Weekendplanner Kaartjes

Vakantie in Igls-Innsbruck.

Igls is een vakantiedorp in de buurt van Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Igls ligt aan de voet van de berg Patscherkofel. Op de Patscherkofel kunt u in de winter skiën en in de zomer bergwandelen.

In het centrum van Igls zijn een aantal uitstekende hotels en enkele restaurants. U kunt er ski's huren en er is een skischool.

De hotels en appartementen in Igls.

De omgeving van Innsbruck.

kaart Tirol

De Autobahn richting Brennerpas.

Overnachten in Igls.

In het centrum van Igls liggen een aantal goede hotels. Het Best Western Hotel Römerhof ligt aan de rand van het dorp tegenover de kabelbaan. In de winter kunt u vanaf de berg met ski's afdalen tot aan het hotel.

Het hotel beschikt over veel wellness faciliteiten met o.a. een sauna en een jacuzzi. Het hotel biedt een gratis parkeerplaats en de bus naar Innsbruck stopt voor het hotel.

Sporthotel Igls ligt in het centrum van Igls. Het historische hotel beschikt over een wellnessruimte met zwembad en er is een golfbaan waar u gratis gebruik van kunt maken.

fiets Tirol

In de bus uit Innsbruck kunt u een fiets meenemen.

de bergen bij Igls

Met de kabelbaan de berg Patscherkofel op.

tram Innsbruck - Igls

Vanaf het station in Innsbruck vertrekt er een tram naar Igls (lijn 6).

Overnachten in Igls en Innsbruck.

Overnachten

Het vakantiedorp Igls.

Igls ligt niet zo ver van de Brenner Autobahn en ongeveer 4 km van Innsbruck. In ongeveer 20 minuten rijdt u met de tram van Igls naar het centrum van Innsbruck. Zo heeft u bij een overnachting in Igls de voordelen van een verblijf in een bergdorp maar ook de voordelen van een verblijf in de stad.

Igls ligt aan de voet van de 2000 meter hoge berg Patscherkofel. Met een kabelbaan kunt u het hele jaar naar boven.

In de zomer kunt u dan op de top van de Patscherkofel op een terras zitten of wandelen in de bergen. In de winter kunt u bij Igls op de hellingen van de Patscherkofel skiën.

kaartjes OV Londen

Sporthotel Igls heeft een zwembad, golfbaan en sauna.

Zomer in het bergdorp Igls.

Igls is omringt door bossen en tweeduizend meter hoge bergen. Hier kunt u heerlijk wandelen. Niet ver van Igls liggen enkele meren waar u kunt zwemmen, In de zomer kunt u met de kabelbaan naar de bergtop Patscherkofel.

U kunt rond Igls mountainbiken of bergwandelen in de bossen en op de hellingen rond het dorp. Ook liggen er bij het dorp een idyllisch kuurpark, twee golfbanen en een manege.

In Igls kunt u een ski uitrusting of mountainbike huren.

Vervoer naar Igls.

Met de auto is het centrum van Igls vanaf de Brenner Autobahn gemakkelijk te bereiken. Met de auto rijdt u snel en gemakkelijk naar Innsbruck. Ook de Brennerpas is vanuit Igls gemakkelijk te bereiken.

In Igls kunt u met de tram naar het station van Innsbruck rijden. De tram volgt een mooie route door de bergen.

Er rijden ook bussen van het station naar Innsbruck. Deze bussen hebben een speciaal rek voor mountainbikes en ski's. De rit duurt ongeveer 20 minuten.

Kuurpark Igls

Het kuurpark Igls.

attracties Igls

Het centrum van Igls.

Het centrum van Igls.

restaurants Igls

Één van de vele restaurants in het centrum van Igls.

Wintersport in Igls.

Op de hellingen van de Patscherkofel kunnen zowel beginners als iets meer gevorderden goed skiën. Met de kabelbanen bent u snel op de pistes. Met skibussen kunt u vanuit Igls ook naar de omliggende skigebieden gebracht worden. Zo heeft u de keuze uit de skigebieden Patscherkofel, Schlik 2000, Axamer Lizum, Muttereralm, Nordpark-Seegrube, Kühtai en Rangger Köpf.

U heeft dus rondom Igls veel wintersport mogelijkheden en is er altijd wel ergens een skipiste met voldoende sneeuw. In Igls is een skischool waar u eventueel skilessen kunt nemen.

Voor een uitgebreide après-ski kunt u met de tram of bus naar het centrum van Innsbruck gaan.