Weekendplanner Kaartjes

Vakantie in Innsbruck, Oostenrijk.

Innsbruck is al eeuwenlang een sfeervolle stad met veel winkels, hotels, restaurants en cafés.

In de winter bezoekt u Innsbruck om de vele wintersport resorts rond de stad. In de zomer is Innsbruck een prima basis om de bergen van Tirol te verkennen.

De snelwegen in Oostenrijk.

Snelwegen Oostenrijk

De snelwegen bij Innsbruck richting Italië.

De oude binnenstad van Innsbruck.

De belangrijkste bezienswaardigheden in de Altstadt van Innsbruck liggen op loopafstand van elkaar.

Het historische centrum is voetgangerszone maar u kunt met uw auto gemakkelijk in een parkeergarage bij de Altstadt parkeren.

De straat met de meeste bezienswaardigheden in de Altstadt is de Herzog Friedrich Strasse. Hier staat o.a. het 15de-eeuwse stadspaleis Museum Goldenes Dachl. De belangrijkste winkelstraat van Innsbruck is de Maria-Theresien-Straße.

winkelstraat Maria-Theresien-Straße

De winkelstraat Maria-Theresien-Straße.

Hotel Innsbruck

Mozart overnachtte al graag in dit driesterrenhotel.

Winkelcentrum Innsbruck

Het winkelcentrum Kaufhaus Tyrol in de Maria-Theresien-Straße.

Overnachten in Innsbruck.

Overnachten

Rond de Altstadt van Innsbruck.

De rivier de Inn stroomt door de Altstadt. Als u over de kade loopt ziet u op de achtergrond de bergen van de Nordkette.

Bij de rivier de Inn vindt u bij de Altstadt leuke restaurants, terrasjes en een markthal met een dagelijkse voedselmarkt. Op deze markt kunt u goedkoop eten.

Rond de Altstadt kunt u goed winkelen. Ga bijvoorbeeld eens naar de Maria-Theresien-Straße. De Maria-Theresien-Straße ligt tegenover de Herzog Friedrich Strasse. In de Maria-Theresien-Straße zijn behalve leuke winkels ook enkele warenhuizen en een luxe winkelcentrum.

Kaartjes voor attracties, rondleidingen en Tiroler avonden.

Een tram voor het centraal station.

OV Innsbruck

Overnachten in Innsbruck.

Innsbruck ligt bij de verbindingswegen tussen Italië en Duitsland. Dankzij de route door de Brennerpas, de Inntal en de Fernpas overnachten veel vakantiegangers onderweg in Innsbruck.

Rondom het oude centrum van Innsbruck zijn een aantal uitstekende hotels die u met de auto gemakkelijk kunt bereiken.

De hotels en appartementen in Innsbruck.

Altstadt Innsbruck

De Herzog-Friedrich-Straße.

De bergen in bij Innsbruck.

De stad is dan ook een populaire wintersportbestemming. Innsbruck kan een unieke combinatie van stedentrip en wintersportvakantie bieden. In Innsbruck zijn al twee keer de Olympische winterspelen gehouden.

Als u vanuit Innsbruck wilt skiën of bergwandelen kunt u met de skibus of kabeltrein snel en gemakkelijk de bergen in.

Kaartjes voor de kabeltrein en de kabelbanen.

rivier Inn

De rivier de Inn stroomt door het centrum van de stad.

Hotel Innsbruck

Uitzicht op Innsbruck na 15 minuten met de kabeltrein Nordkettenbahnen.

Maria-Theresien-Straße

De winkelstraat Maria-Theresien-Straße.

brasserie

Uitzicht op Innsbruck vanaf het terras van een Hotel-Restaurant bij de kabelbaan op bergstation Seegrube.

De bergen bij Innsbruck

Innsbruck ligt in een dal tussen drie hoge bergen: de Nordkette in het noorden (met de bergtop Hafelekar op 2334 meter), de Patscherkofel (ongeveer 2240 meter) en de Serles (ongeveer 2700 meter hoog).

U kunt met een kabeltrein vanuit het centrum van Innsbruck in twintig minuten de bergen van de Nordkette oprijden naar het bergdorpje Hungerburg. Via de kabelbanen kunt u dan de hoge bergtop Hafelekar op 2334 meter bereiken.

In de zomer kunt u in de bergen rond Innsbruck wandelen of mountainbiken, in de winter kunt u op de hellingen en gletsjers in de wintersportresorts bij de stad langlaufen, skiën en snowboarden.

Wintersport bij Innsbruck.

De skigebieden van Innsbruck en die van vakantiedorpen als Igls, Tulfes, Fulpmes vormen samen het Innsbruck Olympia Skiwelt. In dit grote wintersportgebied zijn meer dan 230 km piste voor zowel beginners als gevorderden.

Vanuit veel hotels in Innsbruck rijden in de winter skibussen naar de diverse skigebieden rond de stad. In Innsbruck vertrekt ook een gratis bus die naar vijf resorts kan brengen.

Wintersport in Tirol.

Bergdorpen bij Innsbruck

Wintersport Tirol wintersport Innsbruck

Vanuit Innsbruck de bergen in.

Het station van de kabeltrein Nordkettenbahn ligt in het centrum van Innsbruck bij het congrescentrum. Met de Nordkettenbahn kunt u in twintig minuten naar het bergdorp Hungerburg reizen waar u de kabelbaan kunt nemen naar het skigebied Seegrube en naar de top van de berg.

Hier, hoog in de bergen, heeft u een mooi uitzicht over de stad en kunt u mountainbiken of bergwandelen. In de winter kunt u er skiën en er is ook een skischool.

Hotel Innsbruck

Uitzicht op Innsbruck vanaf de top van de berg Hafelekar (op 2334 meter).

restaurants Innsbruck

Restaurants in de binnenstad van Innsbruck.

binnenstad Innsbruck

Openbaar vervoer rond Innsbruck.

In Innsbruck vindt u trams en bussen voor het vervoer in de stad. De binnenstad van Innsbruck is compact dus als u voor de vele bezienswaardigheden in de stad komt hoeft u niet met het openbaar vervoer.

Vanuit de binnenstad van Innsbruck kunt u met de bus naar de verschillende wintersport resorts rond de stad reizen. Ook in de zomer kunt u vanuit Innsbruck met de bus en zelfs de tram de bergdorpen bereiken.

Bij het station vindt u de bushaltes voor bussen naar de vakantiedorpen in de bergen.

De treinen naar Innsbruck.

Vanuit het station van Innsbruck zijn de Duitse stad München, Salzbrug en de hoofdstad Wenen met de trein gemakkelijk te bereiken.

Vanuit Nederland rijdt er in de winter op vrijdag een nachttrein rechtstreeks naar Innsbruck, de Alpenexpress. U bent dan op zaterdagochtend in Innsbruck.

Met de trein naar Innsbruck.

Het vliegveld van Innsbruck.

Vervoer vanaf het vliegveld naar Innsbruck.

Gasthof Weisses Kreuz.

Hotel in Innsbruck