Weekendplanner Kaartjes

De attracties aan de grachten van Utrecht.

Bijzonder aan de grachten van Utrecht zijn de werven en de werfkelders. Tegenwoordig zijn in de kelders van de voormalige pakhuizen vaak restaurants en bars gevestigd.

Op de werven zijn in de zomer gezellige terrasjes. Bij de Oudegracht zijn een aantal botenverhuurders te vinden.

Efteling hotel

In de Oudegracht kunt u kano's en fluisterboten huren.

Varen op de grachten van Utrecht.

De prachtige grachten van Utrecht zijn het beste te zien vanaf het water. U vaart langs gezellige terrasjes op de werven, langs de drukke winkelstraten in de historische binnenstad, langs de parken en u vaart onder veel bruggen door.

Vanaf het water heeft u een heel ander zicht op Utrecht. U kunt zelfs Utrecht uitvaren en de rivier de Vecht opvaren. Ook het natuurgebied Amelisweerd is een populaire bestemming van een boottocht.

rondvaartboot Utrecht

De opstapplaats van de rondvaartboot.

attracties Utrecht

Verhuur van waterfietsen

Utrecht

Boottochten in Utrecht

Verhuur van waterfietsen.

verhuur waterfiets

Huur een waterfiets bij deze kiosk aan de Oudegracht.

De Oudegracht en de Nieuwegracht.

De twee bekendste grachten in de binnenstad van Utrecht zijn de Oudegracht en de Nieuwegracht. De Oudegracht stamt uit de 12de eeuw, de Nieuwegracht is maar twee eeuwen nieuwer.

Beide grachten hebben in de binnenstad bij de kaden de mooie werven aan het water. In de Middeleeuwen zijn langs de Oudegracht grote stenen panden gebouwd en sommigen daarvan zijn nog steeds terug te vinden.

In de voormalige kelders naast de werven zijn nu meestal restaurants gevestigd en op een zomeravond kunt u op de werven heerlijk aan het water dineren. Ook overdag kan het erg druk zijn op de terrasjes op de werven aan de zonnige kant van de gracht.

Botenverhuur in Utrecht

Tegenover de Winkel van Sinkel op de Oudegracht kunt u waterfietsen huren bij de Canal Bike steiger. Er staat een kleine kiosk.

Ook bij regen kunt u waterfietsen. Er wordt dan een huif op de waterfiets gezet.

De kiosk is tussen maart en eind oktober open. Behalve in juli en augustus is het verhuur op maandag en dinsdag gesloten.
Adres: Stromma Pedal Boat Utrecht, Oudegracht 167, Utrecht. Tel. 020-2170501.

boottocht Utrecht

In de waterfiets vaart u langs de terrasjes op de werven.

Rondvaarten in Utrecht.

Vanaf de aanlegsteiger in de Oudegracht kunt u met een rondvaartboot van rederij Schuttevaer een rondvaart door Utrecht maken.

De boottocht duurt ongeveer een uur. Er vertrekt ieder uur een boot. U vaart langs de oude werfkelders en de grachtenpanden. Onderweg vertelt de schipper wat u ziet.

Adres: De aanlegsteiger is aan de Oudegracht t/o 85. Hier is ook de kiosk waar u kaartjes kunt kopen.

Rondvaarten in Utrecht.

Texel

Bij de kassa aan de Oudegracht kunt u een rondvaart boeken.

Botenverhuur in Utrecht.

In de binnenstad van Utrecht kunt u bij de grachten een boot huren. Als u langs de Oudegracht en de Nieuwegracht loopt passeert u meerdere botenverhuurders. De meeste botenverhuurders verhuren boten van begin april tot eind oktober.

Bij de Oudegracht kunt u kano's en fluisterboten huren. De motorboten hebben een elektrische motor dus ze varen nogal geruisloos. U stapt in op de werf van Kanoverhuur Utrecht.
Adres: Oudegracht aan de Werf 275, Utrecht. Tel. 06-15602823.

Bij Botenverhuur de Rijnstroom kunt u één, twee en driepersoons kajaks en kano's huren. Ook zijn er roeiboten en electrische sloepen.
Adres: Weg naar Rhijnauwen 2, 3584 AD Utrecht.