Weekendplanner Kaartjes

Onderweg door de Fernpas in Tirol, Oostenrijk.

De Fernpass Strasse is een tweebaansweg die de Duitse Autobahn A7 (E43) verbindt met de Inntal Autobahn naar Innsbruck en de Brenner Autobahn. De bergpas Fernpas ligt ongeveer 900 km van Nederland in een prachtig gedeelte van Tirol.

Als u op weg bent naar de Brennerpas is een hotel of motel langs de Fernpass Strasse een goede keuze.

De hotels in de Fernpas bij Reutte.

Het wintersportgebied Zugspitz Arena.

Zugzpitz Arena

De Zugspitz Arena-Ehrwald is een populair wintersportgebied in Oostenrijk.

Met de auto naar de Brennerpas via de Fernpas.

Als u vanuit Duitsland naar Innsbruck en naar de Brenner Autobahnrichting Italië wilt rijden kunt u via Autobahn A7 (E43) naar de grens met Oostenrijk.

Bij deze grensovergang in Tirol gaat de Autobahn over in de Fernpass Strasse (B179). Deze tweebaansweg is een snelle verbinding door de bergpas Fernpas richting de Inntal Autobahn, de A12 naar Innsbruck.

Onderweg overnachten.

Overnachten

De weg door de Fernpas.

De Fernpass Strasse (B179) is een mooie tweebaansweg die van de grens met Duitsland richting Innsbruck loopt. De Fernpass Strasse is vanuit Nederland de snelste weg naar de Brenner Autobahn. Het is een mooie, overzichtelijke en gemakkelijk te rijden route.

Onderweg heeft u vanuit de auto vaak een prachtig uitzicht op de bergen en de dalen van Tirol. Er zijn onderweg langs de weg veel parkeerplaatsen met uitzicht.

Na de Fernpas rijdt u via plaatsen als Obsteig en Mötz (de B189) naar de Inntal Autobahn (A12) richting Innsbruck.

In Innsbruck-Süd kunt u dan de Brenner Autobahn (A13) oprijden.

Dorpen in de Fernpass.

kaartjes OV Londen
Hotel Klause

Landgasthof Hotel Klause ligt bij Reutte aan de Fernpass Strasse (B179).

Onderweg door de Fernpas

De Fernpas is een populaire verbinding voor verkeer uit Zuid-Duitsland naar Innsbruck en de Brennerpas. Ook verkeer richting Garmisch-Partenkirchen, bij de bergtop Zugspitze, komt hier langs.

In het hoogseizoen kan het er dan ook erg druk zijn.

Tip: Een mooi plekje voor een overnachting onderweg door de Fernpas bij de brug bij de Fernsteinsee bij het dorp Nassereith.

De berg Zugspitze op de grens van Beieren en Tirol.

brasserie

De brug bij de Fernsteinsee bij het dorp Nassereith.

De dorpen in de Fernpas langs de B179 en B189.

Veel vakantiegangers kiezen ervoor om in de Fernpas te overnachten. Deze weg in Tirol ligt ongeveer acht uur rijden van Nederland in een prachtig gebied met leuke dorpen. In de winter trekt de Fernpas veel wintersport toeristen en in de zomer kunt u hier in de bergen wandelen en enkele mooie meren bezoeken. Er zijn in dit gebied veel bergbeekjes, kastelen en ruïnes te vinden.

In de dorpen aan de Fernpassstrasse vindt u dan ook veel appartementen, hotels en motels met voldoende parkeergelegenheid.

Een hotel in Reutte.

brasserie

Landgasthof Hotel Klause ligt in het dorp Reutte, net over de grens bij Duitsland.

Het dorp Reutte bij de grens.

Het stadje Reute aan de rivier de Lech ligt op een verkeersknooppunt bij de Duits-Oostenrijkse grens. Reutte is een populaire wintersportbestemming en in de zomer kunt u o.a. in de bergen hiken, mountainbiken en op de Lech raften.

Als u onderweg naar Italië wilt overnachten is het Hotel-Gasthof Klause een goede keuze. Dit mooie hotel ligt op één van de mooiste stukjes van de Fernpas.

Het hotel ligt onder de langste voetgangershangbrug in de wereld. De skigebied Zugspitz Arena en het kasteel Ehrenberg met een loipe waar u kunt langlaufen liggen vlakbij. Voor de kinderen is er een speeltuin.

De hotels en appartementen bij Reutte.

Fernpass Strasse (B179)

De Fernpass Strasse (B179) Ehrwald, vlakij Reutte, is een tweebaansweg.

Nassereith, het dorp aan het meer.

Nassereith is een dorp aan een mooi meer langs de weg door de Fernpas. Innsbruck ligt maar 45 minuten rijden van Nassereith.

Hotel Schloss Fernsteinsee in Nassereith staat direct aan de weg in Nassereith. In het hotel kunt u fietsen huren. U loopt vanuit het hotel in een paar minuten naar beneden naar het meer.

De hotels, vakantiehuizen en appartementen in Nassereith.

Het meer van Nassereith.

Het water in het meer bij Nassereith is heel helder maar ook heel koud. Zelfs in juli wordt het water niet warmer dan 10 C.

Bij het meer kunt u een waterfiets of bootje huren.

Als u langer dan twee nachten in het hotel overnacht kunt u met een duikuitrusting duiken in het heldere maar heel diepe bergmeer tegenover het hotel.

Het skigebied Zugspitz Arena.

Ehrenwald

Het dorp Obsteig.

Tussen de B179 Fernpass Strasse en de Inntal Autobahn A12 ligt een klein stukje B189. Hier vindt u het wintersport resort Obsteig.

Vanuit Obsteig rijdt u in een half uur naar Innsbruck waar u de Brenner Autobahn (A13) kunt oprijden richting de Brennerpas.

In Obsteig zijn veel hotels en vakantiehuizen waar u gemakkelijk kunt parkeren. Er is zelfs een kindvriendelijk hotel met de naam Kinderhotel Lärchenhof.

De hotels, chalets en appartementen in Obsteig.