Weekendje weg
De site voor uw weekend weg.
Een weekend weg in Duitsland
   
Een paar dagen naar Xanten aan de Duitse grens

Het middeleeuwse stadje Xanten ligt ongeveer 70 km over de grens bij Nijmegen. De grootste attractie van Xanten is het Archeologisch Park Xanten met de ruïnes van een Romeinse stad.

In Xanten liggen een groot aantal hotels en B&B´s.

     
Eropuit > Duitsland > Niederrhein > Xanten
Een weekendje in Niederrhein Een paar dagen Kleef Een weekendje Kevelear
Xanten weekend
zoeken
Romantische hotels
Weekend trips
Stedentrips
Low budget
Actief weekend
Culinaire hotels
Weekend in natuur
Wellness & beauty
Eropuit met kinderen
Naar zee
Een midweek weg
Weekendhuizen
Kamperen
Watersport
Hotel last minutes
Europese landen
Weekend vliegreizen
Weekend cadeaubon
Xanten archeologisch park
Het Archeologisch Park Xanten
Xanten weekend
Hotel van Bebber is een mooi hotel in het centrum van Xanten. In het hotel kunt u fietsen huren.
Xanten weekend
Dit is één van de middeleeuwse poorten die bewaard gebleven zijn van de stadsmuren.
Hotel van Bebber
Het romantische Hotel van Bebber (1785) ligt in het centrum van Xanten.
de opgravingen
De archeologische opgravingen.
de romeinse herberg
De Romeinse herberg in het archeologisch park.
Een weekend in Xanten
 
 
Niederrhein
 
 
Kaart van de Niederrhein
 
zoeken
 
 
Reserveringen

Reserveringen

Reserveringen

 
 
Kaart van de Niederrhein
 
zoeken
Een weekendje in Xanten

Dankzij het mooie middeleeuwse centrum van Xanten, het archeologisch park en het grote recreatiegebied bij de Rijn is Xanten een geliefde bestemming voor een weekendje weg. In de buurt van de markt en de kathedraal van Xanten zijn een aantal uitstekende hotels.

Het viersterrenhotel Hotel van Bebber is bijvoorbeeld erg goed. In de gelagkamer waar u kunt ontbijten staat een open haard. Een ander viersterrenhotel in het centrum van Xanten is Hövelmann's Restaurant & Hotel. Dit hotel ligt aan de markt en tegenover de kathedraal. In het hotel vindt u een goed restaurant, er is een leuk terras op de markt en er zijn twee bowlingbanen.

Als u van natuur en watersport houdt kunt u ook overnachten in een hotel bij de twee meren van Xanten, het recreatiegebied Xanter Nordsee en Südsee.

Hotel Kerckenhof, Landhaus Spickermann en Gästehaus Zur Post Spickermann zijn drie landelijk gelegen hotels die dichtbij de meren liggen. Op een paar minuten rijden van Xanten ligt B&B Haus am Schloss Lüttingen. Het B&B biedt veel luxe en een prachtig uitzicht op de Rijn.

De hotels en B&B's van Xanten

markt in Xanten centrum
Foto: Restaurants en terrasjes aan de Alter Markt.

De bezienswaardigheden van Xanten

Ooit stond er bij de plaats waar tegenwoordig Xanten ligt de Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana. De stad lag aan de Rijn en er woonden veel gepensioneerde soldaten. Eeuwen na de ondergang van de Romeinse stad is het huidige Xanten gebouwd.

Veel stenen van Colonia Ulpia Traiana zijn gebruikt om de huizen en de stadsmuren van Xanten te bouwen. Toch is er nog wel wat bewaard gebleven van de oude Romeinse stad.

Tegenwoordig maken de ruïnes en reconstructies van de Romeinse bouwwerken deel uit van het Archeologisch Park Xanten. Het Archeologisch Park Xanten ligt met museum naast Xanten en is één van de meest druk bezochte attracties van dit deel van Duitsland.

