Weekendje weg
De site voor uw weekendje weg.
Een weekend in Kleef
   
Een paar dagen in Kleef bij de grens in Duitsland

Kleef is een kleine stad in Duitsland, vlakbij Nijmegen en de Nederlandse grens. In het weekend trekt Kleef veel Nederlanders die hier komen winkelen.

In Kleef zijn een paar uitstekende hotels maar u kunt ook overnachten in de landhotels in de dorpen Goch en Bedburg-Hau.

     
Eropuit > Duitsland > Niederrhein > Kleef
Een weekendje in Niederrhein Bij de Duitse grens: Goch De attracties van Nijmegen
Kleve
zoeken
Romantische hotels
Weekend trips
Stedentrips
Low budget
Actief weekend
Culinaire hotels
Weekend in natuur
Wellness & Beauty
Eropuit met kinderen
Naar zee
Een midweek weg
Weekendhuizen
Kamperen
Watersport
Hotel last minutes
Europese landen
Weekend vliegreizen
Weekend cadeaubon
Kleve
De kleine dierentuin van Kleef aan de Tiergartenstraße.
Kleve
In het centrum van Kleef vindt u winkelcentrum Die Neue Mitte met o.a. een vestiging van de Duitse elektronica gigant Saturn.
Kleeve winkelstraat
De belangrijkste winkelstraat van Kleef.
Kleeve winkelcentrum
Het moderne winkelcentrum Die Neue Mitte
Kleeve station
Bij het station van Kleve stoppen o.a. de bussen uit Nijmegen. Vanaf het CS van Nijmegen rijdt bus 58 ieder uur naar Kleve.

Vanaf het station van Kleve rijdt twee keer per uur een trein naar Weeze.

Een weekend in Kleef bij de Duitse grens
 
 
Niederrhein
 
 
Kaart van de Niederrhein
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

 
 
Kaart van de Niederrhein
 
 
Niederrhein
 
zoeken
Het stadje Kleef in Duitsland

Ongeveer 10 km van Nijmegen en net over de Duitse grens ligt het kleine stadje Kleef (Duits = Kleve). Kleef is op een heuvel gebouwd en de hoogte verschillen in de stad geven u het gevoel in het buitenland te zijn.

In het weekend trekt Kleef veel Nederlanders die inkopen komen doen in de stad. In Kleef vindt u dan ook veel winkels, restaurants en cafés. Bekende bezienswaardigheden in Kleef zijn: Kasteel Schwanenburg, de Stiftskirche en het Museum Kurhaus.

Kleef is een stad met veel groen. In de 17de eeuw werd er een prachtig landschapspark aangelegd bij de Tiergartenstraße.

De hotels in Kleef

Kleve

Veel hotels in Kleef beschikken over een driepersoonskamers en zijn dus geschikt voor verblijf met kinderen. Een populair hotel in Kleef is het driesterrenhotel AKZENT City Hotel Kleve in de Lindenallee. In het hotel kunt u fietsen huren.

Ook het viersterrenhotel Hotel Golden Tulip Cleve wordt als goed beoordeeld door haar gasten. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, een wellness center en een fitnessruimte.

B&B Rebeige is een kindvriendelijk hotel, ongeveer 4 km van Kleef. Hier kunt u ook een familiekamer reserveren.

Als u voor de bossen rond Kleef komt kunt u ook overnachten in de uitstekende hotels in de nabijgelegen dorpen Goch en Bedburg-Hau, het dorp met het sprookjesachtige museumkasteel Schloss Moyland.

Meer informatie over: Hotels en pensions in Kleef

Kleve
Foto: De winkelstraat Große Straße in Kleef

Shoppen in Kleef

De belangrijkste winkelstraat in Kleef is de Große Straße. Deze gezellige winkelstraat is volledig voetgangerszone. U vindt hier veel winkels, restaurants en terrasjes.

In de Große Straße vindt u het moderne winkelcentrum Die Neue Mitte. Hier kunt u ook op regenachtige dagen winkelen en op een terrasje zitten. Onder het winkelcentrum is een parkeergarage. De parkeergarage ligt in het midden van het centrum van Kleef dus als u voor een dagje naar Kleef gaat kunt u hier parkeren..

cochem
Foto: Winkelcentrum Die Neue Mitte in de Große Straße.

De openingstijden van winkels in Kleef kunnen variëren. Door de week sluiten de winkels tussen 18.30 en 20.00 uur. Op zaterdag sluiten sommige winkels al om 16.00 uur. Sommige winkels blijven echter ook op zaterdag tot 20.00 uur open. In Kleef zijn maar vier koopzondagen per jaar.

Kleef en achterland

Kleef ligt bij een prachtig bosgebied, het Reichswald. Dit schilderachtige boslandschap loopt langs de Nederlandse grens tot aan Goch. Hier kunt u heerlijk fietsen en wandelen. In de buurt van het Reichswald liggen plaatsen als Goch, Weeze en Groesbeek.

Bij het Reichswald staat een fraai 13de-eeuws klooster met in het weekend een café. Een populaire attractie voor kinderen is het pretpark in de kerncentrale van Kalkar. Tussen Kalkar en Kleef zijn ook twee golfbanen.

Goch (14 km) Mookerheide (20 km)
Xanten (30 km) Kalkar (13 km)
Weeze (23) Nijmegen (10 km)
Emmerich (12 km)  
Kleve
Foto: Restaurant Altes Landhaus in het park bij de Tiergartenstraße in Kleef.
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Contact en privacybeleid
media