Weekendplanner Kaartjes

Een paar dagen in Hilversum en omgeving.

Hilversum is een stad (zonder stadsrechten) met veel villa's uit de 19de eeuw. Hilversum is omringt door natuurgebieden. Er zijn bossen, heidevelden en grote plassen.

De meeste omroepen zijn tegenwoordig op het Mediapark in Hilversum-Noord gevestigd.

Hilversum

Winkelen in het centrum van Hilversum.

De binnenstad van Hilversum.

  • Hilversum heeft een compacte binnenstad met een divers aanbod van vooral kleinere winkels en enkele overdekte winkelcentra.
  • De Beeld en Geluid Experience (het Omroepmuseum).
  • Voor voor de betere films ga je naar het Filmtheater Hilversum aan het Herenplein. Het Filmtheater is een non-profit instelling.
  • Museum Hilversum richt zicht op mediakunst en fotografie. Adres: Oude Raadhuis aan Kerkbrink 6.

Overnachten in Hilversum.

Overnachten

Een opname bijwonen in de studio's op het Mediapark.

Alle studio's in Hilversum staan in het Mediapark in Noord-Hilversum.

Als u eens een opname van uw favoriete show, quiz of talkshow wilt bijwonen in de studio moet u vooraf reserveren. Sommige opnames zijn gratis bij te wonen maar ook als u moet betalen voor een kaartje is het goedkoper dan een soortgelijke show in het theater.

Enkele populaire programma's waar u in het publiek de opnamen in Hilversum kunt bijwonen zijn de programma's: Buitenhof, Kassa, de Wereld Draait Door en Pauw.

Beeld en Geluid

Beeld en Geluid Experience

restaurant Hilversum

Restaurant De Proeverij de Open Keuken in de Laanstraat 31.

Hotel Ravel

Hotel Ravel is gevestigd in één van de vele villa's in Hilversum.

Overnachten in Hilversum.

In Hilversum zijn veel villa's uit de negentiende eeuw waar u tegenwoordig kunt overnachten. Sommige grote villa's zijn zelfs omgebouwd tot hotel.

Een mooi villa-hotel is Hotel Villa Trompenberg. Dit stijlvolle landhuis heeft kristallen kroonluchters, antieke tafels, open haarden en balkons.

De hotels en appartementen in Hilversum.

De omgeving van Hilversum.

Nederland Flevoland

De natuurgebieden rond Hilversum.

Het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug loopt van Hilversum naar Rhenen. De stad is dan ook omringt door uitgebreide bossen en heidevelden. Zo ligt in het Gooi het Goois Natuurreservaat met veel heidevelden tussen het Gooimeer en Noord-Hilversum. Richting Hollandsche Rading en Loosdrecht vindt u bossen, heide en plassen als de Loosdrechtse Plassen.

Bij Oud-Loosdrecht zijn jachthavens en er zijn leuke winkels en restaurants. Tussen Hilversum en Bussum ligt de Bussumerheide en tussen Hilversum en Laren liggen de heidevelden Westerheide en Zuiderheide.

Als u wilt overnachten in de bossen kunt u naar een hotel in Lage Vuursche, niet ver van Hilversum.