Weekendplanner Kaartjes

De attracties van Innsbruck: Hoch Innsbruck.

Zo'n 300 meter boven Innsbruck ligt de buitenwijk Hungerburg. Hungerburg is een prachtig bergdorp midden op de berg.

Vanuit Hungerburg kunt u bergwandelen, mountainbiken, bergbeklimmen en skiën. In Hungerburg zijn enkele hotels en pensions maar u kunt ook in een hotel in Innsbruck overnachten.

Hungerburg bij Innsbruck.

Hungerburg

Hungerburg wordt ook wel Hoch Innsbruck genoemd.

Hoch Innsbruck (Hungerburg).

Hungerburg is een buitenwijk van Innsbruck op zo'n 300 meter hoogte. Hungerburg wordt daarom ook wel Hoch Innsbruck genoemd. De stad Innsbruck ligt beneden in het dal en u heeft op veel plaatsen een prachtig uitzicht op de stad.

Met de kabeltrein kunt u in een paar minuten naar de Alpenzoo. In ongeveer 20 minuten rijdt u met de kabeltrein (de Hungerburgbahn) naar het centrum van Innsbruck.

Er is een kabelbaan waarmee u verder de berg op kunt naar het skigebied Seegrube en zelfs nog hoger naar de top van de Hafelekar op meer dan 2000 meter hoogte.

parkeren Hungerburg

Parkeren bij de kabelbaan.

kabelbaan Innsbruck

Bij de kabelbaan is een restaurant met terras.

De attracties van Hungerburg.

Hungerburg oogt als een prachtig bergdorp met een kabelbaan die u hoog op de berg brengt en een kabeltrein waarmee u naar het centrum van Innsbruck kan afdalen.

U heeft overal in Hungerburg een prachtig uitzicht op het Inntal, Innsbruck en de omliggende bergen.

Vlakbij Hungerburg ligt de dierentuin Alpenzoo. Dit is een dierentuin met dieren die in de Alpen leven. In de winter kunt u in 10 minuten met de kabelbaan naar het skigebied Seegrube.

Vanuit Seegrube lopen paden naar Hungerburg. Veel bikers en wandelaars fietsen of lopen van Seegrube naar beneden.

Vervoer naar Hungerburg.

Als u in Innsbruck overnacht kunt u het beste met de kabeltrein naar Hungerburg gaan. Vlak voor Hungerburg stopt de kabeltrein voor de Alpenzoo. De kabeltrein stopt vlakbij het station van de Hungerburgbahn naar Seegrube en de bergtop. Er gaan vanuit Innsbruck ook bussen naar Hungerburg maar de kabeltrein is sneller en leuker.

U kunt ook met de auto naar Hungerburg. U kunt dan bij de kabelbaan parkeren.

De berg op met de Nordkettenbahn.

berghotel Innsbruck

Het station van de Hungerburgbahn naar Innsbruck. Het huis op de achtergrond is een berghotel.

Dieren uit de Alpen in de Alpenzoo.

Op de berghelling bij Hungerburg ligt de dierentuin Alpenzoo. Hier leven ruim 2000 dieren uit de Alpen. Er zijn voordelige combi tickets te koop voor een bezoek aan de Alpenzoo en de Hungerburgbahn.

De Alpenzoo is het hele jaar iedere dag geopend vanaf 9:00 uur. De Alpenzoo heeft een eigen station voor de Hungerburgbahn.

De Alpenzoo van Innsbruck
Adres: Weiherburggasse 37a, Innsbruck..

kabelbaan Innsbruck

Bij de kabelbaan is een restaurant met terras.

Hungerburg-Innsbruck.

Hungerburg

Hungerburg is een prachtig bergdorp.

Overnachten in Hungerburg.

Hoewel Hungerburg op een berg ligt is het toch een wijk in Innsbruck. Niet voor niets wordt de wijk Hungerburg-Hoheninnsbruck genoemd. Bij het station van de Hungerbugbahn liggen een aantal hotels, pensions en er zijn vakantiehuizen.

Hungerburg is een goede lokatie als u van bergwandelen en mountainbiken houdt. De top van de Hafekelar, het skigebied Seegrube en de binnenstad van Innsbruck zijn gemakkelijk te bereiken. Parkeren in Hungerburg is gratis.

Het Pension Alpina, de appartementen in Chalet Inn en de twee rustieke chalets in de Gramartstraße zijn echte aanraders. De chalets beschikken onder over een terras en een open haard.

Overnachten in Innsbruck en Hungerburg.

kabelbaan in Hungerburg

Met de kabelbaan in Hungerburg kunt u verder de berg op.