Weekendplanner Kaartjes

Boppard aan de Romantische Rijn in Duitsland.

De stad Boppard ligt niet ver van de rots Loreley aan de Romantische Rijn. In de sfeervolle straten vindt u veel wijnlokalen waar u lokale wijnen kunt proeven. Er leggen in Boppard veel rondvaartboten aan.

In Boppard zijn een aantal hotels en pensions met goede beoordelingen van gasten.

De hotels, hostels en vakantiehuizen in Boppard.

Boppard.

Duitsland

Achter de aanlegplaats voor cruiseschepen in Boppard ligt de 12de-eeuwse Saint Severuskerk.

Een weekend in Boppard aan de Rijn.

De stad Boppard ligt aan de Rijn tussen Koblenz en Wiesbaden. Boppard is al meer dan 2000 jaar oud en in het centrum valt dan ook veel te zien.

De Romeinen bouwden op de plaats van Boppard een fort waarvan delen goed bewaard gebleven zijn. U vindt het Romeinse fort in het centrum, naast het treinstation. Van een middeleeuws kasteel in Boppard is een toren bewaard gebleven.

In het romantische centrum van Boppard liggen smalle straten met prachtige vakwerkhuizen. Hier kunt u wijnproeven in één van de vele wijnlokalen.

Overnachten in Boppard.

Overnachten

Overnachten in Boppard.

In Boppard zijn veel goede hotels te vinden. Langs de Rheinallee in het centrum vindt u bijvoorbeeld enkele hotels met zeer goede reviews zoals Hotel Tannenheim, het Bellevue Rheinhotel en Hotel Garni Günther.

In Hostel Bad Salzig kunt u goedkoop overnachten. De kamers in dit hostel hebben allemaal een zithoek en een flatscreen-tv.

Als u in een kasteel wilt overnachten kunt u kiezen voor een appartement in Burg Sterrenberg. Dit kasteel uit de twaalfde eeuw was ooit het kasteel van de keizer. Vanuit de appartementen kijkt

De hotels en appartementen in Boppard.

Met de kabelbaan naar Vierseenblick.

kabelbaan

De kabelbaan en het uitzichtspunt Vierseenblick.

Vanuit Boppard kunt u met de kabelbaan naar het uitzichtspunt Vierseenblick, hoog op een berg aan de Rijn.

Tijdens de twintig minuten durende tocht heeft u een mooi uitzicht over de Boppard en de Bopparder Hamm. Op de berg ligt een restaurant met terras en u kunt er wandelen en fietsen. De openingstijden zijn: 9.00 - 17.30 uur in het hoofdseizoen.

U kunt overigens ook met de auto naar Vierseenblick.

Boppard

Wandelen, fietsen en klimmen

Als u van fietsen, wandelen en klimmen houdt is Boppard een goede uitvalbasis. In de lage bergen rond Boppard zijn wandelroutes waar u een prachtig uitzicht over de Rijn heeft. Ook kunt u in de omgeving door de bossen over smalle paden en langs beekjes wandelen.

Auto Boppard

De weg door het Rijndal loopt langs de Rijn.

Boppard attracties

In de mooie stad Boppard leggen veel rondvaartboten en cruiseschepen aan.

Wirtshaus Anders in Boppard.

brasserie

Wirtshaus Anders is een gezellige herberg in het centrum van Boppard.

Een rit met het bergtreintje door de bergen.

Eén van de mooiste spoorwegtrajecten van Duitsland is die van de Hunsrückbahn. De Hunsrückbahn loopt van het station van Boppard naar Buchholz.
Tijdens de rit beklimt de trein steile hellingen en passeert twee viaducten en vijf tunnels. De rit duurt slechts 15 minuten en een retour is dan ook vrij goedkoop.

De rondvaartboten van Boppart

Vanuit Boppard vertrekken rondvaartboten voor boottochten over de Rijn en de Moezel. Vanaf de Rheinallee vertrekken ieder uur boten voor rondvaarten naar de rots Loreley.

Een weekend naar Koblenz. (20 km)

Met de auto naar Boppard.

Boppard ligt al 2000 jaar op een kruispunt van wegen. Vanuit Boppard kunt u dus met de auto of motor de streek rond de Rijnvallei goed verkennen.

Aan beide oevers van de Rijn loopt een weg en er zijn veerboten waarmee u met de auto of motor kunt oversteken. Zelfs als u over de andere oever wilt rijden kunt u iedere twintig minuten met de autoveer oversteken naar Boppard.

Tips voor een lange autorit.

Met de trein naar Boppard

Er vertrekt twee keer per uur een regionale trein van Boppard naar Rüdesheim en Koblenz. Ook is er een Intercity naar Frankfurt.

Leuke plaatsen in de omgeving.

De legendarische rots Loreley (17 km) en plaatsen als Sankt Goarshausen en Sankt Goar (17 km), Bingen (45 km), Rüdesheim am Rhein (45 km), Kaub am Rhein (25 km), Wiesbaden (90 km) en Koblenz (20 km) zijn gemakkelijk bereikbaar.