Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Twente.

Als u van fietsen en wandelen houdt moet u eens voor een weekend naar Twente
Er is veel te ontdekken. Ga eens fietsen of E-biken in het heuvelachtige landschap van Twente, ga eens wandelen in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en ga ook eens naar het pretpark Hellendoorn trekken.

Er zijn zoveel mooie plekjes in Twente.

De hotels en vakantiehuizen in Twente.

Duitse grens

Leuke plaatsen in Twente.

Twente

Enkele steden in Twente.

Vanuit deze steden is Twente met zijn mooie landschap, schilderachtige dorpjes en het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug gemakkelijk te verkennen.

Tip: Net over de grens in Duitsland kunt u:

Overnachten in Twente.

Overnachten

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is een mooi natuurgebied met heuvels, bossen en heidevelden. Als u van wandelen en fietsen houdt moet u hier zijn.

De MTB routes bij Hellendoorn en Nijverdal en bij Rijssen behoren tot de mooiste en meest uitdagende MTB-routes van Nederland.

U kunt bij het natuurgebied overnachten in deze plaatsen.

De attracties van de Sallandse Heuvelrug.

De landgoedhotels van Twente.

Toen het nog goed ging met de textielindustrie lieten de textielbaronnen buiten de steden prachtige villa's bouwen. Tegenwoordig zijn deze villa's vaak omgebouwd tot landgoedhotel.

Deze hotels liggen vaak op een heuvelrug zodat u vanuit het hotel een mooi uitzicht heeft over het glooiende landschap. Ook in de bossen zijn veel van dergelijke viersterrenhotels. Meestal kunt u er op het terras of in het restaurant lekker eten.

Leuke plaatsen in Twente.

Twente

De Holterberg bij het dorp Holten.

De Holterberg is een heuvelachtig gebied bij het plaatsje Holten in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Op de Holterberg is een plein met horecagelegenheden, midgetgolf, een speeltuintje en Natuurmuseum Holterberg. U kunt vanaf de Holterberg gaan wandelen en fietsen door de heidevelden en bossen.

Adres:  Natuurmuseum Holterberg, Holterbergweg 12, 7451 JL Holten

Een weekend naar Holten en de Holterberg

De binnenstad van Enschede.

Enschede

Overnachten in Enschede.

Overnachten in Holten.

Het dorp Holten ligt in het heuvelachtige en bosrijke gebied de Holterberg, aan de rand van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. In Holten zijn twee vakantieparken. Er is het populaire vakantiepark van Landal en het kleinschalige vakantiepark De Lindenberg. Vanuit de vakantieparken is de Holterberg goed te bereiken.

In Holten zijn veel vakantiehuizen. U kunt ook kiezen voor een overnachting in een safaritent of een appartement of voor een kamer in een grote B&B-boerderij.

Er zijn in Holten bijzondere hotels met een dak van riet. Zo is Restaurant & Hotel Hoog Holten is gevestigd in een mooi jachthuis. Het restaurant is bekroond met een Bib Gourmand van Michelin.  Er is ook een brasserie-restaurant en u kunt er fietsen huren.

Overnachten in Holten en op de Holterberg.

Een weekend in Ootmarsum.

Een heel mooi stadje in Twente is Ootmarsum. In het centrum zijn vakwerkhuizen en gevels die soms nog uit de middeleeuwen stammen.

Vanuit Ootmarsum kunt u fietsen en wandelen in een heuvelachtig landschap. De grens met Duitsland is er nooit ver weg. In de bossen en heidevelden zijn schilderachtige poelen, bronnen, watervalletjes en beekjes.

In het openluchtmuseum van Ootmarsum zijn 18 historische gebouwen waar u het leven van honderd jaar geleden op het platteland van Twente ziet.
Adres: Openluchtmuseum van Ootmarsum, Commanderieplein 2, 7631 EA Ootmarsum

Tijd zat in Twente.

Een video (2 min.) over Twente.

Overnachten in Ootmarsum.

Ootmarsum is een populaire bestemming voor een weekend weg. Er zijn dan ook veel hotels en vakantiehuizen.

In Ootmarsum kunt u o.a. overnachten in Vakantiepark de Witte Berg of in één van de vakantiehuizen en hotels die in en rond Ootmarsum staan.

De hotels en vakantiehuizen in Ootmarsum.

Overnachten

Hellendoorn en Avonturenpark Hellendoorn.

Het dorp Hellendoorn is vooral bekend om het pretpark Avonturenpark Hellendoorn. In het pretpark zijn meer dan dertig topattracties. In dit pretpark zijn de wachtrijen voor een attractie meestal maar kort.
In de zomer is er in Avonturenpark Hellendoorn ook nog een waterpark met waterglijbanen en een waterspeeltuin.

Hellendoorn ligt in de bossen. Als u van fietsen, E-biken, mountainbiken of wandelen houdt moet u naar Hellendoorn.

Ieder jaar vindt op Hemelvaartsdag het popfestival Dauwpop plaats.

U kunt in Hellendoorn o.a. overnachten in een villa of studio in vakantiepark Hof van Salland.