Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Aschaffenburg in de streek Spessart.

Aschaffenburg ligt aan de A3 naar Würzburg en als u op doorreis bent is Aschaffenburg een goede plaats om te overnachten.

In het centrum van Aschaffenburg zijn een paar goede hotels. In de dorpen in Spessart rond Aschaffenburg vindt u ook enkele gastvrije hotels en pensions.

De hotels in Aschaffenburg.

De omgeving van Aschaffenburg.

Duitsland A3 Duitsland

De stad Aschaffenburg.

Aschaffenburg ligt vlakbij Frankfurt aan de Autobahn A3 en is met de auto gemakkelijk bereikbaar. Vanuit Aschaffenburg en omgeving bent u met de auto bent u in ongeveer een half uur op Frankfurt Airport.

Een deel van het centrum van Aschaffenburg is voetgangerszone met winkelstraten als de Roßmarkt, Herstallstraße, Steingasse en de Sandgasse. Parkeren is echter ook in de binnenstad geen probleem.

Aschaffenburg ligt in een heuvelachtig gebied, Spessart, met veel leuke dorpen en stadjes, kloosters en kastelen.

attracties

Bij Brauerei Schlappeseppel drinkt u Schlappeseppelbier.

Overnachten in Aschaffenburg.

Overnachten

De hotels en pensions in Aschaffenburg en omgeving.

In het centrum van Aschaffenburg zijn een aantal hotels. Zo is er Hotel Goldener Karpfen dat in een klassiek vakwerkhuis gevestigd is. Ook Hotel Central en City-Hotel Aschaffenburg liggen in het centrum. In de dorpen in de regio Spessart bij Aschaffenburg zijn veel traditionele landhotels.

Aanraders zijn deze hotels in Hösbach: Hotel & Restaurant Zum Ochsen, Kurfürstliches Schlosshotel Weyberhöfe en Landhotel Klingerhof.

Vanuit de dorpjes in het sprookjesachtige Spessart kunt u gemakkelijk de omgeving verkennen en u bent snel in Aschaffenburg, Wiesbaden en Frankfurt.

De hotels en appartementen in Aschaffenburg.

Aschaffenburg.

 Aschaffenburg

In Aschaffenburg zijn veel van dit soort smalle straatjes met weinstubes en restaurants.

binnenstad Aschaffenburg

Bij de basiliek Sankt Peter Und Alexander in het centrum.

aschaffenburg

De Altstadt van Aschaffenburg.

De Altstadt van Aschaffenburg.

De Altstadt van Aschaffenburg is na de tweede wereldoorlog mooi hersteld. Het mooi aan de rivier gelegen Slot Johannisburg trekt veel toeristen.

Een groot deel van het centrum en de Altstadt is voetgangersgebied. In de smalle straten met de vele vakwerkhuizen zijn veel restaurants en Weinstubes te vinden.Ook zijn er veel zonnige terrasjes.

Vlakbij het kasteel kunt u hier in Brauerei Schlappeseppel het beroemde bier van Aschaffenburg drinken, het Schlappeseppelbier.

brasserie

Het 1000 jaar oude klooster Sankt Peter Und Alexander ligt in het centrum van Aschaffenburg

Slot Johannisburg.

Kasteel Johannisburg is de belangrijkste bezienswaardigheid van Aschaffenburg. Het paleis ligt bij de Altstadt in een kromming van de rivier de Main. U kunt het kasteel iedere dag behalve op maandag bezichtigen.

Rondom het kasteel is een wandelpad met een mooi uitzicht over de rivier.

In het kasteel is een restaurant (Duitse keuken) en een sfeervolle Weinstube gevestigd.

Slot Johannisburg.

Leuke plaatsen rond Aschaffenburg.