Weekendplanner Kaartjes

Een weekend in Apeldoorn.

Er zijn in Apeldoorn veel parken en de stad ligt in een bosrijke omgeving. De Veluwe is vanuit Apeldoorn gemakkelijk te bereiken. In het centrum van Apeldoorn kunt u goed uitgaan en shoppen.

Restaurants, cafés en heel veel terrasjes vindt u o.a. rond het Caterplein. De twee bioscopen van Apeldoorn liggen in de Nieuwstraat.

Apeldoorn

Het gezellige Caterplein.

Een weekend in Apeldoorn.

Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe. Het is een stad met weinig hoogbouw, veel monumentale gebouwen en een gezellige binnenstad. In Apeldoorn vindt u een aantal bekende attracties zoals Apenheul en familiepark Julianatoren. Het Kröller-Müller Museum en Nationaal Park de Hoge Veluwe liggen vlakbij.

Vanuit Apeldoorn kunt u gemakkelijk de omliggende bossen en heidevelden verkennen. In veel hotels in Apeldoorn kunt u dan ook fietsen lenen.

Overnachten in Apeldoorn en op de Hoge Veluwe.

Overnachten in Apeldoorn.

Overnachten

Winkelen in Apeldoorn.

In Apeldoorn kunt u shoppen in de langste winkelstraat van Apeldoorn, de Hoofdstraat. In de Hoofdstraat en haar vele zijstraten vindt u de vestigingen van de bekende winkelketens en ook de meer unieke winkels.

In de Hoofdstraat vindt u ook de ingang van het luxe winkelcentrum Oranjerie.

In de binnenstad van Appeldoorn kunt u ook op regenachtige dagen winkelen en op een terrasje zitten in Winkelcentrum Oranjerie en de Korenpassage. U vindt Winkelcentrum Oranjerie in de Hoofdstraat.

De koopavond van Apeldoorn is op donderdag. De markt van Apeldoorn is iedere zaterdag op het Marktplein.

markt Apeldoorn

De markt op zaterdag.

Gelderland
winkelcentrum Apeldoorn

Winkelcentrum Oranjerie ligt in de Hoofdstraat.

uitgaan Apeldoorn

In de Hoofdstraat kunt u uitgaan.

Overnachten in Apeldoorn

In Apeldoorn kunt u overnachten in een hotel, appartement en er zijn vakantiehuizen.

Op het Raadhuisplein is het driesterrenhotel Hotel et le Cafe de Paris gevestigd. Meer centraal in de stad kunt u niet overnachten. Ook B&B Het Oude Kantongerecht ligt hier in de buurt.

Als u een hotel zoekt buiten het centrum dat met de auto gemakkelijk te bereiken is kunt u kiezen voor het Fletcher Hotel Apeldoorn of het Bastion Hotel Apeldoorn Het Loo.

Overnachten in Apeldoorn.

Apeldoorn

Het gezellige Raadhuisplein.

Parkeren in het centrum van Apeldoorn.

  • Q-Park Museum Centrum
    Adres: Roggestraat 133, Apeldoorn
  • Q-Park Oranjerie ligt onder het winkelcentrum Oranjerie.
  • Parkeergarage Marktplein.
  • Parkeergarage Koningshaven-Centrum
    Adres: Stationsstraat 94, Apeldoorn

Centraal gelegen hotels aan de snelweg A1.

café Apeldoorn

Uitgaan in Apeldoorn

De buurt bij het Caterplein aan de Nieuwstraat en de Hoofdstraat in Apeldoorn is een echte uitgaansbuurt. Hier zijn goede restaurants, leuke cafés en heel veel terrasjes. Ook bij het Marktplein en het Raadhuisplein kunt u goed uitgaan.

Het Theater en Congrescentrum Orpheus is een belangrijke publiekstrekker voor Apeldoorn. U vindt dit theater op Churchillplein 1.

De twee bioscopen van Apeldoorn, Tivoli en Gigant vindt u bijna naast elkaar in de Nieuwstraat.