Weekendplanner Kaartjes

Het romantische Rijndal in Duitsland.

Tussen Bingen en Koblenz liggen veel mooie stadjes langs de Rijn. Met de auto, motor en met de trein kunt u langs beide oevers langs de Rijn rijden.

De mooiste steden en dorpen in de Rijnvallei zijn Bingen, Rüdesheim am Rhein, Assmannshausen, Bacharach, Sankt Goar, Kestert en Boppard.

Het Middenrijndal.

Duitsland

Tussen Koblenz en Bingen.

De mooie Romantische Rijn tussen Koblenz en Wiesbaden.

Tussen de Duitse steden Bingen en Koblenz wordt de Rijn smal en diep. De Rijn stroomt tussen de bergen langs eeuwenoude romantische dorpen met veel kastelen en ruïnes.

Het Oberes Mittelrheintal, het Middenrijndal, staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het gebied kent u misschien van de vele volksverhalen, mythen en zelfs sprookjes die zich hier in het Rijndal afspelen.

Overnachten bij de Duitse Rijn.

Overnachten

De stad Bingen Am Rhein.

Bingen is een wat grotere stad aan de Rijn. Het is een van oorsprong een romeinse stad en de opgravingen van een romeinse villa zijn een belangrijke bezienswaardigheid. Andere attracties zijn de duizend jaar oude Mäuseturm en de Burcht Klopp op de Kloppberg.

In Bingen kunt u goed winkelen en uitgaan. Vanuit Bingen kunt u de andere plaatsen in de Rijnvallei gemakkelijk bereiken.

De hotels en vakantiehuizen van Bingen.

tickets Boottochten op de Rijn.

kaart Rijn

Het stadje Rüdesheim am Rhein.

Rüdesheim am Rhein is een toeristische trekpleister die door alle Rijncruiseschepen aangedaan wordt. Het stadje ligt niet ver van Wiesbaden aan de Rijn met op de andere oever de stad Bingen.

Met de veerboot is Bingen gemakkelijk te bereiken. Via de kabelbaan van Rüdesheim kunt u over een berg naar een kabelbaan naar Assmannshausen lopen.

Een weekend in Rüdesheim.

Rüdesheim am Rhein

Vanuit Rüdesheim am Rhein kunt u de Romantische Rijn ontdekken.

Het wijndorp Assmannshausen.

Assmannshausen staat bekend om de wijn die hier verbouwd wordt. Het is een plaats met leuke terrasjes en enkele gezellige hotels. Tegenover Assmannshausen, aan de overkant van de Rijn, ligt de middeleeuwse burcht Rheinstein.

Met de veerboot naar Rüdesheim en Bingen kunt u ook het kasteel bezoeken.

Assmannshausen ligt ongeveer 7 km van Bingen en 4 km van Rüdesheim.

Een weekend in Assmannshausen.

Niederwald

Uitzicht vanuit het Niederwald over de Rijn tussen Rüdesheim en Assmannshausen.

Het stadje Bacharach.

Bacharach is een middeleeuwse stad met enkele oude versterkingen. Op een berg bij de stad ligt de burcht Stahleck en de ruïne Stahlberg. De burcht Stahleck is tegenwoordig een mooie jeugdherberg met onder andere tweepersoonskamers en familiekamers.

Adres voor een overnachting in dit kasteel: Jugendherberge Burg Stahleck, Burg Stahleck, 55422 Bacharach.

Met de veerboten zijn de andere plaatsen aan de Rijn gemakkelijk te bereiken. Onderweg vaart u langs kastelen en oude dorpen.

Een weekend in Bacharach.

Het stadje Kaub am Rhein en het dorp Oberwesel.

Kaub is een klein stadje in het Rijndal tegenover Bacharach aan de Rijn en vlakbij Oberwesel. Hoewel het stadje midden in het Rijndal ligt en vanuit Kaub alle bezienswaardigheden met de auto gemakkelijk te bereiken zijn, is het nog niet zo toeristisch.

Op een berg bij het nabijgelegen dorp Oberwesel ligt een prachtig kasteelhotel, Burghotel auf Schönburg. Het is een origineel kasteel met torens en muren. Dit populaire viersterrenhotel heeft maar 22 kamers en is dan ook meestal vol. Als u in dit hotel wilt overnachten moet u ruim op tijd boeken.

Meer over Kaub am Rhein.

Sankt Goar en de Loreley.

Loreley

In Sankt Goar ligt deze camping: Campingplatz Loreleyblick. Er liggen hier ook twee hotels bij de Loreley.

Sankt Goar en Sankt Goarhausen bij de Loreley.

De stadjes Sankt Goar en Sankt Goarshausen liggen mooi ingeklemd tussen de bergen die aan beide zijden van de Rijn liggen. Dit is het smalste gedeelte van de Rijn. Tussen de stadjes vaart iedere tien minuten een veerboot.

Sankt Goar en Sankt Goarshausen staan bekend om de sage van de hoge rots Loreley.

Rond deze stadjes liggen de ruïnes van het grote kasteel Burg Rheinfels en van de kleinere kastelen Burcht Maus en Burcht Katz.

Loreley

Het kasteelhotel bij Rüdesheim.

Niederwald

Het Jagdschloss Hotel Niederwald tussen Rüdesheim en Assmannshausen.

Het stadje Boppard.

Boppard is een meer dan duizend jaar oude stad. De plaats heeft een mooie boulevard aan de Rijn waar u kunt uitgaan en flaneren.

Er is een archeologisch park waar u o.a. Romeinse bouwwerken kunt bewonderen.

In Boppard kunt u wijnproeven in de wijnhuizen of bij wijnboeren, u kunt wandelen, er is een stoeltjeslift en er is een als monument beschermde spoorlijn, de verbinding van Boppard naar Emmelshausen. Deze Hunsrückbahn (Hunsrückspoorlijn) overbrugt in korte tijd een hoogte van 350 meter.

Vlakbij Boppard ligt Bad Salzig, een kuuroord aan de Middenrijn.

De attracties van Boppard.

De autoweg langs de Rijn.

Langs de Rijn

De autoweg langs de Rijn is met zijn vele bochten en historische dorpen een populaire route voor auto's en motorrijders.