Weekendplanner Kaartjes

De kasteelhotels en romantische landhuizen

In Nederland en Vlaanderen hebben veel kastelen een nieuwe bestemming als luxe hotel gekregen. In Nederland zijn de meeste kasteelhotels gevestigd in kastelen uit de 18de en 19de eeuw. Deze kastelen werden soms op de plek van een middeleeuws kasteel gebouwd.

De 18de- en 19de-eeuwse kastelen werden gebouwd als romantische woning of comfortabel zomerhuis voor aristocraten en rijke kooplieden. Een kasteelhotel is nog steeds een ideale bestemming is voor een luxe of romantisch weekendje weg.

Zoek een kasteelhotel of landgoed.

Kasteel bij de Mookerheide

De kasteelhotels van Duitsland

Vlakbij de Nederlandse grens liggen een aantal uitstekende kasteelhotels. Zo liggen er in de omgeving van Kleef en Weeze. diverse kasteelhotels. Bijzonder is Kasteelruine Hertefeld in Weeze.

Ook bij de Romantische Rijn in de buurt van Keulen en Koblenz zijn een aantal mooie kastelen waar u kunt overnachten.

In Duitsland zijn veel hotels gevestigd in zogenaamde barok paleizen. Deze voormalige paleizen zijn bij uitstek geschikt voor een romantisch weekend weg.

Kasteelhotels in Frankrijk en Wallonië

In Franstalig België zijn veel kastelen bewaard gebleven. In de Ardennen zijn een aantal kastelen als hotel in gebruik. In de winter zit u heerlijk warm bij de open haard terwijl u in de zomer de groene Ardennen kunt verkennen.

Een goed kasteelhotel in België is Chateau De Hodbomont in de groene omgeving van Theux. De thermen van Chaudfontaine en Spa liggen dichtbij.

Ook in Noord-Frankrijk zijn veel kasteelhotels in de Franse Ardennen en in de Elzas te vinden.

Kasteelhotels in Noord-Frankrijk

In de Franse Ardennen ligt Chateau De Harzé. Dit hotel heeft een gastronomisch restaurant. Ideaal voor een culinair weekendje weg. In het Loiredal zijn de vele kastelen een toeristische attractie. Enkele kastelen zijn in gebruik als hotel.

Ongeveer een uur rijden van Parijs ligt Chateau D'augerville. Dit hotel beschikt over één van de mooiste golfbanen van Frankrijk.

Kasteel Hotel aan de Rijn

Het Hotel Jagdschloss in Assmannshausen aan de Romantische Rijn.

Culinaire hotels in kastelen

Als u een culinair weekendje weg wilt kunt u naar Grandhotel Schloss Bensberg vlakbij Keulen. Dit hotel beschikt over een restaurant met maar liefst drie Michelin sterren.

Culinaire arrangementen.

Hostels in kastelen

In een aantal kastelen is tegenwoordig een hostel gevestigd. Zo is er in Heemskerk, niet ver van zee en van Haarlem, een hostel van StayOkay in een middeleeuws kasteel gevestigd.

Er is ook een hostel in een kasteel in Domburg, een badplaats in Zeeland.

Hostels in middeleeuwse kastelen.

Leuke hotels en B&B's in kastelen

Een overzicht van kasteelhotels.