Weekendplanner Kaartjes

Een weekend naar Rüdesheim am Rhein.

Het stadje Rüdesheim am Rhein ligt in een romantisch gebied langs de Rijn dat deel uitmaakt van het UNESCO werelderfgoed. In de omgeving van Rüdesheim kunt u wandelen, fietsen en kastelen bezoeken.

Rüdesheim am Rhein is gemakkelijk te bereiken met de auto, trein en de boot. In Rüdesheim zijn veel hotels en pensions te vinden.

De hotels en vakantiewoningen in Rüdesheim.

Het oude centrum van Rüdesheim am Rhein.

Foto's Rudesheim

In Rüdesheim am Rhein loopt u tussen de vakhuizen.

Het wijnstadje Rüdesheim am Rhein.

Rüdesheim am Rhein is een romantisch wijnstadje aan de Rijn met ongeveer 10.000 inwoners.

Het toeristenstadje ligt aan het gedeelte van de Rijn dat ook wel Romantische Rijn genoemd wordt. Deze mooie, 65 km lange, Rijnvallei ligt tussen Rüdesheim en Koblenz.

Rüdesheim heeft een mooi middeleeuws centrum en het staat bekend om haar vele wijnlokalen die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn.

Leuke plaatsen in het Rijndal.

Zoek een overnachting in Rüdesheim.

Overnachten

Het centrum van Rüdesheim am Rhein.

Het middeleeuwse centrum van Rüdesheim am Rhein is goed bewaard gebleven. Hier vindt u eeuwenoude vakwerkhuizen. In het centrum zijn veel terrasjes, restaurants, wijnlokalen en cafés te vinden.

De Drosselgasse is een smalle straat in Rüdesheim. Hier zijn veel wijnlokalen, cafés, terrasjes en heel veel souvenirwinkels te vinden. Het is hier altijd erg druk met toeristen.

In de avond hebben veel cafés in het voorjaar en in de zomer live muziek. Als u van authentieke Duitse schlagers en blaasmuziek houdt of wilt beleven dan kunt u hier in de avond eens uitgaan.

Hotel Lindenwirt met toren.

Rüdesheim
restaurants Rüdesheim

In het centrum zijn veel restaurants.

De omgeving van Rüdesheim.

Rüdesheim ligt in het mooie gebied Rheingau en de omgeving bestaat uit heuvels, wijngaarden en bossen. Hier kunt u uitstekend wandelen en fietsen. In Rüdesheim kunt u fietsen huren bij o.a. Radkranz.

Adres van fietsenverhuur in Rüdesheim: Radkranz, Oberstrasse 42-44, 65385 Rüdesheim.

Duitsland Rijn bij Koblenz

Fietsen bij Rüdesheim

Leuke plaatsen om vanuit Rüdesheim per fiets of auto te bezoeken zijn o.a. de Loreley (30 km langs de Rijn), de historische plaatsen Bingen (5 km), Bacharach (18 km) en Kaub am Rhein (20 km) en de kuuroorden Bad Kreuznach (22 km) en Bad Münster am Stein (27 km).

kade Rüdesheim

Langs de Rijn zijn restaurants, hotels en heel veel toeristen.

Langs de Rijn in Rüdesheim

Rüdesheim wordt door bijna alle Rijncruiseschepen aangedaan en op de promenade langs de Rijn kan het erg druk zijn met toeristen die via een cruise op de Rijn in Rüdesheim zijn terechtgekomen.

Vanaf de kade in Rüdesheim vertrekken veel veerboten naar andere mooie plaatsen langs de Rijn. Een veerboot doet vaak meerdere plaatsen langs de Rijn aan.

Vanaf een boot op de Rijn heeft u een mooi uitzicht op de rotsen, de bergen, de mooie plaatsen en natuurlijk de vele kastelen langs de Rijn.

tickets kaartjes voor de veerboten.
Rüdesheim

Langs de rivier zijn veel restaurants.

Het klooster uit de film

Kloster Eberbach vlakbij Rüdesheim is een bezoek waard. Dit 12de-eeuwse klooster was filmdecor in o.a. de film "In de naam van de Roos". In het historische gebouw kunt u wijnproeven.
Adres: Kloster Eberbach , Kloster-Eberbach-Straße 1, Eltville am Rhein, Duitsland

Rudesheim foto's

In de smalle winkelstraat Drosselgasse is het altijd druk.

Vervoer naar Rüdesheim

Rüdesheim ligt ongeveer 400 km van Utrecht en het is dan ook een populaire bestemming voor een weekend weg. De stad is gemakkelijk te bereiken met de auto, trein en met de veerboot.

Er rijdt twee keer per uur een trein naar Boppard en Koblenz.

Met de veerboot kunt u naar de nabijgelegen plaatsen Bingen en Assmannshausen varen.

De kabelbaan boven de druivengaarden.

kade Rüdesheim

Met de kabelbaan naar het Niederwald.

De kabelbaan van Rüdesheim

In het centrum van Rüdesheim ligt de kabelbaan naar het Niederwald. Vanuit de kabelbaan heeft u onderweg een mooi uitzicht over de stad en het omliggende landschap.

Veel bezoekers wandelen terug naar de stad over de smalle weggetjes door de wijngaarden. U kunt ook over de berg en door de bossen naar de andere kant lopen en daar de kabelbaan naar het wijndorp Assmannshausen te nemen.

Onderweg heeft u een mooi uitzicht op de Rijn. In Assmannshausen kunt u dan de veerboot terug naar Rüdesheim nemen. Bij de kabelbaan kunt u een combinatiekaartje kopen voor de kabelbaan en de veerboot.
Adres van de kabelbaan: Rossler-Linie, Lorcherstrasse 34, 65385 Rüdesheim. Vlakbij de kabelbaan kunt u parkeren.

Leuke plaatsen in de buurt.