Weekendplanner Kaartjes

Een weekend op de Veluwe.

De Veluwe is een bosrijke streek in Gelderland. Door de vele bossen is de Veluwe een populaire bestemming voor een weekendje fietsen of wandelen.

Rondom de Veluwe liggen plaatsen als Apeldoorn, Arnhem, Wageningen en Harderwijk.

Nationaal Park Veluwezoom.

Niet ver van Arnhem ligt het Nationaal Park Veluwezoom. De plaatsen Rheden en Velp zijn goede plaatsen om het natuurgebied te verkennen.

In Nationaal Park Veluwezoom lopen veel smalle paadjes door de bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Het park is dan ook populair om in te wandelen, fietsen of in te paardrijden.

Nationaal Park Veluwezoom.

Overnachten op de Veluwe.

Overnachten

Leuke plaatsen op de Veluwe.

De Veluwe is een streek met veel bossen in de provincie Gelderland. Op de Veluwe liggen maar liefst twee nationale parken, Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom. Verder ligt er bij Apeldoorn het prachtige natuurgebied Kroondomein Het Loo.

De vele bossen, heidevelden en zandverstuivingen op de Veluwe zijn populaire bestemmingen voor een weekendje fietsen of wandelen.
Rondom de Veluwe liggen enkele leuke plaatsen.

Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Nationaal Park De Hoge Veluwe is één grootste nationale parken in Nederland. De Hoge Veluwe bestaat uit zo'n 5.500 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Het nationaal park heeft drie ingangen: bij Otterlo, bij Hoenderloo en bij Schaarsbergen. U kunt bij de ingang van het park gratis een fiets lenen. Uiteraard kunt u er ook wandelen.

In het park ligt het Kröller Müller Museum met een prachtige collectie schilderijen van o.a. Vincent van Gogh.

Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Apelheul bij Apeldoorn.

Apenheul

Leuke plaatsen in de buurt van de Veluwe.

Enkele plaatsen op de Veluwe die populair zijn voor een weekendje weg zijn:

  1. Bij de dorpen Hoenderloo, Otterlo, Schaarsbergen is een toegang naar het nationaal park de Hoge Veluwe.
  2. In de dorpen Loo en Epe, Beekbergen, Elburg, Kootwijk, Putten, Ermelo, Nunspeet, Garderen, Loenen en Voorthuizen zijn bossen, heidevelden en zandverstuivingen.
  3. In Harderwijk is het Dolfinarium.
  4. Bij Apeldoorn ligt Apenheul.