Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Het vliegveld en de Frankfurter Messe
   
Shoppen, de restaurants en de hotels in Frankfurt am Main

Hieronder vindt u informatie over uitgaan, shoppen, de attracties en overnachten in Frankfurt.

Tijdens een grote beurs in de Frankfurter Messe is het altijd druk in de stad. Vooraf een hotel reserveren is dan noodzakelijk om zeker te zijn van een kamer.

     
Eropuit > Duitsland > Frankfurt Am Main
Shoppen in Frankfurt De Altstadt van Frankfurt Uitgaan in Frankfurt
Een aantal dagen in Frankfurt
 
 
Taunus
 
 
kaart van Frankfurt
 
Kaartjes voor attracties
 
 
Reserveringen

Reserveringen

Reserveringen

 
 
kaart van Frankfurt
 
 
kaart van Frankfurt
 
koffers
 
zoeken
De hotels in Frankfurt op de beste locaties

Frankfurt heeft meer dan 250 luxe hotels en goedkope budget hotels. De vijf sterren hotels in Frankfurt kunnen zeer luxueus zijn.

Het vijf sterren zakenhotel Rocco Forte Villa Kennedy in Frankfurt is één van de beste zakenhotels van Europa. Dit hotel is zeker een aanrader.

Verder zijn er goede luxe hotels als het Hilton Frankfurt hotel, het Arabella Sheraton Grand Hotel, het Kempinski Hotel Gravenbruch Frankfurt en het Frankfurt Airport Terminal 1 Hotel bij het vliegveld.

De hotels en appartementen in Frankfurt

Frankfurt am Main
Foto: Frankfurt Airport. Het vliegveld ligt aan de Autobahn A3. Als u een hotel langs de snelweg bij Frankfurt zoekt dan kunt u een gemakkelijk bereikbaar hotel bij het vliegveld nemen.
Tip: Reserveer vervoer tussen het vliegveld en uw hotel.

De attracties van Frankfurt am Main

Frankfurt am Main is niet een grote stad maar het trekt jaarlijks miljoenen zakenreizigers. Het vliegveld van Frankfurt, de Frankfurter Messe en de kleine maar fraaie Altstadt zijn de grote trekpleisters.

De Frankfurter Messe is één van de grootste beurs- en expositieterreinen ter wereld. Met meer dan 100 evenementen per jaar trekt de Frankfurter Messe veel buitenlandse bezoekers.

De hotels in de buurt van de Messe en in de buurt van het vliegveld zijn dan ook vaak volledig volgeboekt.

Hoe ziet het eruit?
attracties Frankfurt
Frankfurt
- Voor ongeveer 10 euro heeft u al een rondvaart van een uur op de Rijn. Vanaf de rivier heeft u een prachtig uitzicht op de skyline van de stad. Ieder anderhalf uur vertrekt er een boot.
- Met de Hop-On Hop-Off bus passeert u de belangrijkste bezienswaardigheden van Frankfurt. U kunt overal instappen en uitstappen. Deze bussen zijn een gemakkelijke manier om de stad snel te leren kennen.
- Er zijn boottrips vanuit Frankfurt naar de Romantische Rijn (60 km). In dit deel van de Rijn tussen Rüdesheim (60 km) en Koblenz (100 km) stroomt de rivier door een dal.

Op de bergen langs de oevers ziet u veel kastelen, ruïnes en prachtige middeleeuwse stadjes. Hier staat op de oever de beroemde rots Loreley.

De attracties van Frankfurt
Frankfurt am Main
Foto: Een rondvaartboot voor het Historisches Museum in de Altstadt. (kaartjes).

De Frankfurter Messe

In de Frankfurter Messe vinden veel grote jaarlijkse tentoonstellingen en beurzen plaats. Bekende beurzen in Frankfurt zijn de Frankfurter Buchmesse, Frühjahrmesse, Achema, Herbstmesse, Automechanika en de IAA. Als u te laat een hotel boekt zullen de hotels in de buurt van de Messe zeker vol zijn. Buiten Frankfurt zijn dan vaak nog wel hotelkamers te vinden.

Dus mocht u geen hotel in Frankfurt meer kunnen boeken dan kunt u uitwijken naar gemakkelijk te bereiken plaatsen als Mainz en Wiesbaden of Aschaffenburg.

Het Maritime Hotel Frankfurt ligt het dichtste bij de ingang van de Messe. In 2011 is er echter een nieuw hotel geopend bij de Frankfurter Messe, het viersterrenhotel Hotel NH Frankfurt Messe. Dit hotel ligt tegenover de ingang van het beursterrein.

De Frankfurter Messe ligt in de wijk Gallusviertel, vlakbij het centraal station in het Bahnhof District. Hier moet u dus een hotel zoeken.

De hotels vlakbij de Frankfurter Messe

Shoppen en uitgaan in Frankfurt

Zeil, de belangrijkste winkelstraat van Frankfurt, loopt van de Hauptwache naar de Konstablerwache. Deze drukke winkelstraat maakt deel uit van de voetgangerszone in de binnenstad van Frankfurt. In de chique Goethestrasse vind u designer kleding en dure boetieks.

Grote winkelcentra zijn de Zeilgalerie (Zeil), de Walter Möllerplatz en het Nordwest Zentrum. Rond de kathedraal in het centrum vindt u veel antiekwinkels. Op zaterdag is er in Frankfurt tot ongeveer 14.00 uur een vlooienmarkt op de oever van de rivier de Main.

Meer over winkelen in Frankfurt

Frankfurt am Main
Foto: Vanaf het dakterras van de Zeilgalerie heeft u een mooi uitzicht over de skyline Frankfurt am Main.

Kneipen (bars) vindt u overal in het centrum van Frankfurt. In stadsdeel Alt Sac Henhausen tussen de Brückenstrasse en de Dreiechstrasse zijn er veel.

Rond de Kleine Bockenheimer Strasse zijn zoveel Jazzcafés dat deze straat in reisgidsen Jazzgasse genoemd wordt.

Rond Zeil en Bleichstrasse kunt u uitgaan in de vele clubs en discotheken in deze buurt.

Bars, restaurants en leuke terrasjes in Frankfurt.

Het oude centrum van Frankfurt trekt veel toeristen. Hier zijn veel terrasjes, restaurants en bars. Hoewel het er vaak erg druk is, is het zeker de moeite waard om de mooie Altstadt te bezoeken.

Dagtrips vanuit Frankfurt

Vlakbij Frankfurt vindt u het Taunus gebergte met leuke steden, thermen, kuuroorden en bergdorpen waar u kunt langlaufen of bergwandelen.

Aan de rand van Frankfurt ligt het romantische kuuroord Bad Homburg.

Leuke plaatsen in de buurt van Frankfurt zijn o.a.:

Het kuuroord Wiesbaden (40 km) De Romantische Rijn (60 km)
De Altstadt van Koblenz (100 km) Het Taunus Gebergte (35 km)
Het vliegveld van Frankfurt (14 km) Aschaffenburg (40 km)
Het kuuroord Bad Homburg (18 km) De Regio Rheingau (40 km)
   
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media