Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Kevelaer.

Kevelaer is een bedevaartsoord vlakbij Nijmegen, 6 km over de grens in Duitsland. Ieder jaar bezoeken één miljoen pelgrims en toeristen deze kleine stad. Rond de kerst is er in Kevelaer een mooie Duitse kerstmarkt.

Rond het oude plein in het centrum van Kevelaer zijn enkele kleine hotels.

Een populair hotel in Kevelaer.

Texel

Hotel zum Goldenen Apfel ligt tegenover de Genadekapel.

Een bezoek aan Kevelaer.

Kevelaer ligt ongeveer 6 km van de Nederlandse grens in de buurt van Venlo. Kevelaer heette ooit Kevelaar en lag tot de 18de eeuw in de Zuidelijke Nederlanden. Kevelaer is voor katholieken een bedevaartsoord.

Verder is Kevelaer een populaire bestemming voor fietstochten en wandeltochten vanuit andere plaatsen als Goch, Xanten en Kleve. Vanaf het treinstation van Kevelaer rijdt een bus naar het nabijgelegen vliegveld Niederrhein in Weeze.

In Kevelaer zijn de hotels nog redelijk goedkoop.

winkelstraat Hauptstrasse

De winkelstraat Hauptstrasse.

attracties

Het station van Kevelaer ligt iets buiten het centrum.

attracties

Op de Kapellenplatz zijn veel kerken.

De omgeving van Kevelaer.

Overnachten Niederrhein

Het bedevaartsoord Kevelaer.

Kevelaer is voor katholieken een belangrijke bedevaartsplaats. Het doel van de pelgrims in Kevelaer is de Genadekapel die in op een plein in het centrum van Kevelaer staat.

Deze kapel is omringt door een basiliek, een kerk en een groot religieus centrum voor bedevaartgangers. Object van aanbidding is een kleine 17de-eeuwse afbeelding van Maria in de kapel.

Rondom het plein vindt u enkele hotels en restaurants. In de zomer kunt u vanaf een terras naar de bezigheden van de vele pelgrims kijken. Vooral in het weekend zijn er veel bedevaartgangers.

Overnachten

De pelgrims komen vooral voor de Genadekapel.

Winkelen in Kevelaer

In Kevelaer zijn veel winkels waar christelijke artikelen en zelfs religieuze kunst verkocht worden. De Hauptstrasse (voetgangerszone) is de belangrijkste winkelstraat van Kevelaer met winkels voor o.a. mode, schoenen en speelgoed.

De Luxemburger Galerie is een winkelgalerij met een ingang in de Neustrasse.

Kevelaer

Dagtrips vanuit Kevelaer.

Kevelaer ligt in de Duitse regio Niederrhein. In de omgeving van Kevelaer liggen plaatsen als Kleve en Goch die ook tot de 18de eeuw deel uitmaakten van de Zuidelijke Nederlanden.

In de regio Niederrhein kunt u o.a. fietsen, wandelen, kanoën en historische plaatsen bezoeken. Ook het archeologisch Park Xanten is een bezoek waard.

Kevelaer

Het plein de Kapellenplatz.

attracties

Forum Pax Christi op de Kapellenplatz.

Museum en kloosterwinkel.

kloosterwinkel Kevelaer

In de Hauptstrasse is een kloosterwinkel.

De kerstmarkten van Kevelaer.

De kerstmarkt van Kevelaer in het centrum is heel speciaal. Het hele jaar door zijn er in Kevelaer veel winkels waar u religieuze artikelen kunt kopen.

Rond het plein met de kapel hangt het hele jaar al een bijzondere sfeer maar in december hangt er helemaal een kerstsfeer.

Adressen:
De kerstmarkt in Winnekendonk is op de Alten Markt
Er is ook een kerstmarkt in de Luxemburger Galerie.

Er is van eind november tot de kerst de Kevelaerse Krippenmarkt met een levensgrote kerststal met echte dieren. In het Advent weekend wordt er een kerstspel opgevoerd die veel Maria-aanbidders trekt.

Adres: Forum Pax Christi.