Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Dehotels en attracties
   
Shoppen, uitgaan en overnachten in München

München heeft een prachtig centrum waar u goed kunt shoppen en uitgaan. Het grootste gedeelte van het historische centrum van München is autovrij maar er zijn veel parkeergarages in de binnenstad.

Als u een hotel of Gasthaus in het centrum van München heeft bent u dichtbij de belangrijkste attracties.

     
Eropuit > Duitsland > Beieren > München
Hotels langs de Autobahn. De attracties in München. Met de trein naar München
Een paar dagen in München
 
 
Duitsland
 
 
kaart van  München
 
 
Kaartjes voor attracties
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
kaart van  München
 
 
Duitsland
 
 
kaart van de randweg München A9
 
 
koffers
 
zoeken
Luxe en goedkope hotels in München

In München zijn relatief veel viersterrenhotels en luxueuze hotels en dit soort hotels is meestal niet goedkoop. De kwaliteit van hotels in München wat betreft service, faciliteiten en de aangeboden hotelkamer is echter ook hoog, zelfs in goedkope budget hotels.

Gedurende het Oktoberfest en bij andere evenementen zijn hotels in München zo'n 25 % duurder en is reserveren noodzakelijk.

In München zijn ook goedkope pensions, hostels en jeugdherbergen te vinden. Een overnachting in München kan dus ook heel goedkoop zijn.

Een erg goed hotel in het centrum van München is het vijfsterrenhotel Rocco Forte The Charles Hotel. Dit hotel is nog vrij nieuw en ligt vlakbij de Königsplatz, de Altstadt en de beste winkelstraten van München. Als u een wellness hotel zoekt in München is het elegante viersterrenhotel Maximilian Munich een goede keuze.

Overnachten in München

De hotels langs de Autobahn bij München

Munchen
Foto: Een terras op Platzl in de Altstadt van München.

Shoppen in München

Als u van shoppen houdt dan is München een stad om te bezoeken. De belangrijkste winkelstraten liggen rond de Neuhauserstrasse en de Kaufingerstrasse. Meer exclusieve boetieks kunt u o.a. vinden rond de Maximilianstrasse en aan de Theatinerstrasse.

Een bekende markt in München is de Viktualienmarkt. Deze groente-, fruit- en delicatessen markt bestaat al sinds 1807. Hier kunt u heerlijk en goedkoop eten.

Wat betreft de openingstijden van winkels in München:

Het is winkels toegestaan om van maandag tot en met zaterdag van 06:00 uur tot 20:00 uur geopend te zijn. De grotere winkels zijn vaak tot 20.00 uur geopend, de kleinere winkels sluiten eerder. Op zondag zijn de winkels in München gesloten.

 Platzl Munchen
Foto: Het plein Platzl is een historisch plein met links op de foto de beroemde Bierkeller Hofbräuhaus. Op het plein vindt u ook een aantal culinaire winkels van een in Duitsland bekende tv-kok.

Uitgaan in München

In München zijn veel goede restaurants te vinden. Zo is het met twee Michelin sterren bekroonde restaurant Tantris in de wijk Schwabing met een Franse keuken (tel 089 - 3619590). Een ander bekroond restaurant in München is Gasthaus Glockenbach (tel. 089 - 5389731) met een Beierse keuken.

De Beierse keuken is niet voor vegetariërs of voor mensen die op dieet zijn. Bij uw knoedels krijgt u grote stukken vet varkensvlees of kip. En dat spoelt u weg met grote glazen bier. Meer over eten in München.

Het nachtleven van München staat bekend om de grote hoeveelheden bier die daarbij gedronken wordt. De biergartens met de daarbij behorende Duitse volksmuziek zijn een toeristische attractie. Een bekende Bierhal met Biergarten is het toeristische Hofbräuhaus aan Platzl 9. Andere bekende Biergartens zijn: de Augustinerkeller en in de Englischer Garten de Biergarten am Chinesischen Turm.

De Biergarten en Bierkeller van München

Munchen
Foto: Oktoberfest in München

Ieder jaar wordt in München in september het Oktoberfest gehouden. Dit feest draait om bier en trekt veel bezoekers naar de stad.

Enkele goede luxe hotels in München zijn:

- NH hotel München Neue Messe ligt in de wijk München Zamdorf. De Messe is ongeveer 5 minuten van het hotel vandaan.

- Arabella Sheraton Grand Hotel München is een luxe vijfsterren Grand hotel met zwembad, spa en een beroemd restaurant.

- Le Méridien Munchen ligt vlakbij de belangrijkste winkelstraten van München.

Reserveer een hotel in München.

Luxe Hotel Königshof
Foto: Het luxe Hotel Königshof ligt vlakbij het centraal station aan de Karlsplatz.

Hotels langs de Autobahn

München ligt langs de Autobahn richting zuiden en veel toeristen op weg naar de Middellandse Zee overnachten hier.

Als u een hotel langs de Autobahn A8 / A99 zoekt dan is Hotel Hartl een goede keuze. Dit driesterrenhotel is met de auto gemakkelijk bereikbaar en heeft goede reviews.

De hotels langs de Autobahn bij München

De attracties in München. De hotels langs de Autobahn.
Openbaar vervoer in München De bezienswaardigheden van Marienplatz
Platzl in de Altstadt van München De Biergarten en Bierkeller van München
Een dagje naar de Duitse Alpen Vakantie in Beieren
Uit eten in München De Viktualienmarkt
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media