Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Rheingau en het Niederwald.

Rheingau is een prachtig gebied in de Hoog-Taunus in Duitsland. Het gebied ligt een kleine 400 km van Utrecht en grenst aan de Rijn.

In Rheingau ligt een prachtig landschap met kastelen en kloosters, kuuroorden, mooie steden als Wiesbaden en Rüdesheim en een prachtige natuur. In Niederwald kunt u wijnproeven, wandelen, fietsen en er zijn kabelbanen.

Het Niederwald.

Duitsland

Vanaf het Niederwald heeft u een prachtig uitzicht over Rüdesheim en de Rheingau.

Rheingau tussen Wiesbaden en Rüdesheim.

Tussen Rüdesheim en Wiesbaden in de regio Hesse ligt een prachtig gebied, Rheingau. De Rheingau ligt in een kromming van de Rijn. Hier bij het Taunusgebergte bevinden zich beroemde wijngaarden.

Van de druiven die op de hellingen van Rheingau groeien wordt een heerlijke witte Rieslingwijn gemaakt en bij Assmannshausen wordt een heerlijke rode wijn gemaakt.

In Rheingau vindt u naast een prachtige Rijn en bossen en wijngaarden ook een landschap met bergen, middeleeuwse dorpen, prachtige kastelen en kloosters.

Het Niederwald tussen Rüdesheim en Assmannshausen.

Ten zuidwesten van de Rheingau ligt bij Rüdesheim en Bingen aan de Romantische Rijn het mooie Niederwald. Het Niederwald is een landschapspark op de berg tussen Assmannshausen en Rüdesheim.

Het Niederwald is ongeveer 3 km lang en 1 km breed. Het gebied maakt deel uit van de Hoog-Taunus. In het Niederwald heeft u een prachtig uitzicht over de Rijnvallei, het stadje Rüdesheim en de wijngaarden rond Rüdesheim en Assmannshausen.

attracties Niederwald

Het 19de-eeuwse monument met uitzicht op het Rijndal

attracties

U kunt vanuit Rüdesheim door de wijngaarden naar het Niederwald lopen.

attracties vervoer

Vanuit Rüdesheim kunt u ook met een toeristentreintje naar boven.

Vanuit Rüdesheim en Assmannshausen naar het Niederwald.

Vanuit Rüdesheim am Rhein en Assmannshausen kunt u met de kabelbaan naar het Niederwald. Vanuit de kabelbanen heeft u een prachtig uitzicht over de wijngaarden waar de beroemde witte Riesling wijn van Rüdesheim groeit.

U kunt boven drie kilometer door het bos naar de kabelbaan naar Assmannshausen lopen. Onderweg heeft u een mooi uitzicht over het Rijndal.

Met de veerboot kunt u dan weer van Assmannshausen naar Rüdesheim varen.

Niederwald

Deze huifkar rijdt in het Niederwald tussen de kabelbanen van Rüdesheim en Assmannshausen.

Wandelend en fietsend de berg op.

In plaats van een rit met de kabelbaan kunt u ook vanuit Rüdesheim en Assmannshausen door de wijngaarden naar het Niederwald lopen of fietsen.

Er loopt ook een weg de berg op waar u kunt fietsen of autorijden. Zowel bij Rüdesheim en Assmannshausen zijn op de berg parkeerplaatsen.

Het is ook mogelijk om met een toeristentreintje vanuit Rüdesheim de berg op te gaan.

attracties Niederwald

Wandelen in het Niederwald.

parkeren Rüdesheim

Bij de kabelbaan boven Rüdesheim kunt u parkeren. U kunt dus ook met de auto naar boven.

attracties vervoer

Vanuit Assmannshausen kunt u ook met de auto de berg op. Er is een parkeerplaats bij Hotel Jagdschloss Niederwald.

kabelbaan

Vanuit de kabelbaan van Rüdesheim heeft u een prachtig uitzicht over de wijngaarden.

Wandelen in het Niederwald.

Op de berg bij de kabelbaan is zowel bij Rüdesheim als bij Assmannshausen een restaurant met terras. Vanuit deze restaurants heeft u een prachtig uitzicht over de Rheingau en de Rijn.

In het bos tussen Assmannshausen en Rüdesheim lopen een aantal wandelpaden.

Het wandelpad leidt o.a. langs een lelijk maar reusachtig 19de-eeuwse monument. U heeft bij dit gedenkteken een prachtig uitzicht over de Rijn. Het wandelpad tussen Assmannshausen en Rüdesheim leidt door een prachtig bos.

Als u wilt kunt u de tocht ook met paard en wagen afleggen. De opstapplaats is o.a. bij het monument.

Wandelen in het Niederwald.

Op de berg bij de kabelbaan is zowel bij Rüdesheim als bij Assmannshausen een restaurant met terras. Vanuit deze restaurants heeft u een prachtig uitzicht over de Rheingau en de Rijn.

In het bos tussen Assmannshausen en Rüdesheim lopen een aantal wandelpaden. Het wandelpad tussen Assmannshausen en Rüdesheim leidt door een prachtig deel van het bos. U heeft onderweg een mooi uitzicht over de Rijnvallei.

Hotel Restaurant Jagdschloss im Niederwald.

Naast de kabelbaan boven Assmannshausen staat een groot hotel, Jagdschloss im Niederwald. Dit hotel is gevestigd in een 18de-eeuws jachtslot. Delen van het kasteel stammen uit de 15de en 16de eeuw. Bij het hotel is ook een goed restaurant met een terras gevestigd.

Het hotel-restaurant is de ideale locatie om de witte Rüdesheimer Rieslingwijn of de beroemde rode wijn uit Assmannshausen te proeven.

Hotel Jagdschloss Im Niederwald.