Weekendplanner Kaartjes

De hotels en de bezienswaardigheden in Düsseldorf.

Düsseldorf ligt op maar twee uur afstand van Nederland. Het is een stad vol luxe hotels en restaurants. De vele trendy modewinkels in de Altstadt nodigen uit tot een zaterdag intensief winkelen.

Rond een beurs stijgen de prijzen van hotels en is het moeilijk een hotel te vinden.

De hotels in Düsseldorf met een 8+.

De Bergerstrasse.

Dusseldorf

Overnachten in Düsseldorf.

In Düsseldorf vinden veel beurzen plaats. In Düsseldorf zijn dan ook veel luxe viersterrenhotels en vijfsterrenhotels.

In het weekend en in de vakanties worden veel hotelkamers met korting aangeboden. Goedkopere hotels en appartementen zijn in Düsseldorf o.a. rond het centraal station te vinden.

Voor een weekendje in Düsseldorf kunt u het beste overnachten in de Altstadt of in de buurt van winkelstraat Schadowstrasse. Alle attracties van Düsseldorf zijn binnen de Altstadt lopend te bereiken.

Zoek een overnachting in Düsseldorf.

Overnachten

Een weekend in Düsseldorf.

Düsseldorf ligt vlakbij de Nederlandse grens en is dan ook een populaire bestemming voor een weekend weg. Met de trein of de auto rijdt u er vanuit Amsterdam en Utrecht in ongeveer twee uur naar toe.

Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem vertrekken iedere dag veel snelle ICE treinen naar Düsseldorf. De stad is dan ook een populaire bestemming voor een weekendje shoppen en uitgaan.

Düsseldorf is de rijkste stad van Duitsland en dat is te zien in de vele boetieks en warenhuizen.

Langs de Rijn bij Düsseldorf.

kaartjes OV Londen

De Rheinufer Promenade.

attracties

Foto's van de Altstadt van Düsseldorf. Dit is de Rheinstrasse.

Vervoer in Düsseldorf.

Hoewel een groot deel van de binnenstad van Düsseldorf voetgangersgebied is kunt u de Altstadt en de grote winkelstraten gemakkelijk met de auto bereiken. In de Altstadt en rond de winkelstraat Königsallee zijn gemakkelijk bereikbare parkeergarages.

De binnenstad van Düsseldorf van Düsseldorf is niet groot en alles ligt is lopend te bereiken. Buiten het centrum is iedere bestemming met de metro of de tram gemakkelijk te bereiken.

Dusseldorf

De gezellige Altstadt van Düsseldorf.

De Altstadt van Düsseldorf.

In de Altstadt van Düsseldorf is het goed uitgaan. U vindt hier maar liefst 200 restaurants en cafés. De Altstadt van Düsseldorf wordt dan ook wel de langste bar van de wereld genoemd.

Via de Rheinstrasse in de Altstadt loopt u naar de Rheinuferpromenade. Op zonnige dagen is het op de terrasjes in de Rheinstrasse en op de Rheinuferpromenade erg druk. De Rheinufer Promenade ligt in de Altstadt op de oever van de Rijn.

attracties

In de restaurants in de Berger Strasse is het 's avonds gezellig druk.

attracties

De grote merkenwinkels staan aan de bekende Königsallee (Kö).

Kö Galerie

Het mooie winkelcentrum Kö Galerie.

Het plein Marktplatz in de Altstadt.

Bij de Rheinuferpromenade is een gemakkelijk bereikbare parkeergarage, Parkeergarage Altstadt Rheinufer. De uitgang van deze parkeergarage ligt tussen de Rhein Strasse en de Rheinuferpromenade.

Hier bent u dichtbij de Marktplatz. Het centrale plein in de Altstadt van Düsseldorf is de Marktplatz. Op dit historische plein is ieder jaar een kerstmarkt. Op Carlplatz, een ander plein in de Altstadt, is iedere dag behalve op zondag, een markt met veel eetstalletjes.

Op de hoek van de Berger Strasse -en de Rhein Strasse. Hier zijn veel cafés, restaurants en terrasjes. Op zonnige dagen staan de straten hier vol met mensen die hun Altbier buiten de cafés bij hoge tafels op straat opdrinken.

Shoppen in Düsseldorf.

In de Altstadt treft u veel luxe winkels, restaurants en cafés aan. Düsseldorf staat bekend om haar vele luxe modewinkels. In de Altstadt is shoppen de belangrijkste attractie. In de straatjes bij de Marktplatz vindt u veel boetiekjes.

Aan de bekende winkelstraat Königsallee, ook wel Kö genoemd, vindt u veel winkels met design artikelen en trendy mode. Aanraders aan de Königsallee zijn de twee luxe winkelcentra Ko Gallerie en Ko Center.

Evenwijdig aan de Kö loopt de winkelstraat Schadowstrasse. De Schadowstrasse is in Duitsland de winkelstraat met de hoogste omzet.

De kerstmarkten van Düsseldorf.

De prachtige kerstmarkten van Düsseldorf zijn vanaf de laatste week van november tot vlak voor kerst geopend. De kerstmarkten lopen van de Marktplatz, de Flingerstrasse en de Heinrich-Heine-Platz naar de Schadowstrasse en de Schadowplatz.

Deze kerstmarkten trekken ieder jaar weer veel Nederlandse en Belgische toeristen.

De kerstmarkten van Duitsland.

tickets voor boottochten, rondleidingen en attracties.

Openingstijden van de winkels.

Iedere dag zijn de winkels van 9.00 tot 18.30 uur geopend. De koopavond van Düsseldorf is op donderdag, de winkels zijn dan tot 21.00 uur open.

Er zijn geen echte koopzondagen in Düsseldorf. Sommige winkels in het centrum zijn ook op zondag open.