Weekendplanner Kaartjes

De hotels en motels tussen Neurenberg en München (bij de A9).

Veel Nederlanders op weg naar het zuiden komen bij Neurenberg via de A3 op de A9 en overnachten dan tussen Neurenberg en München.

De buitenwijken van Neurenberg en München zijn overigens ook gemakkelijk te bereiken. Als u hier een hotel neemt kunt u in de avond met de metro nog even naar een restaurant in het centrum gaan.

De Duitse Autobahn.

Duitsland

Overnachten in Neurenberg
(ongeveer 650 km van Utrecht).

Een populaire wijk bij Neurenberg om in de buurt van de autosnelweg te overnachten is Schwaig bei Nürnberg. Schwaig bei Nürnberg ligt op de kruising van de A3 en de A9.

Als u richting Passau en Linz rijdt blijft u op de A3 maar als u over München wilt rijden gaat u bij Schwaig de A9 op.

De hotels bij Neurenberg aan de A3 en de A9.

Duitse Autobahn

Hotels tussen Neurenberg en Ingolstadt
(tussen de 600 en 700 km van Utrecht).

Via plaatsen als Denkendorf en Kipfenberg loopt de A9 naar Ingolstadt.

Bij Denkendorf vindt u een aantal gemakkelijk te bereiken hotels. Zo is er Gasthof Oberer Wirt. Dit hotel ligt vlakbij de snelweg in het natuurgebied Altmühltal en heeft een restaurant.

Iets verder over de A9 richting Ingolstadt ligt het dorp Kipfenberg. Hier vindt u bij de snelweg het hotel Mozart-Stuben. Het hotel beschikt over familiekamers zodat de hele familie op één kamer kan slapen.

De hotels en motels tussen Neurenberg en Ingolstadt.

Overnachten in Ingolstadt.
(ongeveer 720 km van Utrecht)

Ingolstadt is een stad aan de A9 met een historisch centrum. De stad is mooi gelegen aan de Donau. Een deel van het centrum van Ingolstadt is autovrij maar veel hotels hebben wel een eigen parkeergarage. Rond het centrum is parkeren gemakkelijker.

De hotels buiten het centrum hebben zich meer toegelegd op overnachtingen onderweg. Rond de Autobahn liggen doorreishotels als het driesterrenhotel ARA Hotel en het B&B Hotel Ingolstadt.

De doorreishotels bij Ingolstadt.

Overnachten tussen Ingolstadt en München.
(tussen de 700 en 800 km van Utrecht)

Tussen Ingolstadt en München ligt het dorp Allershausen aan de A9.

In Allershausen vindt u veel hotels die allemaal gemakkelijk te bereiken zijn met de auto. Het zijn echte snelweghotels en beschikken dus over eigen parkeerplaatsen. Vanuit Allershausen kunt u de Messe en het vliegveld van München gemakkelijk bereiken.

In Noord- München liggen enkele buitenwijken aan de A9.

De hotels bij de ringweg van München.

brasserie

Tussen Neurenberg en München liggen mooie dorpen aan de snelweg waar u kunt overnachten.

München randweg

De randweg en vliegveld van München.

Populair voor een overnachting onderweg in Noord-München zijn de plaatsen Eching, Garching bei München, Ismaning en Unterschleisshem.

Vanuit deze gemakkelijk te bereiken plaatsen rijdt u in ongeveer 15 minuten naar het vliegveld en naar het beursterrein van de Messe in München.

De hotels bij de ringweg van München.

Overnachten in München.
(ongeveer 800 km van Utrecht)

Ook in het centrum van München kunt u overnachten. De Altstadt van München is grotendeels voetgangerszone maar rond het centrum van München zijn veel goed bereikbare hotels te vinden.

Zo kunt u overnachten in één van de vele hotels rond het centraal station van München, het Hauptbahnhof. Deze hotels zijn met de auto gemakkelijk te bereiken, u kunt er parkeren en u bent op loopafstand van het centrum.

De hotels en appartementen in München.