Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen naar Koblenz.

Koblenz ligt ligt maar drie uur rijden van Utrecht en is dus een prima bestemming voor een weekend weg. Vanuit Koblenz zijn de Romantische Rijn en de Moezel goed te verkennen met de rondvaartboten.

In het centrum van Koblenz zijn veel goede en niet al te dure hotels en pensions te vinden.

Het Contel Hotel.

Duitsland

Het kleurrijke Contel Hotel is een bijzonder hotel aan de rand van de binnenstad.

Koblenz: stad tussen de Moezel en de Rijn.

Koblenz is een oude stad met een prachtige Altstadt die aan twee zijden begrenst wordt door de rivieren Moezel en de Rijn. Koblenz ligt aan de rand van een prachtig gebied met tientallen kastelen, ruïnes op bergen, vestingen, leuke stadjes aan de rivier en wijngaarden.

In de oude binnenstad zijn er bij de pleinen veel gezellige restaurants, Biergartens en wijnlokalen te vinden.

Behalve lekker eten en drinken kunt u in de oude binnenstad van Koblenz ook goed winkelen. De belangrijkste winkelstraten van Koblenz zijn de Löhrstrasse, de Schloßstraße en de Firmungstraße. In de smalle straatjes van de Altstadt zijn veel leuke kleine winkeltjes.

Overnachten in Koblenz.

Overnachten

Overnachten in de binnenstad.

De binnenstad (de Altstadt) van Koblenz is met de auto en de trein gemakkelijk te bereiken. Bij de meeste hotels kunt u zelfs parkeren.

De beste plaats voor een hotel in de binnenstad van Koblenz is de omgeving van de Deutsches Eck. Hier op de plaats waar de Moezel en de Rijn bij elkaar komen liggen de meeste attracties van de stad dichtbij.

De hotels in Koblenz. zijn niet duur vergeleken met hotels in nabijgelegen steden als:

Keulen(100 km)

Frankfurt (125 km)

Wiesbaden (75 km)

De Deutsches Eck.

Deutsche Eck
Löhrstrasse

De Löhrstrasse is één van de belangrijkste winkelstraten van Koblenz.

attracties Koblenz

De Jesuitenplatz ligt in het centrum van de Altstadt.

centrum Koblenz

Het centrum van Koblenz

Leuke dingen doen in Koblenz

  • In de Altstadt van Koblenz liggen langs de promenade aan de Rijn liggen veel rondvaartboten en veerboten voor een boottocht over de Rijn en de Moezel.
  • Koblenz ligt in een wijngebied. Er zijn in de binnenstad dan ook veel wijnlokalen te vinden waar u de lokale Rieslingwijnen kunt proeven.
  • De beroemde rots Loreley ligt vlakbij het dorp Sankt Goarhausen en is met de trein, veerboot, fiets of auto gemakkelijk te bereiken.

Langs de Rijn

Langs de Rijn liggen tussen Koblenz en Rüdesheim meer dan veertig kastelen en ruïnes, leuke dorpjes en heel veel wijngaarden. Deze 65 km lange oever van de Rijn staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Met een rondvaartboot, veerboot, auto, op de fiets of met de regionale trein is dit prachtige gebied vanuit Koblenz gemakkelijk te verkennen.

De mooiste plaatsen langs de Rijn.

De boottochten vanuit Koblenz.

plein Koblenz

Op de Münzplatz in Koblenz kunt u in de zomer op het terras zitten.

attracties Koblenz

De Löhr-Center is en groot winkelcentrum in de binnenstad.

Biergarten Koblenz

Deze Biergarten ligt vlakbij de Deutsche Ecke aan de Moezel.

centrum Koblenz

Het centrum van Koblenz bij het Ludwig Museum.

Naar het fort Ehrenbreitstein.

brasserie

Vanuit Koblenz gaat u met een kabelbaan over de Rijn naar het fort Ehrenbreitstein op de berg.

De kastelen rond Koblenz.

Aan de rand van Koblenz liggen veel kastelen. Zo ligt er op een berg aan de weg langs de Rijn richting het stadje Boppard het Slot Stolzenfels. Dit 19de-eeuwse kasteel is gebouwd op een middeleeuws kasteel.

Een ander bouwwerk in Koblenz is de vesting Ehrenbreitstein. Deze reusachtige vesting ligt tegenover de plaats waar de Moezel en de Rijn samenkomen, de Deutsches Eck.

U kunt de vesting bereiken via een kabelbaan over de Rijn vanaf de Rijnpromenade. Boven bij de vesting heeft u een prachtig uitzicht op de stad.

De attracties en bezienswaardigheden van Koblenz.

De camping van Koblenz

Op de mooiste plaats in Koblenz, tegenover de Deutsches Eck, ligt een camping die zowel aan de Moezel als aan de Rijn grenst.

Als u met het veerbootje de Moezel oversteekt bent u in een paar minuten in de binnenstad.

De camping en vakantiehuizen van Koblenz.

brasserie

Enkele aanraders voor een overnachting.

Ons favoriete hotel, het vrolijk gekleurde Contel Hotel, ligt aan de rand van de binnenstad aan de Moezel. U kunt er gratis parkeren.

Het viersterrenhotel Diehl's Hotel ligt in de Altstadt aan de Rijn. Het is een mooi hotel met goede wellness faciliteiten en een binnenzwembad. Een ander goed hotel in de oude binnenstad is Altstadt Hotel Koblenz aan de Jesuitenplatz, een mooi plein in het centrum.

Leuke plaatsen in de Rijn vallei.