Weekendplanner Kaartjes

Niederrhein aan de Duitse grens.

Net over de Duitse grens in de regio Niederrhein liggen plaatsen als Emmerich, Düsseldorf, Mönchengladbach en Neuss. Ook het vliegveld in Weeze ligt in Niederrhein.

Vlakbij de grens bij Nijmegen liggen mooie historische stadjes als Kleef, Xanten, Kalkar, Goch en de bedevaartsplaats Kevelaer.

Over de grens in Niederrhein.

De regio Niederrhein ligt ter hoogte van Arnhem, Nijmegen en Venlo langs de grens in Duitsland.

Omdat Niederrhein zo dichtbij de grens ligt is het gebied een populaire bestemming voor een weekendje Duitsland.

De vele historische plaatsen in Niederrhein, de vele fietsroutes en wandelroutes, de bedevaartsplaats Kevelaer en natuurlijk het vliegveld Niederrhein Airport in Weeze trekken veel toeristen.

Zoek een overnachting in de regio Niederrhein.

Overnachten

Leuke plaatsen in Niederrhein.

In Niederrhein liggen een aantal bijzondere plaatsen waar veel toeristen uit Nederland naartoe gaan voor een weekendje weg.

Het grensgebied bij Nijmegen is overwegend katholiek en rond de kerst en tijdens carnaval is er dan ook veel te doen.

Het bedevaartsoord Kevelaer is ook voor niet pelgrims een bezoek waard. Naast het plaatsje Xanten stond ooit een Romeinse stad en tegenwoordig zijn de ruïnes en reconstructies in het archeologisch park te zien.

De plaatsen Kleve (Kleef) en Goch liggen vlakbij de Nederlandse stad Nijmegen.

Leuke plaatsen in Niederrhein.

Niederrhein Duitse grens

Een stedentrip naar Oberhausen en Düsseldorf

Als u van shoppen houdt moet u eens naar Düsseldorf of Oberhausen gaan.

In Düsseldorf liggen veel winkels in en rond de Altstadt. Bij de Rijn vindt u langs de Rheinuferpromenade veel restaurants met terrasjes.

In Oberhausen staat het gigantische winkelcentrum CentrO. Op zondag kunt u dan naar het attractiepark Movie Park Germany.

Bijzondere hotels in Niederrhein.

Bij het plaatsje Goch vindt u Klooster Graefenthal. Het voormalige klooster met café ligt aan een klein meer. Het is een leuke bestemming voor een fietstocht. Tegenwoordig vinden er in het middeleeuwse klooster evenementen plaats.

Als u romantisch wilt overnachten kunt u naar een romantisch kasteelhotel in Weeze of in Kalkar. Het viersterrenhotel Schlossruine Hertefeld bij Weeze is gevestigd in de ruïnes van een 14de-eeuws kasteel aan de rivier de Niers.

Een stukje Ruhrgebied.

Kaart Ruhrgebied

Oberhausen en Düsseldorf.

Het winkelcentrum Centro.

Centro Oberhausen

Overnachten bij Weeze.

Het dorp Weeze staat vooral bekend om regionale luchthaven Weeze Airport. Het vliegveld ligt vlakbij de Autobahn A57 tussen de steden Kleve en Kevelaer.

Vanaf het vliegveld vertrekken goedkope vluchten van budget maatschappijen als Ryanair en Transavia. Als u een vroege vlucht heeft kunt u overnachten in Weeze, Kevelaer of Kleve.

In het dorp Weeze kunt u overnachten in Hotel Jägerhof en Alt Weeze een goede keuze. Schlossruine Hertefeld en Schloss Wissen zijn twee romantische kasteelhotels bij Weeze.

De hotels en vakantiehuizen bij Weeze en Kevelaer.