Weekendplanner Kaartjes

Tirol: attracties en bezienswaardigheden.

De bergen van Tirol trekken veel toeristen voor een berg- of wintersportvakantie.

Steden in Tirol als Kufstein en Innsbruck hebben een rijke historie. In het centrum van deze steden vindt u daar veel van terug.

1. Het centrum van Innsbruck.

Het centrum van Innsbruck is heel sfeervol door de vele 15de eeuwse gebouwen en terrasjes met op de achtergrond de hoge bergen. Tijdens de kerst lijkt het centrum van Innsbruck wel een kerstkaart. Ook kunt u in het centrum van Innsbruck goed winkelen en uitgaan. Innsbruck is omringt door bergen.

Vanuit het centrum van Innsbruck kunt u met de kabeltrein de berg op naar het bergdorpje Hungerburg bij Innsbruck. Hier is de dierentuin en kunt u via de kabelbaan de skipistes en de hoge bergtoppen van de Nordkette bereiken.

Overnachten

2. De bergen van Tirol.

In Tirol liggen enkele van de meest bekende wintersportplaatsen van Oostenrijk. De vele wintersportgebieden van Tirol hebben over het algemeen goede voorzieningen wat betreft vervoer, kabelbanen en après ski mogelijkheden.

In de zomer trekt de prachtige natuur van Tirol veel toeristen. Er zijn gletsjers waar u het hele jaar door kunt skiën.

Enkele populaire gletsjers met kabelbaan, restaurant en veel sneeuw zijn de Hintertuxer Gletsjer (bij het dorp Hintertux) en de Stubaier Gletsjer in het Stubaital, ongeveer 15 km van Innsbruck.

De wintersportgebieden in Tirol.

Igls-Innsbruck

Vakantie in Igls-Innsbruck.

In de bergen bij Innsbruck.

In de winter rijden er bussen van veel hotels in Innsbruck naar de wintersportgebieden. In Innsbruck kunt u dus een stedentrip combineren met een wintersportvakantie.

Leuke bergdorpen waar u in de zomer kunt bergwandelen en in de winter kunt skiën zijn:

Hall in Tirol

wintersport Innsbruck

3. De historische stad Kufstein.

Kufstein is een mooie stad op de grens van Oostenrijk en Duitsland. Door het centrum van Kufstein stroomt de rivier Inn.

Het meest bekend in Kufstein is de middeleeuwse vesting van de stad. Met een kabelbaan kunt u vanuit de stad de vesting bereiken. Uiteraard kunt u ook gaan lopen.

Kufstein ligt aan de Inntal Autobahn A12 en u kunt ook met de trein naar de stad.

Een hotel in Kufstein.

Fernpas kaart

De Nordkette bij Innsbruck.

brasserie

Deze hoge bergtoppen zijn vanuit het centrum van Innsbruck met de kabelbaan te bereiken.

4. De hoogste berg van Oostenrijk: de Grossglockner.

De hoogste berg van Oostenrijk is de 2500 meter hoge Grossglockner. Via de Grossglockner Hochalpenstrasse rijdt u naar het Hohe Tauern National Park.

De autoroute naar de Grossglockner heeft veel haarspeldbochten maar is gemakkelijk te rijden. Iedere bocht is een foto waard. Vlak onder de top is een parkeergarage met restaurants en een informatiecentrum. Neem wel een trui mee want zelfs in de zomer kan het in de bergen fris zijn

Vanuit Salzburg is de berg in ongeveer anderhalf uur rijden, vanuit Innsbruck is het ongeveer drie uur rijden. De Grossglockner ligt bij het dorp Fusch an der Grossglocknerstrasse.