Hoe ziet het eruit?
Xanten
Xanten
Xanten heeft een mooi historisch centrum met smalle smalle straten en een ruime Alt Markt. Aan de Alt Markt staan veel restaurants met een terras. Ook vindt u hier hotel Hövelmann's Restaurant - Hotel.

Xanten is een bedevaartsoord dat al sinds de middeleeuwen pelgrims naar de Sankt Victor's Dom trekt. Sankt Victor was volgens de overlevering een Romeinse soldaat die samen met zijn legioen bij Colonia Ulpia Traiana ter dood werd gebracht omdat het hele legioen weigerde te offeren aan de goden van Rome.

Xanten centrum
Foto: .Via een korte straat loopt u vanaf de Alt Markt naar de kathedraal van Xanten (St. Viktor Dom).

Leuke dingen doen in Xanten

1. Het historische centrum van Xanten rond het marktplein en de kathedraal.
1 Het Archeologisch Park Xanten, Wardter Straße 2, Xanten
2. De twee meren bij Xanten worden gebruikt voor recreatie. Hier kunt u naast zwemmen, fietsen en wandelen ook veel watersporten beoefenen (zie onder). In de meren zijn verschillende botenverhuurders.
3. Bij het meer dat vlakbij Xanten ligt vindt u saunalandschap Finwell. Hier zijn verschillende soorten sauna's en wellness mogelijkheden.
4. In de Xantener Südsee Xanten zijn regelmatig evenementen zoals concerten en markten.
5. Het pretpark in Kalkar (17 km van Xanten)
6. Fietsen in natuurpark Xantener Altrhein. In veel hotels in Xanten kunt u fietsen huren. Er loopt een populaire fietstocht over Kalkar en Kleve naar Nijmegen, de route Via Romano.
7. Leuke plaatsen in Niederrhein
Xanten centrum
Foto: De Alt Markt.

Het recreatiegebied Xanter Nordsee en Südsee

Tegenover het archeologisch park van Xanten ligt een groot recreatiegebied waar u o.a. kunt fietsen, wandelen, zwemmen, vissen, duiken, waterskiën, zeilen en kanovaren. Rondom de meren Xanter Nordsee en Südsee lopen veel fietspaden. In de Xantener Südsee is een waterski-kabelbaan. U wordt dus tijdens het waterskiën voortgetrokken met een kabel.

Tegenover de Strandbad Xantener Südsee is een skibaan die speciaal bedoeld is voor beginners. U kunt hier geholpen worden bij het leren waterskiën. In de haven van Xanten kunt u boten huren. Er zijn kano's, zeilboten, fluisterboten en motorboten. Voor informatie over botenverhuur in de haven: tel. 02801-715656.

De meren zijn ook populair bij duikers. Behalve dat het zicht in het meer goed is en er veel dieren leven is er ook een speciaal wrak om naar te duiken en er is een onderwater beeldenpark. Als u wilt duiken moet u wel een dagkaart voor € 5,- kopen bij het Infocentrum of in de Xanter Nordsee bij de botenverhuurders Vynen en Wardt.

Er is een strand in de Xanter Südsee. U moet wel € 5,- voor een dagkaart als u hier wilt zonnebaden en zwemmen.

Adres: Infocentrum Xanten, Stroweg 2, Xanten (Ward).

Leuke plaatsen in de buurt van Xanten
Kleve (afstand 30 km) Nijmegen (afstand 70 km)
Düsseldorf (75 km km) Kevelaer (20 km van km)
Kalkar (17 km) Goch (afstand 30 km)
Winkelen in Bocholt (40 km)  
Informatie voor een weekendje weg
Overnachten in Kevelaer Niederrhein
Een paar dagen Kleef Vliegveld Weeze (9 km)
Een weekendje in Niederrhein Leuke steden in Duitsland
© Weekendplanner V.O.F. All rights reserved. Cookies en privacybeleid  
media