Weekendplanner Kaartjes

Overnachten onderweg bij de A8 en A9, de Pyhrnautobahn.

De Autobahn A9, de Pyhrnautobahn, is een populaire route voor vakantieverkeer richting Slovenië en Kroatië. Net zoals de A10 over Salzburg is ook de A9 een route van Nederland naar Ljubjana en Zagreb.

Plaatsen om onderweg te overnachten zijn o.a. het Duitse Passau, Wels, Sattledt en Graz.

De autosnelwegen van Oostenrijk..

Autobahn Oostenrijk

De route richting Slovenië en Kroatië.

Om op de A9 in Oostenrijk te komen rijdt u over de Duitse Autobahn A3 via de grensplaats Passau naar de Oostenrijkse A8, de Innkreis Autobahn.

Bij het stadje Wels komt u dan op de Pyhrnautobahn (A9) richting Slovenië. De A9 is 230 km lang en onderweg moet u door enkele lange tunnels met twee rijbanen.

De langste tunnel is de tien kilometer lange tunnel bij Graz, dichtbij de grens met Slovenië. Andere lange tunnels aan de A9 zijn de toltunnels de Bosrucktunnel bij Liezen en de Gleinalmtunnel bij Gleinalpen.

Onderweg overnachten.

Overnachten

De hotels langs de snelweg bij Wels en Sattledt
(920 km van Utrecht).

De kleine stad Wels ligt ongeveer 920 km van Utrecht op het knooppunt van enkele belangrijke autosnelwegen in Oostenrijk. Bij de ringweg van Wels komt u op de A8, de Innkreis Autobahn, richting de Duitse grens en Passau. De A9 richting Slovenië en de A1 richting Wenen kruisen elkaar hier bij knooppunt Voralpenkreuz.

Als u dichtbij de snelweg wilt overnachten kunt u een hotel zoeken in Wels-West, bij het plaatsje Sattledt of bij de afrit Spital am Pyrn. De hotels in Sattledt liggen dichtbij de snelwegen A1 en A8 en zijn met de auto gemakkelijk bereikbaar.

De hotels in de buurt van Wels en Sattledt.

kaartjes OV Londen

Voor het gebruik van de autosnelweg in Oostenrijk moet u een vignet op uw voorruit hebben.

Tolwegen Oostenrijk

Bij sommige tunnels in Oostenrijk moet u tol betalen.

overnachten Oostenrijk

Overnachten in motels bij de autosnelweg.

Hotels bij Sankt Michael in Obersteiermark.
(1065 km van Utrecht)

Sankt Michael in Obersteiermark ligt ongeveer 1065 km van Utrecht van Utrecht bij het knooppunt van de A9 en de S6 en is met de auto dan ook gemakkelijk te bereiken.

Rond het dorp vindt u vooral kleine familiehotels waar u gratis kunt parkeren.

De hotels bij knooppunt Sankt Michael.

De A9, de Pyhrnautobahn.

overnachten

De hotels bij de grens met Slovenië.
(1160 km van Utrecht)

Bij het plaatsje Spielfeld (onveer 1160 km van Utrecht) bereikt u tenslotte de grens met Slovenië. De eerste grote stad in Slovenië, Maribor, is dan nog een kwartier rijden.

Vanuit Maribor zijn Zagreb en Ljubjana gemakkelijk te bereiken.

De hotels in Maribor bij de grens.

Overnachten in Graz.
(1110 km van Utrecht)

Graz ligt aan de snelwegen A9 en A2 en is ongeveer een half uur rijden verwijderd van de grens met Slovenië. Graz passeert u grotendeels via de tien kilometer langer Plabutschtunnel. Bij het knooppunt Graz-West liggen een aantal gemakkelijk te bereiken hotels.

Enkele goede hotels in de buurt van de snelweg zijn Hotel Paradies, Herberts Stubn en Courtyard by Marriott Graz.

Graz staat bekend om haar prachtige middeleeuwse binnenstad. Een middeleeuwse stad is heel mooi om te voet te verkennen maar als u met de auto op doorreis bent kunt u beter een hotel zoeken buiten het centrum.

De hotels langs de snelweg rond Graz.