Weekendplanner Kaartjes

Het stadje Kaub am Rhein in Duitsland.

Kaub am Rhein ligt in het midden van de Romantische Rijn in Duitsland dus vanuit het stadje zijn alle attracties van het Rijndal met de auto gemakkelijk te bereiken.

In het oude centrum van Kaub zijn een paar goede hotels te vinden. Buiten Kaub, in Oberwesel, liggen zelfs twee kasteelhotels.

De stad Kaub am Rhein.

Kaub Duitsland

Het stadje Kaub aan de Rijn bij de Loreley.

Kaub am Rhein ligt aan de oever van de Rijn, ongeveer 2 km van Bacharach en 3 km van Oberwesel. Kaub ligt midden in het gebied van de Romantische Rijn, het gebied met de vele kastelen en ruïnes.

Het Middeleeuwse kasteel Schönburg in het nabijgelegen Oberwesel is een kasteelhotel.

In Kaub zijn nog vijf 14de en 15de-eeuwse torens van de verdedigingsmuur bewaard gebleven. Verder zijn er in het centrum van het stadje nog veel vakwerkhuizen. In veel vakwerkhuizen zijn tegenwoordig restaurants en wijnlokalen gevestigd.

Overnachten in Kaub.

Overnachten

Bijzonder overnachten in Kaub.

Er zijn maar een paar hotels en vakantiewoningen in het historische centrum van Kaub maar wel veel leuke restaurants en wijnlokalen.

Een bijzonder hotel is Hotel Zum Turm. Dit hotel is gevestigd in een middeleeuwse toren. Er zijn werkelijk kamers in de 13e-eeuwse toren.

Aan de overzijde van de rivier ligt het kasteelhotel Burghotel auf Schönburg met 25 kamers. Het kasteel stamt uit de 12de eeuw. Op het kasteel is een uitzichtsplatform met uitzicht over het Rijndal.

De hotels en vakantiehuizen van Kaub en Oberwesel.

kaartjes OV Londen

Het kasteel Burcht Gutenfels is nog tot 2006 een hotel geweest.

Rijndal
Burcht Gutenfels

Parkeren kan bij de Rijn

Loreley

De bekende rots de Loreley (de afstand is 8 km).

De burcht Pfalzgrafenstein in de Rijn bij Kaub

Op een eilandje in de Rijn bij Kaub ligt burcht Pfalzgrafenstein. Deze burcht is in 1327 gebouwd door koning Ludwig van Beieren om tol te kunnen heffen.

De burcht is nooit verwoest geweest en een bezoek op het eiland en een rondleiding door het kasteel is een hele belevenis.

Tegenover het eiland in Kaub vertrekt een kleine veerboot naar het eiland. Kaartjes kunt u bij de boot kopen. Het kasteel is het hele jaar iedere dag geopend behalve op maandag.

boot Rijn

De veerboot naar burcht Pfalzgrafenstein.

De omgeving van Kaub.

Vanuit Kaub zijn alle bezienswaardigheden van het Rijndal gemakkelijk te bereiken. De hoge rots de Loreley ligt bijvoorbeeld maar 8 km van Kaub.