Weekendplanner Kaartjes

Vakantie in het Wipptal in Tirol, Oostenrijk.

Ieder jaar passeren duizenden vakantiegangers het Wipptal op weg naar de Brennerpas. Als u vanuit Nederland rijdt heeft u dan al zo'n 1000 km gereden en veel automobilisten overnachten dan ook in een hotel langs de Brenner Autobahn.

Plaatsen als Gries, Matrei en Steinach am Brenner hebben echter veel te bieden voor een vakantie in de zomer of in de winter.

De Brenner Autobahn bij Matrei.

Hotel Brenner

Dit hotel staat bij het dorp Matrei am Brenner aan de Brenner Autobahn.

Overnachten in Matrei, Steinach en Gries am Brenner.

Het Wipptal is een dal in Tirol dat van Innsbruck over de Brennerpas naar Zuid-Tirol in Italië loopt. Ieder jaar rijden ontelbare vakantiegangers door het Wipptal via de Brenner Autobahn.

De dorpen in het Wipptal leven tegenwoordig grotendeels van toerisme. Behalve voor wintersportvakanties kunt u er ook in de zomer terecht voor een bergvakantie.

Een aantal dorpen hebben een afslag op de Brenner Autobahn en de hotels in deze dorpen lenen zich voor een overnachting onderweg. Bekende plaatsen in het Wipptal zijn Matrei am Brenner, Steinach am Brenner en Gries am Brenner.

Overnachten in Tirol.

Overnachten

Matrei am Brenner.

Matrei am Brenner ligt ongeveer 17 km van Innsbruck en 10 km van Igls. Matrei ligt zowel aan de Brennerautobahn als aan de Brennerstrasse (B182) en aan de Brennerspoorlijn. Het is een mooi dorp met beschilderde huizen en een rivier die door het dorp stroomt.

Rondom Matrei liggen de bergtoppen Grossglockner en de Grossvenediger. In de zomer kunt u hier klimmen, wandelen en moutainbiken.

In de winter is Matrei een wintersportcentrum. U kunt vanuit het dorp met een skilift naar de skigebieden gaan en eventueel terug skiën.

De hotels en appartementen in Matrei am Brenner.

route Brenner
Hotel Brenner

Hotel Brenner ligt net over de Italiaanse grens.

Steinach am Brenner.

Steinach am Brenner ligt ongeveer 20 km van Innsbruck. Het dorp is een echte wintersportbestemming met in het skigebied Bergeralm pistes voor beginners en voor gevorderden. Steinach ligt bij het Gschnitztal waar u kunt langlaufen.

Steinach is in de zomer een populaire bestemming voor wandelaars en moutainbikers.

U kunt in Steinach het hele jaar door met de kabelbanen de bergen op voor een bergwandeling. U kunt met de kabelbaan uw moutainbike meenemen tot aan het middelstation op de Bergeralm.

De hotels en vakantiehuizen in Steinach am Brenner.

Het bergdorp Gschnitz.

Het dorp Gschnitz ligt in het Gschnitztal en is omringt door bergen. In de zomer kunt u er wandelen en fietsen. In de winter kunt er langlaufen. Er ligt meer dan 18 km aan loipen.

Overnachten in Gschnitz.

Het vakantiedorp Trins.

Trins is het meest zonnige dorp van het Wipptal. U kunt er overnachten in een hotel, appartement of vakantiehuis. Vanuit Trins kunt u rondtrekken in de bergen, bergbeklimmen en mountainbiken.

Leuke bestemmingen voor een wandeling in de bergen zijn de Sarnthein waterval en het uitzicht vanaf Adlerblick.

Matrei am Brenner

Matrei am Brenner

Gries am Brenner.

Gries am Brenner is een rustig dorp met een aantal sfeervolle hotels in het centrum. Het dorp ligt dichtbij de Brennerpas. U bereikt Gries via de Brennner Autobahn (A13) door de afritten Nößlach en Brennersee.

Het dichtstbijzijnde skigebied van Gries is Bergeralm bij Steinach am Brenner, een paar kilometer van Gries. U kunt bij Gries langlaufen en er is een rodelbahn bij de Sattelbergalm.

In de zomer kunt u wandelen op de Sattelberg of naar Obernberg am Brenner voor een bezoek aan het meer.

Op de grens met Italië ligt de plaats Brenner/Brennero. Hier is een groot outlet centrum met rond de 60 winkels.

De hotels en vakantiehuizen in Gries.