Weekendplanner Kaartjes

Shoppen, de restaurants en de hotels in Frankfurt am Main.

Hier vindt u informatie over uitgaan, shoppen, de attracties en overnachten in Frankfurt.

Tijdens een grote beurs in de Frankfurter Messe is het altijd druk in de stad. Vooraf een hotel reserveren is dan noodzakelijk om zeker te zijn van een kamer.

De hotels en appartementen in Frankfurt.

Frankfurt Airport.

Airport Duitsland

Voor een hotel langs de snelweg bij Frankfurt neemt u een hotel bij het vliegveld.

Overnachten in Frankfurt.

Frankfurt heeft meer dan 250 luxe hotels en goedkope budget hotels.

Het vijf sterren zakenhotel Rocco Forte Villa Kennedy in Frankfurt is één van de beste zakenhotels van Europa. Dit hotel is zeker een aanrader.

Verder zijn er goede luxe hotels als het Hilton Frankfurt hotel, het Arabella Sheraton Grand Hotel, het Kempinski Hotel en het Frankfurt Airport Terminal 1 Hotel bij het vliegveld.

Zoek een hotel of appartement in Frankfurt.

Overnachten in Frankfurt.

Overnachten

De Frankfurter Messe.

In de Frankfurter Messe vinden veel grote jaarlijkse tentoonstellingen en beurzen plaats. Bekende beurzen in Frankfurt zijn de Frankfurter Buchmesse, Frühjahrmesse, Achema, Herbstmesse, Automechanika en de IAA.

Mocht u tijdens een beurs geen hotel in Frankfurt meer kunnen boeken dan kunt u uitwijken naar gemakkelijk te bereiken plaatsen als Mainz en Wiesbaden of Aschaffenburg.

De Frankfurter Messe ligt in de wijk Gallusviertel, vlakbij het centraal station in het Bahnhof District. Het Maritime Hotel en het Hotel NH Frankfurt Messe liggen bij de ingang van de Messe.

De hotels bij de Messe.

De Frankfurter Messe.

Frankfurt am Main is niet een grote stad maar het trekt jaarlijks miljoenen zakenreizigers. Het vliegveld van Frankfurt, de Frankfurter Messe en de kleine maar fraaie Altstadt zijn de grote trekpleisters.

De Frankfurter Messe is één van de grootste beurs- en expositieterreinen ter wereld. Met meer dan 100 evenementen per jaar trekt de Frankfurter Messe veel buitenlandse bezoekers.

De hotels in de buurt van de Messe en in de buurt van het vliegveld zijn dan ook vaak volledig volgeboekt.

De attracties van Frankfurt

  • Voor ongeveer 10 euro heeft u al een rondvaart van een uur op de Rijn. Vanaf de rivier heeft u een prachtig uitzicht op de skyline van de stad. Ieder anderhalf uur vertrekt er een boot.
  • Met de Hop-On Hop-Off bus passeert u de belangrijkste bezienswaardigheden van Frankfurt. U kunt overal instappen en uitstappen. Deze bussen zijn een gemakkelijke manier om de stad snel te leren kennen.

De attracties in het centrum van Frankfurt.

Rondvaartboten in Frankfurt.

brasserie

Een rondvaartboot voor het Historisches Museum in de Altstadt.

Boottochten op de Rijn

Er zijn boottrips vanuit Frankfurt naar de Romantische Rijn (60 km). In dit deel van de Rijn tussen Rüdesheim (60 km) en Koblenz (100 km) stroomt de rivier door een dal.

Op de bergen langs de oevers ziet u veel kastelen, ruïnes en prachtige middeleeuwse stadjes. Hier staat op de oever de beroemde rots Loreley.

Shoppen en uitgaan in Frankfurt.

Zeil, de belangrijkste winkelstraat van Frankfurt, loopt van de Hauptwache naar de Konstablerwache. Deze drukke winkelstraat maakt deel uit van de voetgangerszone in de binnenstad van Frankfurt. In de chique Goethestrasse vind u designer kleding en dure boetieks.

Grote winkelcentra zijn de Zeilgalerie (Zeil), de Walter Möllerplatz en het Nordwest Zentrum. Rond de kathedraal in het centrum vindt u veel antiekwinkels. Op zaterdag is er in Frankfurt tot ongeveer 14.00 uur een vlooienmarkt op de oever van de rivier de Main.

Shoppen in Frankfurt.

brasserie

Vanaf het dakterras van het winkelcentrum Zeilgalerie heeft u een mooi uitzicht over de skyline Frankfurt am Main.

De cafés en restaurants van Frankfurt.

Kneipen (bars) vindt u overal in het centrum van Frankfurt. In stadsdeel Alt Sac Henhausen tussen de Brückenstrasse en de Dreiechstrasse zijn er veel. Rond de Kleine Bockenheimer Strasse zijn zoveel Jazzcafés dat deze straat in reisgidsen Jazzgasse genoemd wordt.

Rond Zeil en Bleichstrasse kunt u uitgaan in de vele clubs en discotheken in deze buurt.

Het oude centrum van Frankfurt trekt veel toeristen. Hier zijn veel terrasjes, restaurants en bars.

Bars, restaurants en leuke terrasjes in Frankfurt.

De Altstadt van Frankfurt.

Frankfurt

De Altstadt van Frankfurt.

Dagtrips vanuit Frankfurt.

Vlakbij Frankfurt vindt u het Taunus gebergte met leuke steden, thermen, kuuroorden en bergdorpen waar u kunt langlaufen of bergwandelen.

Aan de rand van Frankfurt ligt het romantische kuuroord Bad Homburg.

De omgeving van Frankfurt