Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Utrecht, stad van uitgaan, shoppen en leuke hotels.

Het centrum van Utrecht kenmerkt zich door leuke terrasjes, goede restaurants en veel winkels langs pittoreske grachten.

Enkele goede hotels in Utrecht zijn Grand Hotel Karel V, het NH Hotel bij de Jaarbeurs en Hotel Mitland (met zwembad en sauna). Er zijn echter ook genoeg budgethotels en hostels.

De hotels en appartementen in Utrecht.

Utrecht binnenstad

De Maartensbrug ligt in het centrum van Utrecht. Hier bent u vlakbij het Domplein.

Overnachten in Utrecht.

Overnachten

Overnachten in Utrecht.

In Utrecht vindt u een aantal uitstekende hotels. Het meest bekende luxe hotel in Utrecht is het vijfsterrenhotel Grand Hotel Karel V. Dit hotel ligt omringt door een grote tuin in het centrum van de stad, niet ver van de Jaarbeurs.

Het restaurant van Grand Hotel Karel V was jarenlang bekroond met een Michelin ster. Voor een gastronomisch weekend in Utrecht overnacht u dus in dit befaamde hotel.

Als u een goedkoop maar goed hotel in Utrecht zoekt is het tweesterrenhotel Hotel de Admiraal een goede keus. U kunt ook naar het Stayokay Hostel Utrecht-Bunnik.

Beatrix Theater

In het Beatrix Theater zijn de grote musicals te zien.

Utrechtse Heuvelrug

De bossen van de Utrechtse Heuvelrug
(bij Zeist, Doorn en Rhenen).

Een hotel bij de Jaarbeurs

Een goed hotel is het NH Hotel. Dit viersterrenhotel ligt naast het centraal station, de Jaarbeurs en het Beatrixgebouw. Het hotel ligt ideaal als u in Utrecht bent voor een evenement in de Jaarbeurs of voor een musical in het Beatrix Theater.

Twee kinderen mogen hier gratis op de kamer verblijven.

Het NH Hotel beschikt over een bijzonder restaurant. Op een hoogte van 70 meter heeft u hier een mooi uitzicht op de stad.

Utrecht

Winkelen in Utrecht.

Utrecht is een studentenstad en dat er veel jongeren in de stad zijn is goed te merken aan de vele trendy kledingwinkels, terrasjes en cafés.

Langs de mooie singels en rond de Oude Gracht in het centrum van Utrecht zijn dan ook veel exclusieve boetieks en modewinkels.

Tip: Het winkelcentrum Hoog Catharijne bij het station is helemaal vernieuwd.

Een rondvaart door de Oudegracht.

Utrecht

Uitgaan in Utrecht.

Als u in de zomer Utrecht bezoekt dan zult u de vele restaurants en terrasjes langs de Oude Gracht opvallen. De Oude Gracht is eigenlijk de rivier de Vecht die door de stad stroomt.

Beneden in de werfkelders aan de grachten treft u veel restaurants aan. De gewelven en de lage doorgangen in de restaurants geven een romantische sfeer. Bij warm weer kunt u buiten op een terrasje op de kade aan het water eten.

Langs de singels in het centrum van Utrecht vindt u veel restaurants en cafés. Als de zon ook maar een beetje schijnt zitten de terrasjes op de werven aan het water vol.

Een andere plaats waar het goed toeven is als de zon schijnt zijn de terrasjes bij de Dom aan het Domplein.

werven Utrecht

Op de oude werven zijn drukke terrasjes.

Tip voor een evenement op zaterdag

Iedere zaterdag zijn er tussen 12:00 uur en 14:00 uur opnames voor het radioprogramma Spijkers met Koppen. Er is altijd een live optreden.

U kunt de opnames bijwonen in Café The Florin, Nobelstraat 2-4, Utrecht. Een kaartje kost maar 5 euro.

De agenda voor de televisieopnamen.

overnachten

Leuke attracties in Utrecht.

  1. Een boottocht door de grachten.
  2. DOMunder is een uniek bezoekerscentrum onder het Domplein. U ziet er de ondergrondse archeologische opgravingen.
  3. Beklim de Dom en bezoek de kathedraal.
  4. Op woensdag, vrijdag en zaterdag is er een grote markt op Vredenburg.
  5. Het Spoorwegmuseum.