Weekendplanner Kaartjes

Leuke plaatsen in Beieren, Zuid-Duitsland.

Beieren is een grote deelstaat in Zuid-Duitsland. Beieren is niet alleen de regio rond München maar strekt zich van Zuid-Duitsland uit tot aan Aschaffenburg, vlakbij Frankfurt am Main.

De stad München is een populaire bestemming voor een stedentrip. Een uur rijden ten zuiden van München vindt u de hoge toppen van de Beierse Alpen.

Een vakantie naar Beieren.

In Beieren vindt u romantische steden en dorpen, een prachtig landschap en in het zuiden de hoge bergtoppen van de Alpen. De meest bekende stad in Beieren is München.

München heeft een mooie Altstadt, leuke winkelstraten, uitgaansmogelijkheden en heel veel mogelijkheden tot dagtrips.

Ten zuiden van München bent u in een uur in de Beierse Alpen.

De hoogste berg van Beieren, de Zugspitze.

kaartjes OV Londen

Hier ligt bij het station van de kabeltrein een gletsjer en een restaurant met terras.

Vakantie in Oberbayern.

Oberbayern (Opper-Beieren) ligt in het zuiden van Duitsland en grenst aan de Oostenrijkse grens. München is de belangrijkste stad van Oberbayern. Een andere belangrijke stad in Oberbayern is Ingolstadt.

De steden München en Ingolstadt liggen in een netwerk van snelwegen en er zijn dan ook veel hotels en motels langs de Autobahn voor een overnachting onderweg.

Ten zuiden van München langs de grens met Oostenrijk vindt u de Beierse Alpen. Leuke plaatsen in dit gebied zijn Füssen en Garmisch-Partenkirchen.

Er gaat ieder uur een bergtrein vanuit Garmisch-Partenkirchen naar de hoogste bergtop van Duitsland, de Zugspitze. Hier staat u tussen de hoge toppen van de Alpen.

Overnachten
München station

Met de trein naar München.

München weekend

Een weekend naar München

Aschaffenburg

Aschaffenburg

Füssen aan de Autobahn A7

Füssen is een romantisch plaatsje aan de Autobahn A7 vlakbij de grens met Oostenrijk. Füssen is vooral bekend om het sprookjeskasteel Schloss Neuschwanstein.

Overnachten in Füssen.

Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen is prachtige gelegen aan de voet van de Alpen. Als u in de zomer wilt wandelen of fietsen dan moet u hier zijn. In de winter kunt u vanuit de omliggende dorpen met een kabelbaan naar de skigebieden.

De omgeving van Garmisch-Partenkirchen.

Een leuke dagtrip vanuit München.

brasserie

De omgeving van Garmisch-Partenkirchen nodigt uit tot wandelen en fietsen. U kunt er ook de hoge Alpen in.

Franken

Behalve Oberbayern maakt ook een groot deel van Franken del uit van Beieren. Steden als Aschaffenburg, Würzburg, Fürth en Neurenberg liggen in Franken.

Een mooi gebied is Spessart, een gebied met oeroude bossen, wijngaarden, oude steden en mooie dorpen. De stad Aschaffenburg ligt in Spessart.

Het dorp Hösbach en Spessart.

Spessart

Aschaffenburg aan de A3

Aschaffenburg

Overnachten onderweg langs de Autobahnen door Beieren

Ieder jaar rijden honderdduizenden toeristen door Beieren op weg naar het zuiden. Belangrijke snelwegen door Beieren richting zuiden zijn:

Autobahn A3

Autobahn A3

Autobahn A7

Autobahn A7

Autobahn A8

Autobahn A8

Autobahn A9

Autobahn A9

Wintersport in Beieren

De hoogste berg in Duitsland is de bijna 3000 meter hoge berg Zugspitze. Hier kunt u in de zomer bergwandelen en in de winter skiën en snowboarden.

U kunt er het hele jaar rodelen en het restaurant bezoeken. U kunt met een bergtrein vanuit Garmisch-Partenkirchen naar de Zugspitze.

Beierse Alpen
Zuid-Duitsland
Omgeving Frankfurt