Weekendplanner Kaartjes

Het stadje St. Goarshausen aan de voet van de Loreley.

Het middeleeuwse stadje St. Goarshausen ligt op één van de mooiste plekjes aan de Duitse Rijn, vlakbij de 132 hoge rots Loreley.

Op de kade van St Goarshausen kunt u met een veerboot oversteken naar het mooie stadje Sank Goar. In St Goarshausen zijn verschillende hotels.

De hotels en vakantiehuizen in Sankt Goarhausen.

De Rijnvallei.

Sankt Goarshausen

tickets voor een boottocht.

Sankt Goarshausen bij de Loreley.

Sankt Goarshausen is een stadje aan de Rijn dat deel uitmaakt van de UNESCO Werelderfgoed Bovenvallei van de Middenrijn. De plaats staat bekend om haar nabijheid bij de rots de Loreley.

Vanuit St. Goarshausen loopt een pad naar de top van de Loreley waar u een prachtig uitzicht heeft over de Rijn. Op de top van de Loreley is een hotel-restaurant.

Veel toeristen bereiken het stadje met een veerboot of een rondvaartboot van rederij KD.

Overnachten in Sankt Goarshausen.

Overnachten

Overnachten in Sankt Goarshausen.

St. Goarshausen heeft veel hotels in de omgeving van de Rijn aan de Rijnstrasse en de Bahnhofstrasse. Vlakbij de aanlegplaats in de Bahnhofstraße ligt het eenvoudige hotel Pohl's Rheinhotel Adler.

De veerboot naar de zusterstad St. Goar op de andere oever van de Rijn legt tegenover het hotel aan. Ook de opstapplaats van de rondvaartboten is hier.

De hotels in Sankt Goarshausen zijn eenvoudig en de vele auto's en treinen die door het smalle stadje rijden kunnen op uw kamer overlast geven.

De hotels en vakantiehuizen in het stadje St. Goar op de andere oever van de Rijn zijn wat dat betreft beter en vaak net zo duur.

De hotels in Sankt Goarhausen.

Sankt Goarshausen

Pohl's Rheinhotel Adler ligt bij de opstapplaats van de veerboot.

Sankt Goarshausen

Restaurants in Sankt Goarshausen

De Loreley

Sankt Goarshausen ligt ongeveer twee kilometer van de 132 meter hoge rots de Loreley. Op de Loreley is o.a. een bezoekerscentrum, een hotel met restaurant, een jeugdherberg, een camping en een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht over de kronkelende Rijn.

U kunt naar boven lopen en vanuit Sankt Goarshausen rijdt er in de zomer ook een bus naar de top van de Loreley, bus 595. Op de top van de Loreley kunt u ook parkeren.

brasserie

De wandelroute Het Rijnburchtenwandelpad

St. Goarshausen ligt op één van de mooiste plekjes aan het Rijnburchtenwandelpad. Deze meer dan 200 km lange wandelroute loopt van Koblenz naar Rüdesheim en Bingen en terug.

De wandelpaden verbinden de vele romantische kastelen in het Rijndal met elkaar. U kunt rond St. Goarshausen aan beide zijden van de rivier een deel van de route lopen.

brasserie

Achter deze toren ligt de Altstadt.

De wandelroute de Rheinsteig.

Een andere wandelroute door St. Goarshausen is de Rheinsteig van Rüdesheim naar Koblenz.

Tussen de plaats Kaub en St. Goarshausen loopt het hoogst gelegen deel van de route over de Loreley. Het is een wandelroute met prachtige vergezichten.

De Altstadt.

Het historische centrum van St. Goarshausen is klein maar erg mooi. Er zijn o.a. twee torens en een stuk muur uit de middeleeuwen bewaard gebleven. De Altstadt ligt achter de middeleeuwse toren op Marktplatz.

Sankt Goarshausen

Sankt Goarshausen

Altstadt

De Burgstrasse is één van de mooiste straten in de Altstadt.

Burcht Katz en Burcht Maus.

Op de berg bij het stadje liggen de kastelen Burcht Katz en Burcht Maus.

De uitkijkpost Dreiburgenblick op de Patersberg.

Op de uitkijkpost Dreiburgenblick op de Patersberg heeft u een prachtig uitzicht op de Rijn en St. Goar op de andere oever. Op deze plek kunt u drie kastelen tegelijkertijd zien.

U kunt bij de uitkijkpost parkeren maar u kunt natuurlijk ook naar boven lopen.

De veerboot op de Rijn.

St Goarshausen

Boottochten en fietstochten

De meeste bezoekers van St. Goarshausen zien de omgeving van de Loreley vanaf de fiets of een boot.

Dit is er op de top van de Loreley.

Bij de vlaggen op de top van de rots is een berghotel en een restaurant. Er is op de Loreley ook een jeugdherberg en een camping.

Het bezoekerscentrum de Loreley.

Het bezoekerscentrum op de top van de Loreley geeft informatie over het UNESCO Werelderfgoed gebied.