Weekendplanner Kaartjes

Het stadje St. Goar aan de Rijn bij de Loreley.

Hoewel de Loreley bij het stadje Goarshausen ligt heeft u het mooiste uitzicht op de hoge rots vanaf de andere oever van de rivier bij het plaatsje Sankt Goar.

In het fraaie Sankt Goar zijn veel goede hotels en leuke restaurants te vinden. Ook is er een camping en een hostel in het stadje.

Sankt Goar.

Sankt Goar

Het stadje Sankt Goar bij de Loreley.

Sankt Goar ligt ongeveer 350 km van Utrecht en is met de auto, trein of boot gemakkelijk te bereiken.

Het stadje Sank Goar ligt in het centrum van de UNESCO Werelderfgoed Bovenvallei van de Middenrijn. Vanuit het stadje heeft u een prachtig uitzicht op de hoge rots de Loreley op de andere oever van de Rijn.

Met de veerboot vaart u vanuit St Goar in een paar minuten naar de zusterstad St. Goarshausen. St. Goar is iets groter dan St. Goarshausen en er zijn meer mogelijkheden om te overnachten.

Reserveer een overnachting in Sankt Goar.

Overnachten

Overnachten in Sankt Goar.

In Sankt Goar heeft u een ruime keuze aan overnachtingsmogelijkheden. In het centrum van Sankt Goar zijn veel hotels en pensions die door hun gasten als goed beoordeeld worden. Ook zijn er in het stadje vakantiehuizen die u per nacht kunt huren.

Langs de weg aan de Rijn staan enkele hotels tegenover de Loreley en in de zomer is er op de oever een camping.

Vlakbij het kasteel is een viersterrenhotel en er is een hostel. Deze jeugdherberg is overigens i.v.m. een renovatie tot eind 2016 gesloten.

De hotels en vakantiehuizen in Sankt Goar.

Sankt Goar
hotel Sank Goar

Hotel Rheinfels ligt bij de aanlegsteiger in het centrum van St Goar.

Het kasteel van St-Goar

De ruïne van het 13de-eeuwse kasteel Burcht Rheinfels ligt aan de rand van Sankt-Goar. Vanaf de muren van het kasteel heeft u een mooi uitzicht op de stad en de Rijn.

Als u niet naar het kasteel wilt lopen kunt u vanaf de veerboot in St Goar met het toeristentreintje, de Burg Express, voor twee euro het kasteel. Er is ook een parkeerplaats bij het kasteel.
Vanaf de muren kunt u over de Rijn twee andere kastelen zien.

Het Rijndal

Duitsland Rijn

De rots Loreley

Sankt Goar ligt tegenover de 132 meter hoge rots de Loreley. Op de Loreley is o.a. een bezoekerscentrum, een hotel, een restaurant en een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht over de kronkelende Rijn.

Met de veerboot is de Loreley vanuit Sankt Goar gemakkelijk te bereiken.

De Loreley bij Sank Goarshausen.

brasserie

Camping Loreleyblick ligt tegenover
de Loreley aan de rand van St Goar.

Wandelen bij Sank Goar

Sankt Goar ligt aan de langeafstandspaden Rijnburchtenwandelpad en de Rheinsteig. Als u van hiken, kastelen en vergezichten houdt dan zit in St. Goar goed.

Er zijn aan weerszijden van de Rijn mooie wandelroutes naar de steden Boppard (14 km) en Kaub (10 km).

Boppard (14 km)

Kaub (10 km)

Bacharach (13 km)

Een boottocht door de Rijnvallei.

In Sankt Goar kunt u een veerboot nemen van St. Goar naar Rüdesheim of Koblenz. De boten van rederij Köln-Dusseldorfer (KD) zijn goed en goedkoop.

De boottocht duurt ongeveer drie uur en onderweg passeert u veel kastelen en middeleeuwse stadjes. U kunt terug met de trein van Rüdesheim naar Sankt Goarshausen reizen. De mooie rit duurt minder dan twintig minuten en er rijdt ieder uur een trein.

tickets voor boottochten in de Rijnvallei.
Loreley en de Rijn

Dit is de plek waar in de vorige eeuw William Turner de Loreley schilderde.

Wijnproeven in Sankt Goar

Er zijn veel wijngaarden rond Sankt Goar. Wijnproeven is dan ook één van de attracties van het plaatsje. De specialiteit is Eiswijn, een zoete wijn die niet ieder jaar verkrijgbaar is. Proeven dus.

Andere lokale wijnen die je hier kunt proeven zijn o.a. de Riesling wijnen en rosé van de Grauburgunder druif. U kunt in de zomer wijnproeven bij Weingut, Thomas Philipps, Gründelbach 49, St. Goar.