeuw het belangrijkste plein van München. Op het plein staan enkele van de populairste bezienswaardigheden van München en het is er dan ook vaak erg druk met toeristen.

Het is een gezellig plein met veel terrasjes en mooie gebouwen. Het meest opvallend is het 19de-eeuwse Neues Rathaus met haar 85 meter hoge toren en beroemde klokkenspel. Als het carillon op Marienplatz speelt bewegen de figuren. Bij het raam van het Glockenspiel Café heeft u het beste uitzicht.

De hele kelder van het Neues Rathaus wordt gebruikt door het grote restaurant Ratskeller en op de begane grond het is toeristenbureau. Als u wilt kunt u met de lift de toren op.

Aan de oostzijde van Marienplatz staat het middeleeuwse Altes Rathaus met daar achter de beroemde Viktualienmarkt.

Winkelen bij Marienplatz.

Marienplatz ligt in de voetgangerszone van München. Één van de belangrijkste winkelstraten van München, de Kauflingerstrasse, komt uit op Marienplatz. Ook aan de Weinstrasse en Dienerstrasse is het goed winkelen.

In de Kauflingerstrasse is het luxe winkelcentrum Kauflingertormet o.a. de elektronica gigant Saturn.

Als u vanaf Marienplatz door de poort van het Altes Rathaus loopt komt u op de beroemde Viktualienmarkt. Behalve de dagelijkse markt is hier ook een drukbezocht Biergarten, veel restaurants en veel kleine Beierse delicatessen winkels.

Munchen shoppen

De winkelstraat Kauflingerstrasse komt uit op Marienplatz.

De restaurants, cafés en terrasjes aan Marienplatz.

Marienplatz staat bekend om haar vele terrasjes rond het plein.

Het meest bekende restaurant aan Marienplatz is de Ratskeller dat in de kelder van het Neues Rathaus gevestigd is. Achter het Neues Rathaus is op de binnenplaats een groot terras waar u heerlijk tussen de historische gebouwen kunt eten en drinken. In de avond is dit één van de meest romantische plaatsen in München om te dineren.

Uit eten in München.

Het Glockenspiel Café

Een leuk café om te ontbijten of te lunchen is het Glockenspiel Café op de hoek van Rosenstrasse.

Het café is gevestigd op de vijfde verdieping van het gebouw, ter hoogte van het beroemde klokkenspel van het Nues Rathaus. Op de uren dat het klokkenspel gaat werken, dat is iedere dag om 11:00 uur, 12:00 uur en om 17:00 uur, is het in het café erg druk.

Als u bij het raam naar het klokkenspel wilt kijken moet u dus tijdig een tafel zoeken. Op zondag is het overigens minder druk omdat dan de winkels gesloten zijn.

Uit eten in München.